Εύκολες νίκες για Χόκινς και Χίγκινς

Εύκολες νίκες για Χόκινς και Χίγκινς

Η δεύτερη ημέρα του Masters επιφύλαξε λιγότερες συγκινήσεις απ' όσες περιμέναμε. Το σνούκερ που έπαιξαν οι νικητές, όμως, ήταν υψηλού επιπέδου.

Στον αγώνα που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Μπάρι Χόκινς συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στον Σον Μέρφι στο συγκεκριμένο τουρνουά (και μόνο). Επιβλήθηκε με 6-2, παρά το μέτριο ξεκίνημα που πραγματοποίησε.

Ο Μέρφι έπαιξε καλύτερα στα τρία πρώτα frames και προηγήθηκε δίκαια με 2-1. Ωστόσο, δυο αστοχίες του στη δεξιά μεσαία τσέπη στα δύο frames που ακολούθησαν, προκάλεσαν την σταδιακή κατάρρευσή του. Πρώτα στο τέταρτο frame, έχασε εύκολη κόκκινη στο 20-0 και ο Χόκινς τον τιμώρησε με break 67 πόντων. Ακόμα πιο καθοριστική, όμως, ήταν η γκέλα του Μέρφι μετά το διάλειμμα.

Ενώ προηγούνταν με 54-4 έχοντας «ξεμπλέξει» ένα δύσκολο τραπέζι, ο 39χρονος άσος αστόχησε στη βατή ροζ αφήνοντας τα πάντα στον Χόκινς. Κι εκείνος αξιοποίησε το δώρο, αφού με break 60 (έστω κι αν καρδιοχτύπησε στην τελευταία πράσινη) πέρασε μπροστά στο σκορ με 3-2.

To century (103) στο έκτο frame επιβεβαίωσε ότι ο Χόκινς είχε πλέον άριστη ψυχολογία. Το επιβεβαίωσε κατακτώντας και τα δύο επόμενα, βγάζοντας ορισμένες εξαιρετικές στεκιές, που θύμισαν πόσο καλός παίκτης είναι όταν φτάσει στο απόγειο της απόδοσής του.

Πάντως, το ότι η βραδιά θα εξελισσόταν καλά για τον 42χρονο άσο είχε φανεί από πιο νωρίς.

Η παραπάνω εντυπωσιακή φλουκιά ήρθε ύστερα από τέσσερα διαδοχικά φάουλ στο καλό σνούκερ που του είχε προκαλέσει ο Μέρφι. Ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να κατέκτησε το frame, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό για να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο. Ίσως να έπαιξαν ρόλο και οι πόνοι στη μέση από τον προ μηνών τραυματισμό στη μέση – στοιχείο που αναφέραμε και στο χθεσινό στοιχηματικό μας κείμενο.

«Για πρώτη φορά φέτος ένιωσα κανονικός παίκτης σνούκερ», δήλωσε μετά τη νίκη του ο Χόκινς, ο οποίος περιμένει στον προημιτελικό τον νικητή του αγώνα Μαρκ Σέλμπι-Στίβεν Μαγκουάιρ.

Επιβλητικός Χίγκινς

Στο απογευματινό session παρακολουθήσαμε άλλη μία εξαιρετική παράσταση του Τζον Χίγκινς. Ο 46χρονος Σκωτσέζος επιβλήθηκε 6-2 του Τζάο Σιντόνγκ, μην αφήνοντας τον να πάρει ουσιαστικά  ανάσα με το άριστο all-around παιχνίδι του.

Ο θριαμβευτής του UK Championship έκανε ένα εντυπωσιακό century (128) στο δεύτερο frame, απαντώντας ιδανικά στο ανάλογο ξεκίνημα του Χίγκινς (100) – σας το είχαμε πει από χθες ότι ήταν σιγουράκι στο στοίχημα.

Η συνέχεια, όμως, ανήκε εξ ολοκλήρου στον Σκωτσέζο. Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από απόσταση και αποδοτικά safety, δεν άφησε παρά ελάχιστες ευκαιρίες στον Τζάο. Κι όταν αυτός κατάφερνε να παίρνει τραπέζι, ήταν τόσο πιεσμένος να σκοράρει που υπέπιπτε εύκολα στο λάθος.

Κάπως έτσι η «ψαλίδα» άνοιξε (4-1 από 1-1) και παρά την πρόσκαιρη αντίδραση του Κινέζου, ο Χίγκινς έκλεισε το ματς με ένα φίνο break 78 πόντων. Αντίπαλός του στον προημιτελικό της Πέμπτης (21:00) θα είναι η παλιοσειρά του, ο Μαρκ Γουίλιαμς.

Ο 1ος γύρος του Masters συνεχίζεται σήμερα (Τρίτη 11/1), με ακόμα πιο πιασάρικους αγώνες: Στις 15:00 ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν θα αντιμετωπίσει τον Τζακ Λισάουσκι και στις 21:00 ο Μαρκ Σέλμπι θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Στίβεν Μαγκουάιρ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις