Βραδιά-θρίλερ στο Σέφιλντ!

Βραδιά-θρίλερ στο Σέφιλντ!

Κυριολεκτικά… τα είδαμε όλα! Τέτοια βραδιά-θρίλερ, σαν αυτή που βιώσαμε την Πέμπτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ, μόνο ο Άλφρεντ Χίτσκοκ θα μπορούσε να εμπνευστεί.

Μην αναρωτιέστε «τι έγινε», αν δεν παρακολουθήσατε. Πιο εύκολο θα ήταν να σας παραθέταμε τι ΔΕΝ έγινε, διότι συνέβησαν σχεδόν τα πάντα στα δώδεκα χθεσινά παιχνίδια του 2ου προκριματικού γύρου.

Τρία βραδινά ματς κρίθηκαν στο decider και το ένα είχε πιο δραματική εξέλιξη από το άλλο. Το πιο εντυπωσιακό κατόρθωμα ήταν αναμφίβολα αυτό του Τζέιμι Κλαρκ, ο οποίος νίκησε 6-5 τον Τζέιμι Ο’Νιλ, παρότι βρέθηκε να χάνει 5-0!

Ο Ο’Νιλ, ο οποίος με την ήττα αυτή λογικά θα υποβιβαστεί από το Tour, έφτασε κοντά στο να «κλείσει» το ματς με 6-1 ή 6-2. Ο Ουαλός, όμως, ο οποίος είχε φτάσει πέρυσι μέχρι τους «16» της τελικής φάσης, άντεξε και ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή.

Από του Χάρου τα δόντια γλίτωσε ο Τζίμι Ρόμπερτσον, απέναντι στον απίθανο 17χρονο Τζάο Τζιανμπό. Ο νεαρός Κινέζος εντυπωσίασε και προηγήθηκε 3-0 και 4-3, σημειώνοντας τρία century breaks.

Βραδιά-θρίλερ στο Σέφιλντ!

Ο Ρόμπερτσον βρήκε την ψυχραιμία να αντιδράσει, αν και δεν μπόρεσε να αποφύγει το decider. Εκεί, ήταν πιο προσεκτικός από τον νεαρό και επικράτησε, βγάζοντας στο τέλος έναν στεναγμό ανακούφισης. Αν έχανε, θα υποβιβαζόταν κι αυτός!

Το πιο δραματικό φινάλε, όμως, μας το επιφύλαξε το ματς που ολοκληρώθηκε τελευταίο στη βραδιά: Ο βετεράνος, Ροντ Λόλερ, νίκησε με 6-5 τον Γιουάν Σιτζούν και τον έριξε εκτός Tour, διατηρώντας παράλληλα τις δικές του ελπίδες σωτηρίας!

Το φινάλε του αγώνα ήταν βγαλμένο από «ψαγμένη» ταινία-θρίλερ. Ο Λόλερ προηγήθηκε 49-0 στο decider πριν αστοχήσει, αφήνοντας τραπέζι στον νεαρό Κινέζο. Αυτός μάζεψε 51 πόντους, έχοντας ευστοχήσει υπό δύσκολες προϋποθέσεις στην κίτρινη και την καφέ. Έπαιξε, όμως, με αχρείαστη δύναμη τη ροζ και αστόχησε!

Ο Λόλερ «έκλεψε» το ματς ευστοχώντας και στις δύο μπάλες. Ειδική μνεία, όμως, αξίζει η νικητήρια μαύρη. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

Είπατε κάτι για τον Rod the Plod;

Ο χαρακτηριστικά αργός, αλλά θαρραλέος Λόλερ μετέχει ανελλιπώς στο επαγγελματικό Tour του σνούκερ από το 1990. Με αυτήν τη μαύρη, κράτησε ζωντανές τις λίγες ελπίδες του για παραμονή, για την οποία θα χρειαστεί νίκη και στον 3ο γύρο επί του Λιανγκ Γουενμπό.

Έξω λόγω Covid ο Νοπόν

Σημειωτέον ότι η ημέρα άρχισε με μία δυσάρεστη είδηση. Ο Νοπόν Σαενγκχάμ βγήκε θετικός στον κορωνοϊό και, βάσει πρωτοκόλλου, αποκλείστηκε από τη διοργάνωση. Έτσι, δεν θα διεκδικήσει την επανεμφάνισή του στο Crucible, όπου διακρίθηκε ιδιαιτέρως πέρυσι.

Έτσι, ο Λιου Χαοτιάν, ο οποίος νίκησε σε άλλο ένα δραματικό ματς της χθεσινής ημέρας τον 16χρονο Γκάο Γιανγκ με 6-5, προκρίθηκε απ’ ευθείας στον 4ο και καθοριστικό γύρο.

Με ανατροπή προκρίθηκε ο Τζακ Τζόουνς επί του Τζέιμι Γουίλσον (6-4). Ο 17χρονος Άγγλος προηγήθηκε 4-1 παίζοντας εξαιρετικά, κατέρρευσε όμως ύστερα από την αντίδραση που έβγαλε ο πιο έμπειρος Ουαλός.

Τα υπόλοιπα χθεσινά αποτελέσματα: Τσανγκ Μπινγκγιού-Ζιλιέν Λεκλέρκ 6-2, Τζο Ο’Κόνορ-Φρέιζερ Πάτρικ 6-2, Άντριου Χίγκινσον-Μπράντον Σάρτζεντ 6-3, Έντεν Σάραφ-Άντι Χικς 6-1, Τζέιμι Τζόουνς-Ντέιβιντ Λίλι 6-4, Τιάν Πενγκφέι-Μπίλι Κασλ 6-3, Στιούαρτ Κάρινγκτον-Φέργκαλ Ο’Μπράιεν 6-2.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις