Eurovision 2024: Η Μαρίνα και το… τυράκι του 2ου ημιτελικού

Eurovision 2024

Ο Σάββας Σπανούδης αναλύει τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2024 για το koubanezos.gr.

Προγνωστικά Eurovision 2024

Δεκαέξι χώρες, προκρίνονται στον τελικό της Eurovision 2024 οι δέκα (Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 22:00, ΕΡΤ). Μέσα σε αυτές θα είναι και η Ελλάδα (1.03). Οχι επειδή είμαστε Ελληνες, αλλά επειδή έχουμε σκέρτσο, μπρίο και μιλάμε στην μπάλα. Στο μικρόφωνο στην προκειμένη περίπτωση. 

Μπρίο και νάζι έχει και η Αρμενία, για αυτό και προσφέρεται στο 1.04 να προκριθεί. Τέτοια τραγούδια δεν μένουν έξω, αυτό αποκτά όποιος στέλνει τραγούδια στη γλώσσα του, η οποία τα ανυψώνει, τα διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα. 

Στη γλώσσα της στέλνει και η Ολλανδία, και είναι φαβορί για να προκριθεί στον τελικό (1.01), για να κερδίσει τον 2ο ημιτελικό (1.37) και για να κερδίσει τον διαγωνισμό (τρίτο φαβορί, στο 5.50). Παιχνιδιάρικο, λίγο παλιάς κοπής eurodance, αν μη τι άλλο διασκεδαστικό. Με την ευχή μας. 

Eurovision 2024: Η Μαρίνα και το... τυράκι του 2ου ημιτελικού

Τυράκι

Δεύτερο φαβορί για να τερματίσει πρώτο στον 2ο ημιτελικό είναι η Ελβετία (4.50), η οποία όμως είναι πρώτο φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό (2.70). Αναντιστοιχία που μας δείχνει ότι δεν πρέπει να τρώμε τα τυράκια, και τέτοιο θεωρούμε την ανάδειξη της Ελβετίας ως πρώτο φαβορί για να κερδίσει την 68η Γιουροβίζιον. Το «The Code» δεν είναι τραγούδι νίκης. Οχι πως υπάρχουν και πολλά βέβαια, αλλά και πάλι δεν είναι. Η Ιταλία τα υπερσκελίζει όλα.

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

Τον διαγωνισμό δεν θα τον κερδίσει, στον τελικό όμως θα βρίσκεται η Νορβηγία, που επίσης ερμηνεύει στη γηγενή της διάλεκτο. Γκόθικ, ροκ και συμφωνική. Ουδέν πρόβλημα πρόκρισης (1.08). 

Boring

Σύνθεση χιλιοακουσμένη, «κλασική συνταγή Eurovision», και δεν το λέμε με την καλή έννοια. Στη Δανία αναφερόμαστε. Δεν έχει κάτι το εμφανώς αποκρουστικό, όμως το θέμα είναι ότι το τραγούδι δεν δημιουργήθηκε για να το ακούσουμε απλώς στο ραδιόφωνο, αλλά για να συναγωνιστεί πρώτα άλλες 15 χώρες. Και ήδη σας έχουμε αναφέρει παραπάνω τις 5 από τις 10 που θα προκριθούν. Από μας είναι «όχι» (1.55).

Θεωρώντας το Βέλγιο ως μία ακόμη χώρα που θα προκριθεί (1.10), έχοντας δηλαδή έξι για πρόκριση ως τώρα, και με τις Τσεχία (4.65), Αυστρία (1.10) και Εσθονία (1.33) να έχουν έναν εμφανή δυναμισμό ως τραγούδια, δεν βρίσκουμε χώρο για τη Γεωργία στην πρώτη δεκάδα του τελικού. Στο 2.90 ο αποκλεισμός της.

Eurovision 2024: Η Μαρίνα και το... τυράκι του 2ου ημιτελικού

 Η Σάρα από το Γκόζο

Δεν ξέρουμε κατά πόσο η studio ερμηνεία της γεννημένης στο νησί των αξιοθέατων Γκόζο, Σάρα Μπονίτσι, θα αποδοθεί το ίδιο καλά στη live εκτέλεση, αλλά το Loop, το οποίο θα ακουστεί πρώτο στη βραδιά, είναι ένα ξεσηκωτικό κομμάτι, και ας το δίνουν οι μπουκ στο 4.20 για πρόκριση. Εμείς ποντάρουμε (Μάλτα).

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

Eurovision 2024
Μάλτα να προκριθεί
Ναι
4.20
Eurovision 2024
Δανία να προκριθεί
Όχι
1.55
Eurovision 2024
Γεωργία να προκριθεί
Όχι
2.90
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις