Σαν… σφαίρα στον τελικό ο Μπρεσέλ!

Σαν... σφαίρα στον τελικό ο Μπρεσέλ!

Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία του UK Championship, ο Λούκα Μπρεσέλ νίκησε 6-4 τον Κάιρεν Γουίλσον στον πρώτο ημιτελικό.

Belgian Bullet v Warrior, σημειώσατε… 1! Ο Λούκα Μπρεσέλ έπαιξε σνούκερ από άλλον πλανήτη στον πρώτο ημιτελικό του UK Championship και κατέβαλε τον φιλότιμο Κάιρεν Γουίλσον με 6-4.

Η παραγωγικότητα του Βέλγου ήταν ικανή να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο σήμερα. Με τέσσερα century breaks (130, 105, 102, 112) κι άλλες δύο υψηλότατες συνεισφορές (97, 80) ανάγκασε τον Γουίλσον να τον συγχαρεί θερμά αμέσως μετά τη λήξη.

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Μπρεσέλ είχε ξεσηκώσει το κοινό του Barbican Centre με τις τελευταίες θεαματικές στεκιές, που τον οδήγησαν στο τέταρτο και τελευταίο century. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος άσος είχε σημειώσει μόλις τέσσερα «κατοστάρια» σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του στη φετινή σεζόν. Και σήμερα… το τερμάτισε!

https://twitter.com/WeAreWST/status/1467175039372079110

Ο Γουίλσον έδειχνε πώς θα πάρει το πάνω χέρι όταν προηγήθηκε 3-2 μετά το διάλειμμα, αφού νωρίτερα είχε ισοφαρίσει 2-2 ανατρέποντας το εις βάρος του 59-0. Ωστόσο, ένα φάουλ στο οποίο υπέπεσε από αμέλεια στην αρχή του έκτου frame (η άσπρη κατέληξε σε τρύπα σε προσπάθεια για safety με τη ροζ), έδωσε καλή ευκαιρία στον Βέλγο. Αυτός έκανε το 3-3 με century και άλλαξε εντελώς τον ρου του αγώνα.

O Μπρεσέλ έγινε ο πρώτος παίκτης από την ηπειρωτική Ευρώπη που φτάνει σε τελικό Triple Crown τουρνουά και φιλοδοξεί να γίνει και ο πρώτος που θα το κατακτήσει. Αντίπαλός του στον αυριανό τελικό θα είναι ένας εκ των Μπάρι Χόκινς ή Τζάο Σιντόνγκ (ο αγώνας τους αρχίζει στις 21:00).

Αν κατακτήσει το τρόπαιο, ο Βέλγος άσος θα κερδίσει θέση και στο Masters του προσεχούς Ιανουαρίου. Ήδη έχει εξασφαλίσει την άνοδο στη 17η θέση από την 40ή την οποία κατείχε πριν αρχίσει το τουρνουά.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις