Σνούκερ: «Λύγισε» στον τελικό ο Γεωργίου

Σνούκερ: «Λύγισε» στον τελικό ο Γεωργίου

Ο Μιχάλης Γεωργίου δεν κατάφερε να κερδίσει την επιστροφή στο επαγγελματικό Tour του σνούκερ, από το πρώτο τουρνουά του Q-School.

Ο Αγγλοκύπριος άσος έφτασε σε έναν από τους τέσσερις «τελικούς», όπου όμως ηττήθηκε με 4-1 από τον 19χρονο Ουαλό, Τζάκσον Πέιτζ. Έτσι, θα υποχρεωθεί να κάνει ανασύνταξη δυνάμεων ώστε να διεκδικήσει τη θέση στα δύο τουρνουά που ακολουθούν.

Χθες το βράδυ ο Γεωργίου είχε νικήσει δύσκολα τον Σι Τζιαχούι με 4-3, σε ένα ματς που κρίθηκε στην τελευταία ροζ. Σήμερα το μεσημέρι επιβλήθηκε άνετα του Όλιβερ Μπράουν (4-1), όμως δεν ήταν γραφτό να χαμογελάσει στο καθοριστικό ματς.

Η προσπάθεια του 33χρονου άσου στο δεύτερο τουρνουά αρχίζει το Σάββατο στις 12:00, με αντίπαλο έναν εκ των Σάμιουελ Στίβενς ή Λαμπίμπ Αχμέντ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα κι αν δεν φτάσει μέχρι τέλους σε κάποιο από τα δύο εναπομείναντα τουρνουά, θα είναι σημαντικό να φτάσει μακριά. Οι δύο παίκτες με τα περισσότερα κερδισμένα frames απ’ όσους δεν καταφέρουν να προκριθούν, κερδίζουν κι αυτοί διετή Tour Card ως επιλαχόντες.

Πέρασε ο Γιουάν

Όπως ο Πέιτζ ανέκτησε άμεσα το επαγγελματικό στάτους και δεν έκανε πισωγύρισμα στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του, το ίδιο έκανε και ο Γιουάν Σιτζούν.

Ο 21χρονος Κινέζος νίκησε με 4-2 τον Μίτσελ Μαν και ξεμπέρδεψε από νωρίς με το Q-School. Διόρθωσε, έτσι, άμεσα και την… ανορθογραφία της περασμένης περιόδου, που τον είχε θέσει απρόσμενα εκτός.

Ο Γιουάν είχε ηττηθεί με δραματικό τρόπο από τον Ροντ Λόλερ στον 2ο προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με συνέπεια να γνωρίσει τον υποβιβασμό. Κάτι που κανείς δεν φανταζόταν πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν ο μικροκαμωμένος άσος πετύχαινε σημαντικές νίκες, δείχνοντας ότι είχε προοπτικές να ανέβει στο top 32 της κατάταξης.

Αφού όλα τελείωσαν ομαλά, ο Γιουάν καλείται να κάνει ό,τι και ο Τζάο Ζιντόνγκ. Κι εκείνος είχε ανακτήσει άμεσα τη θέση του ύστερα από υποβιβασμό το 2018 και θα μπει στη νέα περίοδο όντας Νο 26 στον κόσμο.

Ξανά μαζί με τον γιο

Τους δύο ελπιδοφόρους πιτσιρικάδες ακολούθησαν μία παλιά «καραβάνα» κι ένας άλλος έμπειρος άσος. Ο πρώτος είναι ο Πίτερ Λάινς, ο οποίος νίκησε με 4-2 στον τελικό τον Ίαν Μπερνς και θα… συνοδεύει και την επόμενη διετία τον γιο του, Όλιβερ, στα επαγγελματικά τουρνουά.

Ο 51χρονος άσος από το Γιορκ είχε εξαιρετική απόδοση σε όλους τους αγώνες του στο τουρνουά, όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα. Στον ουσιαστικό προημιτελικό, που διεξήχθη χθες το βράδυ, είχε νικήσει με 4-0 το φαβορί του section, Μάικλ Γουάιτ.

Σνούκερ: «Λύγισε» στον τελικό ο Γεωργίου

Ο Λάινς έγινε για πρώτη φορά επαγγελματίας το 1991 και έκτοτε είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς journeymen του σιρκουί. Δεν έχει βρεθεί ψηλότερα από το Νο 42 της κατάταξης, από την άλλη όμως έχει λείψει από το Tour μόνο τέσσερις σεζόν: τη διετία 2004-06, το 2007-08 και το 2016-17.

Η τετράδα συμπληρώθηκε από τον Σκωτσέζο, Φρέιζερ Πάτρικ, ο οποίος νίκησε άνετα στον δικό του «τελικό» τον… μυστήριο Κινέζο, Μπάι Λανγκνίνγκ. Ο 35χρονος άσος δεν συγκαταλεγόταν στα φαβορί του section, ήταν όμως σταθερά καλός σε όλα τα ματς και σφράγισε την πρόκριση με ένα break 95 πόντων.

Πέρα από τη διετία 2019-21, ο Πάτρικ ήταν επαγγελματίας και την τετραετία 2013-17. Δεν πέτυχε, όμως, κάποια σημαντική διάκριση.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις