Στοίχημα σνούκερ: Τελικός English Open ως… 3.10

Στοίχημα σνούκερ: Τελικός English Open ως... 3.10

Ο Νιλ Ρόμπερτσον και ο Τζον Χίγκινς πέρασαν... διά πυρός και σιδήρου στον τελικό του English Open, που διεξάγεται σήμερα.

Και οι δύο βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στη διάρκεια των ημιτελικών τους. Αμφότεροι, όμως, πήραν την πρόκριση και θα διεκδικήσουν σήμερα το τρόπαιο του English Open, που φέρει το όνομα του θρύλου του σνούκερ, Στιβ Ντέιβις.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Τζον Χίγκινς και τον Νιλ Ρόμπερτσον. Ο Σκωτσέζος επικράτησε 6-5 του Ρόνι Ο’Σάλιβαν, ο οποίος λίγο έως πολύ αυτοκτόνησε. Με λάθη σε κρίσιμα σημεία, ενώ είχε καταφέρει να προηγηθεί 5-3, είδε τον Χίγκινς να τον νικά στα χρώματα.

Ο Ρόμπερτσον, πάλι, βρέθηκε να χάνει 4-2 από τον Μαρκ Κινγκ. Όταν όμως είδε τον τελευταίο να χάνει καλές ευκαιρίες στο έβδομο και στο όγδοο frame, βρήκε το χέρι και έφτασε στη νίκη με 6-4, σημειώνοντας και δύο centuries.

Στοιχηματικά, η χθεσινή ημέρα μάς άφησε γλυκόπικρη γεύση. Μπορεί το «διάβασμα» των αγώνων αποδείχθηκε σωστό και δύο ζόρικα ειδικά στοιχήματα να πέρασαν, χάθηκαν όμως τα άλλα δύο παρότι την περισσότερη ώρα φαινόταν πως θα μας πληρώσουν.

Ο Ο’Σάλιβαν, π.χ., είχε ευκαιρίες να κλείσει το ματς στο 6-3 ή στο 6-4. Στο τέλος έχασε κιόλας, στέλνοντας στον κουβά και το μακροχρόνιο που είχαμε δώσει προχθές. Και στο άλλο ματς, το δεύτερο century σημειώθηκε από τον Ρόμπερτσον στο προτελευταίο frame. Σε δύσκολο τραπέζι, με μικρή εύνοια της τύχης σε μια κόκκινη στα μισά του break και με την τελευταία μαύρη να είναι αναγκαία!

Αλίμονο στους νέους

Ο τελικός μπορεί να γλυκάνει λίγο την πίκρα για τις ατυχίες που είχαμε και νωρίτερα μες στην εβδομάδα. Όμως κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε, είναι ότι ο Ρόμπερτσον επιβίωσε σε τρεις δύσκολες περιπτώσεις. Πέρα από τον χθεσινό ημιτελικό, επέστρεψε από το 3-4 στον προημιτελικό με τον Κάιρεν Γουίλσον κι από το 2-3 στον αγώνα με τον Μαρκ Ντέιβις για τη φάση των «16».

Ο Χίγκινς πέτυχε κάτι αντίστοιχο μόνο χθες, αλλά αυτό δεν λέει πολλά. Πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι έχει χάσει τους πέντε από τους έξι τελευταίους τελικούς του, συνήθως από νεότερους παίκτες. Και κέρδισε μόνο αυτόν του περσινού Players Championship, απέναντι στον συνομήλικό του Ο’Σάλιβαν!

Ο Σκωτσέζος έχει συναντήσει τον Ρόμπερτσον σε βαθμολογούμενο τελικό μόνο τον Ιούνιο του 2013, στο Wuxi Classic. Ο Αυστραλός είχε επικρατήσει 10-7, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα με 4-1 λίγες ημέρες νωρίτερα, στον τελικό του (minor ranking) Bulgaria Open.

Ο Χίγκινς ήταν νικητής στην τελευταία multi-session αναμέτρηση. Τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019, όπου ο Ρόμπερτσον ήταν το απόλυτο φαβορί, αλλά λύγισε ψυχικά και ηττήθηκε με 13-10.

Χαλκέντερος Robbo

Ο σημερινός τελικός κρίνεται στα 9 νικηφόρα frames (διεξάγεται σε δύο σκέλη, στις 15:00 και στις 21:00). Συνολικά, ίσως ο Σκωτσέζος να έχει παίξει καλύτερα. Ο Robbo, όμως, αποδείχθηκε… χαλκέντερος και είναι και νεότερος κατά επτά χρόνια – έστω κι αν οδεύει προς τα 40. Έχει σημασία αυτό διότι, θέλοντας και μη, το μυαλό μας γυρίζει στον πρόσφατο τελικό του Χίγκινς με τον Άλεν στο Μπέλφαστ. Ήταν ο πρώτος στον οποίο έφτασε αφότου αδυνάτισε εντυπωσιακά, αλλά και πάλι δεν άντεξε μέχρι τέλους.

Περιμένουμε πιο δυνατό τον Μάγο του Γουίσο στο ξεκίνημα. Θα κάνουμε και το σχετικό ποντάρισμα, αλλά αμφιβάλλουμε αν θα αντέξει για να τον στηρίξουμε για τη νίκη. Επίσης, το χθεσινό τεστ του Ρόμπερτσον κόντρα στον Κινγκ, τον «ατσάλωσε» ακόμα περισσότερο. Και μάλλον δίκαια δίνεται ως φαβορί.

Τα centuries είναι άλλο ένα πεδίο δράσης. Εφόσον ο Αυστραλός έκανε δύο κόντρα στον Κινγκ, κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, ποντάρουμε να πετύχει περισσότερα σήμερα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μας δώσει πίσω όσα μας πήρε χθες!

Μονό
15:00
Ρόμπερτσον - Χίγκινς
1
1.70
BET: 15 units
Μονό
15:00
Ρόμπερτσον - Χίγκινς
Χίγκινς νικητής frames 1-4
3.10
BET: 10 units
Μονό
15:00
Ρόμπερτσον - Χίγκινς
Ρόμπερτσον over 2,5 centuries
2.25
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις