Τρία νέα πρόσωπα στο επαγγελματικό Tour του σνούκερ

Τρία νέα πρόσωπα στο επαγγελματικό Tour του σνούκερ

Με τον θρίαμβο του Σι Τζιαχούι στο Πρωτάθλημα της WSF, όπου υπήρχε και έντονο κυπριακό χρώμα, έκλεισε ο κύκλος τριών σημαντικών ερασιτεχνικών τουρνουά.

O 19χρονος Κινέζος επιβλήθηκε με 5-0 του Άγγλου Λι Στίβενς στον τελικό και ανέκτησε το επαγγελματικό στάτους που είχε απωλέσει στο τέλος της περσινής περιόδου. Ο Σι είχε επιβλητική παρουσία σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, αποκλείοντας κι άλλους πρώην επαγγελματίες: Τον Τζον Άστλι στους «16» (3-0), τον Τζέιμς Κέιχιλ στον προημιτελικό (4-0) και τον Μάικλ Γουάιτ στον ημιτελικό (4-3 από 1-3).

Θυμίζουμε ότι ο Σι ήταν ο παίκτης που είχε αποκλείσει τον Σον Μέρφι στον 1ο γύρο του πρόσφατου UK Championship. Ήταν τότε που είχε προκληθεί ο ντόρος από τη δήλωση του Άγγλου για το αν πρέπει να επιτρέπεται στους ερασιτέχνες η συμμετοχή στα επαγγελματικά τουρνουά. Τώρα, δεν θα μπορεί να πει τίποτα όταν ξανασυναντήσει (από την επόμενη σεζόν) τουλάχιστον τον Σι.

Για ένα γκολ ΔΕΝ χάνεις! Σούπερ δώρα σε περιμένουν κάθε εβδομάδα!​

Στο τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην ακαδημία του Ντινγκ Τζουνχούι στο Σέφιλντ, μετείχαν και οι δύο Κύπριοι άσοι, οι οποίοι αποκλείστηκαν αμφότεροι στη φάση των «32». Ο Μιχάλης Γεωργίου στόχευε σαφώς ψηλότερα, δηλαδή στον τίτλο που θα του χάριζε την επιστροφή στο Tour. Έπεσε όμως στο δύσκολο bracket της διοργάνωσης, μαζί με πολλούς ακόμα πρώην επαγγελματίες. Ύστερα από την πρόκριση επί του Καλντές Τζοχάλ (3-0), αποκλείστηκε από τον Τζέιμς Κέιχιλ (0-3).

Τρία νέα πρόσωπα στο επαγγελματικό Tour του σνούκερ

Αντίθετα, ως τουλάχιστον εξαιρετική μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίστοιχη πορεία του Αντώνη Πούλλου. Μετά την πρόκριση από τον όμιλο, ο 38χρονος άσος νίκησε με 3-0 τον 14χρονο Βορειοϊρλανδό Τζόελ Κόνολι, πετυχαίνοντας και ένα century break. Κατόπιν απέκλεισε με 3-1 και τον πρώην επαγγελματία Ουαλό, Νιλ Τζόουνς, προτού υποκλιθεί στην ανωτερότητα του ταλαντούχου Βέλγου Ζιλιέν Λεκλέρκ (0-3).

Η Κύπρος εξακολουθεί να φωνάζει «παρούσα» στον χώρο του σνούκερ και η παρουσία δύο παικτών στη φάση των «32» ενός τουρνουά με τέτοιο πρεστίζ, είναι αναμφίβολα σημαντικό γεγονός. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα δεν υπάρχει όχι ομοσπονδία, αλλά καλά-καλά ούτε πολλά τραπέζια για να δοκιμάσει κάποιος τις δυνάμεις του.

Η Ουκρανία αντεπιτίθεται

Ο ουκρανικός λαός περνά δύσκολες ώρες, όμως οι φίλοι του σνούκερ στη χώρα έχουν έναν μικρό λόγο να χαμογελούν. Η παρουσία της χώρας στο επαγγελματικό Tour την προσεχή διετία είναι εξασφαλισμένη, αφού ο Άντον Καζάκοφ κατέκτησε το τουρνουά των Juniors της WSF.

Τρία νέα πρόσωπα στο επαγγελματικό Tour του σνούκερ

O 17χρονος άσος νίκησε στον τελικό τον Άγγλο Τζέικ Κροφτς με 5-3 και θα κάνει ντεμπούτο στο Tour τη διετία 2022-24. Εκεί ελπίζει ότι θα συναντήσει τον συμπατριώτη του, Ιούλιαν Μπόικο, ο οποίος μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν χρειάζεται αρκετές νίκες για να ανανεώσει την κάρτα του.

Ο Καζάκοφ επικράτησε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά, στο οποίο μετείχαν πολλοί ταλαντούχοι έφηβοι απ’ όλο τον κόσμο. Στον δρόμο προς τον τελικό, απέκλεισε και τον 15χρονο Ουαλό Λίαμ Ντέιβις, ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του βρετανικού σνούκερ.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Μινκ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών αποτελεί πλέον και δίοδο πρόκρισης στο επαγγελματικό Tour. Η νέα εκπρόσωπος του ωραίου φύλου στον ανδροκρατούμενο χώρο είναι η Ταϊλανδή, Νούτσαρουτ Βονγκχαρουτάι, γνωστή και με το παρατσούκλι Μινκ, η οποία νίκησε με 6-5 τη Βελγίδα Γουέντι Γιανς σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στην τελευταία μαύρη!

Τρία νέα πρόσωπα στο επαγγελματικό Tour του σνούκερ

Η Μινκ είχε νικήσει με τον ίδιο τρόπο στον προημιτελικό και την κάτοχο του τίτλου, Νγκ Ον-Γι. Ίσως η τύχη ήθελε να της ξεπληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε να χαρεί το 2020, όταν κλήθηκε να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε επαγγελματικά τουρνουά. Στο Shoot-Out, πρόλαβε μόνο να σπάσει και στη συνέχεια είδε τον Μαλαισιανό Θορ Τσουάν Λεόνγκ να «καθαρίζει» το τραπέζι. Και κατόπιν, το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19 τη βρήκε αποκλεισμένη στην πατρίδα της και την ανάγκασε να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Betshop, το παιχνίδι όλων των παιχνιδιών

Τώρα θα έχει μπροστά της μια διετία για να παίξει κόντρα στα μεγάλα αστέρια του σπορ, ακολουθώντας τα χνάρια της Νγκ και της Ριάν Έβανς – η οποία αποκλείστηκε στους «8» του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα από τη μετέπειτα φιναλίστ Γιανς.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις