Μέρφι (και σινάφι) κατά ερασιτεχνών!

Μέρφι (και σινάφι) κατά ερασιτεχνών!

Μέγα θέμα ανέκυψε στον χώρο του σνούκερ, ύστερα από τις δηλώσεις του Σον Μέρφι για τη συμμετοχή ερασιτεχνών παικτών στα επαγγελματικά τουρνουά.

Ο Σον Μέρφι έχει τη φήμη του «καλού παιδιού» του σνούκερ. Πάντοτε έχει να πει έναν καλό λόγο για τον αντίπαλό του, ακόμα κι όταν το αποτέλεσμα είναι πικρό για τον ίδιο. Δεν συνέβη το ίδιο, ωστόσο, ύστερα από την ήττα του από τον Σι Τζιαχούι για τον 1ο γύρο του UK Championship.

Εμφανώς εκνευρισμένος, ο 39χρονος άσος εξέφρασε την αντίθεσή του με τη συμμετοχή των επιλαχόντων του Q-School στις φετινές διοργανώσεις. «Δεν είναι δίκαιο», υποστήριξε. «Θα ακουστώ σαν γερο-γκρινιάρης, αλλά αυτός ο πιτσιρικάς δεν έπρεπε να βρίσκεται στο κτίριο», συνέχισε ο Μέρφι και εξήγησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το άθλημά μας επιτρέπει σε ερασιτέχνες να συμμετέχουν σε επαγγελματικά τουρνουά. Για εμάς είναι η ζωή μας. Βγάζουμε το ψωμί μας εδώ. Είναι λάθος ότι κλήθηκα να αντιμετωπίσω κάποιον που παίζει χωρίς την ίδια πίεση και το ίδιο άγχος με μένα».

Οι δηλώσεις του Μέρφι προκάλεσαν θυμηδία στην πλειονότητα των χρηστών του Twitter. Ωστόσο, ο 39χρονος άσος βρήκε συμπαραστάτες στα πρόσωπα συναδέλφων του. Πρωτίστως του Νιλ Ρόμπερτσον και δευτερευόντως του Μαρκ Γουίλιαμς.

«Κατανοώ πλήρως τι θέλει να πει ο Σον», δήλωσε ο Ρόμπερτσον στο BBC. «Όταν αντιμετωπίζεις τους νεαρούς Κινέζους, μπορεί ορισμένοι να είναι τυπικά ερασιτέχνες, αλλά στην πράξη είναι καλύτεροι από παίκτες που βρίσκονται στο top 50 της κατάταξης».

Απαντώντας σε σχετικό tweet φιλάθλου, συμφώνησε με τον Μέρφι και ο Γουίλιαμς. «Έχει δίκιο, όμως ήταν κακό το τάιμινγκ της δήλωσης», έγραψε. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μαρκ Σέλμπι, στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του επί του Ρος Μιούιρ. «Υπάρχει λόγος που διεξάγεται το Q-School και όσοι αποτυγχάνουν, οφείλουν να περιμένουν ένα χρόνο και να αγωνίζονται μόνο σε ερασιτεχνικά τουρνουά», τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Οι φίλαθλοι, πάντως, δεν συμμερίστηκαν όσα υποστήριξε το σινάφι των πρωτοκλασάτων επαγγελματιών. Ορισμένοι, μάλιστα, κατηγόρησαν τον Μέρφι για υποκρισία, υπενθυμίζοντας την προ διετίας συμμετοχή του στα προκριματικά επαγγελματικού τουρνουά του γκολφ.

Το βέβαιο είναι ότι από το πουθενά άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση, η οποία σίγουρα θα μας απασχολήσει και στο μέλλον. Ήδη, άλλωστε, έχουν εκφραστεί απόψεις περί μείωσης του αριθμού των επαγγελματιών παικτών που θα μετέχουν στο σιρκουί.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις