Επέστρεψε με century ο Χέντρι!

Επέστρεψε με century ο Χέντρι!

Κάτι παραπάνω από θετική ήταν η επανεμφάνιση του Στίβεν Χέντρι στο επαγγελματικό Tour του σνούκερ, παρά την ήττα με 4-1 από τον Ματ Σελτ στον 1ο γύρο του Gibraltar Open.

Ο «Βασιλιάς του Crucible» επέστρεψε με century break (107) στο μοναδικό frame που κατέκτησε και είχε καθ’ όλα αξιοπρεπή παρουσία στον πρώτο του επίσημο αγώνα ύστερα από εννέα χρόνια.

Αν, μάλιστα, δεν είχε απέναντί του τον εξαιρετικό σήμερα Σελτ, θα μπορούσε να διεκδικήσει και τη νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πάλεψε, παρά το φαινομενικά άνετο 4-1 του αντιπάλου του.

Me 8/8 μπάλες από απόσταση και συνολικά πολύ στιβαρή παρουσία, ο 35χρονος Άγγλος δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Χέντρι και δικαίωσε τη στοιχηματική εκτίμηση του koubanezos.gr – αν και η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε το ματς να εξελιχθεί αρκετά διαφορετικά.

Το 4-1 οφείλεται περισσότερο στο γεγονός ότι ο Σελτ ήταν πολύ δυνατός, παρά στις αδυναμίες του Σκωτσέζου, οι οποίες ήταν λίγες για παίκτη που είναι 52 ετών και είχε να αγωνιστεί από το 2012.

Όποτε βρήκε ευκαιρίες, ο Χέντρι σκόραρε παραπάνω από ικανοποιητικά. Σίγουρα υπήρχαν κάποια θεματάκια στο τακτικό σκέλος και στον έλεγχο της άσπρης, αυτό όμως ήταν απολύτως φυσιολογικό.

Και μόνο το century break που σημείωσε ο Χέντρι – το υπ’ αριθμόν 776 της καριέρας του – ήταν αρκετό για να αφήσει θετικότατη πρώτη γεύση. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που «χτίστηκε» με ορισμένες πολύ δύσκολες στεκιές.

Ο Χέντρι έχει μπροστά του πλέον μόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε έναν μήνα και κάτι από σήμερα. Όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος στις δηλώσεις του, «υπάρχουν πράγματα που πρέπει να δουλέψω και προφανώς το παιχνίδι μου δεν είναι τόσο καλό ώστε να προκριθώ στο Crucible. Όμως, ο ένας μήνας που μεσολαβεί είναι αρκετό διάστημα για να βελτιωθώ. Πριν από ένα μήνα δεν θα μπορούσα να είμαι τόσο ανταγωνιστικός ούτε εδώ, όμως σταδιακά βελτιώθηκα».

Επική ανατροπή του Γουάιτ

Από το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα, ξεχώρισε το κατόρθωμα της άλλης παλιοσειράς, του Τζίμι Γουάιτ, ο οποίος νίκησε 4-3 τον Τζο Ο’Κόνορ παρότι βρέθηκε να χάνει με 3-0!

Ο 58χρονος άσος, μάλιστα, σημείωσε τέσσερα half-century breaks (75, 74, 54, 90) για να φτάσει στην ανατροπή και μάλλον η εμφάνισή του αυτή να ήταν η καλύτερη από την έναρξη της φετινής σεζόν.

Σπουδαία νίκη σημείωσε και ο Κεν Ντόχερτι επί του Μάθιου Στίβενς (4-3), ενώ σε άλλα σημαντικά ματς είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Χόκινς-Λούο 4-2, Κ. Γουίλσον-Τζοχάλ 4-2, Σέλμπι-Κρέγκι 4-1, Μ. Γουίλιαμς-Λι Χανγκ 4-1, Λισάουσκι-Ατζάιμπ 4-1, Τζάο Ζιντόνγκ-Κάρτι 4-1, Τζάο Τζιανμπό-Σαενγκχάμ 4-0, Χίγκινσον-Λιου 4-3.

Ο πρώτος γύρος του Gibraltar Open θα συνεχιστεί σήμερα, με τους Νιλ Ρόμπερτσον, Μαρκ Άλεν και Στιούαρτ Μπίνγκαμ να ρίχνονται στη μάχη.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις