Μακροχρόνια προγνωστικά, part 2 με σκόρερ και πορείες

Μακροχρόνια προγνωστικά, part 2 με σκόρερ και πορείες

Μέρος δεύτερο της τριλογίας για τα μακροχρόνια προγνωστικά του Euro 2020. Στο πρώτο συζητήσαμε τι περιμένουμε πάνω – κάτω στους ομίλους, και σήμερα θα ασχοληθούμε με πιθανές πορείες των ομάδων, όπως και τους πρώτους σκόρερ τους.

Να επισημάνω πως, λόγω της ιδιαιτερότητας των προκρίσεων (πέρα απ’ τις δύο πρώτες) και των τεσσάρων καλύτερων τρίτων, τα σενάρια των διασταυρώσεων στη φάση των «16» είναι πάρα πολλά και ουσιαστικά συμπεράσματα δε βγαίνουν εύκολα. Κομβική μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και μια στραβοκλωτσιά που μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα των διασταυρώσεων.

Δε θα κάνω κουβέντα για νικητή, αυτό θα γίνει στο τρίτο και τελευταίο μέρος. Όμως υπάρχουν ομάδες που έχουν τις δυνατότητες να πάνε καλά. Για την ακρίβεια, πολύ καλύτερα απ’ όσο μαρτυρούν οι αποδόσεις.

Κύριος στόχος μια καλή πορεία

Μια τέτοια είναι η Ιταλία. Η «σκουάντρα ατζούρα» τρέχει αήττητο σερί 27 αγώνων, απ’ το Σεπτέμβρη του 2018. Είναι το δεύτερο καλύτερο της ιστορίας της, με το ρεκόρ να το κατέχει η ομάδα του 1935-1939 υπό τις οδηγίες του Βιτόριο Πότσο. Μπορεί να μην υπάρχουν τα αστέρια του παρελθόντος, όμως ο Μαντσίνι έχει φτιάξει μια ομάδα με νεανικό ταλέντο αλλά παράλληλα μπολιασμένη με εμπειρία.

Αν καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, θα παίξει στους «16» με τον δεύτερο του Γ’ ομίλου. Με μια εκ των Ολλανδίας, Ουκρανίας, Αυστρίας και Βόρειας Μακεδονίας. Αποφεύγει τα πολύ μεγάλα φαβορί, και ο δρόμος για τα προημιτελικά, τουλάχιστον, είναι ανοικτός. Στο 1.72 το ενδεχόμενο να φτάσει τουλάχιστον στους «8», δεν είναι κακό, και το κρατώ για τα μακροχρόνια προγνωστικά.

Αιχμή του δόρατος για τους Ιταλούς, ο Τσίρο Ιμόμπιλε. Σταθερά πρώτος σκόρερ της Λάτσιο απ’ τη μέρα που πάτησε στη Ρώμη, ενώ φέτος σε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 25 γκολ. Όσον αφορά την εθνική, τρία τα τέρματά του σε τέσσερις εμφανίσεις μέσα στο 2021. Στο 2.25 να πετύχει τα περισσότερα γκολ της Ιταλίας στο τουρνουά.

Αναγεννημένος στα 36 του

Η αντίπαλος των Ιταλών, στην πρεμιέρα, η Τουρκία, αναμένεται να διεκδικήσει επί ίσοις όροις, την πρόκριση κόντρα σε Ελβετία και Ουαλία. Θεωρώ πως θα την πάρει, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα. Ο Σενόλ Γκιουνές έχει δημιουργήσει μια επιθετική ομάδα, όπως είδαμε και στα προκριματικά, που πάντα ψάχνει τρόπο να σκοράρει όσα περισσότερα τέρματα μπορεί. Με Τσαλχάνογλου να δημιουργεί και Γιλμάζ να εκτελεί, μπορεί να «βγάλει» αρκετό σκοράρισμα.

Αυτό που κράτησα για τα μακροχρόνια προγνωστικά, είναι ο πρωταθλητής Γαλλίας με τη Λιλ και πρώτος της σκόρερ, Μπουράκ Γιλμάζ να πετύχει τα περισσότερα τέρματα της εθνικής του. Στα 36 του χρόνια, δείχνει αναγεννημένος, καθώς πέτυχε 18 γκολ σε 33 ματς φέτος με τους «λιλουά», ενώ με τα χρώματα της χώρας του βρήκε πέντε φορές δίχτυα σε τέσσερα ματς μέσα στο έτος. Στο 2.25.

Κοινό σημείο αναφοράς στις επιθέσεις τους

Πάνω στο ίδιο μοτίβο και οι δύο επόμενες επιλογές. Λουκάκου και Κέιν αποτελούν τα πρώτα βιολιά για Βέλγιο και Αγγλία αντίστοιχα. Είναι αυτοί που τραβούν το περισσότερο κουπί όσον αφορά το σκοράρισμα, και με τις ομάδες τους ούσες τα δύο φαβορί για την κατάκτηση μετά τη Γαλλία, αναμένεται να σκοράρουν αρκετά.

Ίσως είναι πιο εύκολο το έργο του άσου της Ίντερ, καθώς ο όμιλος του Βελγίου είναι πιο βατός, τουλάχιστον θεωρητικά. Αν κάνει π.χ., ένα χατ-τρικ κόντρα στη Φινλανδία (που δεν είναι κι απίθανο), το έργο τελείωσε, ενώ είναι αυτός που εκτελεί και τα πέναλντι. Στο 1.85 το ενδεχόμενο, και πόσο πιο ψηλά να προσφερόταν…

Αντίθετα, η Αγγλία αναμένεται να έχει πιο σφιχτό όμιλο, και κατά συνέπεια πιο μαζεμένο σκοράρισμα. O σταρ της Τότεναμ όμως, ψάχνει τη μεταγραφή του αυτό το καλοκαίρι, και θέλει να εντυπωσιάσει. Όχι πως δεν ξέρουμε ήδη τις δυνατότητές του, αυτές τις έχει αποδείξει εδώ και χρόνια. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας πριν μια τριετία. Στο 1.85 προσφέρεται ο Χάρι Κέιν για κορυφαίος σκόρερ των «τριών λιονταριών», φαβορί μεν, απόλυτα δικαιολογημένα δε.

Ίσως η απογοήτευση του τουρνουά

Το έγραψα ξανά. Το μεγαλύτερο ερώτημα του τουρνουά, στα μάτια μου, είναι η Ισπανία. Προπονητής και ρόστερ δε με γεμίζουν. Δε θυμάμαι άλλη φορά ρόστερ εθνικής Ισπανίας, που να μη συμπεριλαμβάνει παίχτη της Ρεάλ Μαδρίτης. Ποτέ. Βέβαια αρκετοί ταλαιπωρήθηκαν από πολλούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως οι Ράμος και Καρβαχάλ, αλλά όπως και να το κάνεις είναι αφύσικο γεγονός…

Έχοντας παρακολουθήσει τη «φούριας ρόχας» αρκετά υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε, αυτό που έχει μείνει ως συμπέρασμα, είναι μια ομάδα που δεν ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Αυτό που την έφερε ως εδώ είναι η ποιότητα των μονάδων της κι όχι η λειτουργία της ως σύνολο. Δεν περιμένω πολλά απ’ τους Ίβηρες στο Euro 2020, παρά το γεγονός ότι όλα της τα παιχνίδια για τον όμιλο θα διεξαχθούν στη Σεβίλλη. Ίσα – ίσα, θα έχει και έξτρα πίεση.

Θα ήθελα πολύ να κυνηγήσω το 9.00 του αποκλεισμού της απ’ την πρώτη φάση, αλλά ας όψεται η UEFA και η αύξηση των ομάδων σε 24… 

Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
ΑφιέρωμαΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro news
Stories 1960-2016Μεταδόσεις

 Όπλο της η σταθερότητα

Γερμανία. Σταθερή δύναμη, ακόμα κι όταν δεν είναι καλά. Με τον Λεβ να ανακοινώνει πως θα αποχωρήσει μετά το Euro και τον Φλικ να τον αντικαθιστά, είναι απορίας άξιο, γιατί αυτές οι αλλαγές δεν έγιναν πράξη πριν το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι Μίλερ και Χούμελς επανήλθαν μετά από τριετή απουσία, και η «νασιοναλμανσάφτ» δείχνει τις προθέσεις της. Έχει μπροστά της τον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, ενώ και οι πολύπλοκες διασταυρώσεις μάλλον θα φέρουν δύσκολο αντίπαλο στους «16», με βασικές υποψήφιες μια εκ των Αγγλίας, Βελγίου και Ολλανδίας. Όλα αυτά βέβαια, αν δεν τερματίσει πρώτη στον όμιλο της, καθώς τότε το έργο της θα είναι πολύ πιο βατό.

Το ρόστερ της, είναι ένα κράμα μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και των καλύτερων εκτός συνόρων παικτών, όπως οι πρωταθλητές Ευρώπης με την Τσέλσι, Χάβερτς, Βέρνερ και Ρούντιγκερ. Κρος και Γκουντογκάν μετρονόμοι στο χώρο του κέντρου, ενώ στο τέρμα ο Μάνουελ Νόιερ αποτελεί εγγύηση.

Αν δεν υπήρχε το θέμα Λεβ – Φλικ, το 9.00 της για κατάκτηση θα κόλαζε. Όμως έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις, κράτησα για τα μακροχρόνια προγνωστικά, την παρουσία της στα ημιτελικά, που τιμάται στο 2.32.


ΥΓ. Ακολουθεί την Πέμπτη, το τρίτο και τελευταίο μέρος των anteposts για το Euro, εκεί όπου θα δούμε τι μπορούμε να ποντάρουμε όσον αφορά στο νικητή της διοργάνωσης.

Δυάδα απόδοσης 5.06
Πρώτος σκόρερ Ιταλίας
Ιμόμπιλε
2.25
Πρώτος σκόρερ Τουρκίας
Γιλμάζ
2.25
BET: 8 units
Δυάδα απόδοσης 3.42
Πρώτος σκόρερ Βελγίου
Λουκάκου
1.85
Πρώτος σκόρερ Αγγλίας
Κέιν
1.85
BET: 15 units
Δυάδα απόδοσης 3.99
Να φθάσει στα προημιτελικά
Ιταλία
1.72
Να φθάσει στα ημιτελικά
Γερμανία
2.32
BET: 10 units
Μονό
Φάση αποκλεισμού
Ισπανία στους «16»
2.90
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις