Προγνωστικά σνούκερ: Δυάδα με φαβορί

Προγνωστικά σνούκερ: Δυάδα με φαβορί

Το UK Championship μπαίνει στη φάση των «16» και στο πρόγραμμα των 15:00 ο αγώνας του Ρόνι Ο'Σάλιβαν τραβά τα βλέμματα.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής αντιμετωπίζει τον Τζόου Γιουελόνγκ και φυσικά είναι η επιλογή μας στα προγνωστικά σνούκερ της σημερινής ημέρας. Ύστερα από την επιβλητική εμφάνιση κόντρα στον Μάθιου Στίβενς (6-2), ο 24χρονος Κινέζος δεν δείχνει ικανός να τον απειλήσει.

Βέβαια κι ο Τζόου πέτυχε μεγάλη νίκη στον 1ο γύρο. Πάνω που ο Γιαν Μπινγκτάο τον είχε ρίξει… στα σχοινιά, εκείνος αντέδρασε και μετέτρεψε το εις βάρος του 3-5 σε 6-5. Κόντρα στον Ο’Σάλιβαν, ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν. Ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών περνάει περίοδο δαιμονισμένης φόρμας, όπως απέδειξε και κόντρα στον Στίβενς. Τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά σε όλους τους τομείς. Ακόμα και στο μακρινό potting, όπου δεν είναι τόσο εντυπωσιακός τα τελευταία χρόνια όσο παλιά.

Και, για να μην έχουμε αμφιβολία ότι είναι καλά, ο Rocket έδωσε και μια «κουλή» συνέντευξη μετά το ματς στο BBC. Από αυτές που συνηθίζει όταν μιλά στο κορυφαίο βρετανικό δίκτυο και μόνο αδαείς με την ιδιαίτερη προσωπικότητά του μπορεί να «ψαρώσουν». Οι υπόλοιποι γνωρίζουν ότι όποτε λέει ότι «δεν με νοιάζει το σνούκερ» ή «θα προτιμούσα να είχα χάσει με 6-0», εννοεί ακριβώς το αντίθετο.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Ο Τζόου είναι εξαιρετικός παίκτης, σίγουρα. Και φέτος παρουσιάζει αισθητά βελτιωμένη εικόνα, ιδίως στο breakbuilding. Ωστόσο, κόντρα στους top παίκτες συνήθως «κολλάει». Το επιβεβαιώνει και η κακή παράδοση που έχει κόντρα στον Ο’Σάλιβαν. Οι τρεις ήττες με συνολικό σκορ 2-14, δεν σε ενθαρρύνουν να κυνηγήσεις την έκπληξη. Η νίκη του Rocket με σκορ έως 6-3 είναι ένα ασφαλές ποντάρισμα.

Προγνωστικά σνούκερ: Πήρε φόρα ο Μπρεσέλ

Ο Λούκα Μπρεσέλ έσπασε την κακή παράδοση που είχε ως seed στα majors, νικώντας με 6-4 τον Λιού Χαοτιάν στον 1ο γύρο. Και κατεβαίνει ως φαβορί και στον 2ο, κόντρα στον Τομ Φορντ.

Ο τελευταίος, βέβαια, προέρχεται από μια εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη επί του Τζον Χίγκινς (6-4). Έχει τα προσόντα για να φτάσει μακριά ο 39χρονος Άγγλος, όπως είχε καταφέρει και στο UK Championship του 2018 (ημιτελικά). Θα χρειαστεί, όμως, να νικήσει πρώτα τον κακό του εαυτό και μετά τον Μπρεσέλ. Υστερεί στο πνευματικό κομμάτι ο Φορντ, όταν ένα ματς του «στραβώνει». Κι αυτή είναι η μοναδική εξήγηση για το γεγονός έχει κερδίσει ακόμα κάποιο full ranking τρόπαιο.

Σήμερα, βέβαια, μπορεί να κοντράρει τον Βέλγο, ο οποίος δεν έχει πείσει ότι έχει επανέλθει στην αντίστοιχη περσινή φόρμα. Εκτός κι αν η νίκη επί του Λιού, τον απελευθερώσει και πιάσει τη μέγιστη απόδοσή του. Κάτι που περιμένουμε να συμβεί, αφού ο αποκλεισμός του Νιλ Ρόμπερτσον (2-6 από τον Τζο Πέρι) έχει ανοίξει τον δρόμο για τα ημιτελικά.

Στον δρόμο του για τον τελικό του περσινού UK Championship, ο Μπρεσέλ είχε νικήσει και τον Φορντ. Στη φάση των «64» και με μεγάλη δυσκολία (6-5). Κάπως έτσι περιμένουμε να κυλήσει και το σημερινό ματς, γι’ αυτό θα επιλέξουμε τον σκέτο «άσο». Σε δυάδα, μαζί με τη νίκη του Ο’Σάλιβαν με χάντικαπ 2,5 frames, μας χαρίζει μία εξόχως ελκυστική απόδοση.

Δυάδα απόδοσης 2.80
15:00
Τζόου - Ο'Σάλιβαν
2 (-2,5)
1.75
15:00
Μπρεσέλ - Φορντ
1
1.60
BET: 15 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις