Προγνωστικά σνούκερ: Δικάζει… και πληρώνει

Προγνωστικά σνούκερ: Δικάζει... και πληρώνει

Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Έτσι, συνεχίζουμε με προγνωστικά σνούκερ ακόμα και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων!

Η μίξη πραγματικών παλαιμάχων με εν ενεργεία επαγγελματίες, δημιουργεί ένα τουρνουά πρόκληση για όσους ασχολούμαστε με προγνωστικά σνούκερ. Και πέρυσι, άλλωστε, είχαμε καταγράψει μία σημαντική στοιχηματική επιτυχία με την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ντέιβιντ Λίλι, οπότε δεν γίνεται να το σνομπάρουμε φέτος.

Από σήμερα στις 21:00, το Crucible ανοίγει ξανά τις πύλες του για να υποδεχθεί παλιές δόξες, αλλά και λιγότερο καταξιωμένους «εργάτες» του αθλήματος. Πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως οι Στίβεν Χέντρι, Τζίμι Γουάιτ, Τζον Πάροτ, Τζο Τζόνσον και Κεν Ντόχερτι, αλλά και τίμιοι «εργάτες» του αθλήματος που παραμένουν ανταγωνιστικοί, υπόσχονται ένα ενδιαφέρον πενθήμερο.

Στοιχηματικά, πάντως, όλοι περιστρέφονται γύρω από τον Μάικλ Χολτ. Ο 44χρονος Άγγλος υποβιβάστηκε από το Tour πριν από λίγες ημέρες και βλέπει το Seniors ως δυνατή προετοιμασία ενόψει του Q-School, στα τέλη του μήνα. Αναμφίβολα πρόκειται για έναν ισχυρότατο εν ενεργεία άσο, ακόμα κι αν φέτος ήταν «σκιά» του εαυτού του. Και η σχετικά υψηλή για κατάκτηση του τίτλου (4.25 στη Stoiximan) δελεάζει τον καθένα.

Κάποιοι ίσως πουν ότι ο Χέντρι θα έχει αυξημένο κίνητρο, ύστερα από την ισοφάριση του ρεκόρ των επτά παγκόσμιων τίτλων από τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν προχθές. Όσο το σκεφτόμαστε, όμως, είναι λίγο (έως πολύ) αστείο. Όπως δεν νομίζουμε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης ο θρίαμβος του Rocket για τον στενό του φίλο, Τζίμι Γουάιτ. Κι ας είχε συμβεί αυτό το 2020, λίγες ημέρες μετά το έκτο Παγκόσμιο του Ο’Σάλιβαν.

Τι παίζουμε, λοιπόν; Ο Χολτ είναι όντως μια καλή περίπτωση, όμως μας προβληματίζει η πιθανή κόντρα του στον προημιτελικό με τον κάτοχο του τίτλου, Λίλι. Ο τελευταίος τα πήγε εξαιρετικά στα προκριματικά του Παγκοσμίου, αφού απέκλεισε τους Κρέγκ Στέντμαν και Κερτ Μάφλιν, ενώ δυσκόλεψε πολύ και τον Ντινγκ Τζουνχούι στην Judgement Day (έχασε 10-7, αλλά είχε προηγηθεί με 7-4). Πέρασαν τρεις εβδομάδες έκτοτε, αλλά δεν είναι αμελητέα ποσότητα επ’ ουδενί.

Ανεβασμένος ο Τζατζ

Επειδή πάντοτε μας αρέσει να κυνηγάμε τα πολλά παίζοντας λίγα, ψηφίζουμε φέτος τον Μάικλ Τζατζ. Η έμπνευση οφείλεται όχι μόνο στην υψηλή απόδοση (25.00 στη Stoiximan), αλλά και στη θετική του παρουσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου. Ο 47χρονος Ιρλανδός εν ενεργεία επαγγελματίας πέτυχε μία νίκη (επί του νεαρού Κινέζου Τζάο Τζιανμπό) και πάλεψε μέχρι τα χρώματα του decider το δεύτερο παιχνίδι του κόντρα στον Άλαν Τέιλορ. Ο οποίος απέδειξε στη συνέχεια πόσο καλός είναι, αποκλείοντας τον Ρίκι Γουόλντεν.

Ήταν ένα ελπιδοφόρο σημάδι ανάκαμψης εκείνος ο αγώνας για τον Τζατζ, ο οποίος μετέχει εδώ και χρόνια στο Tour των βετεράνων. Το 2019, μάλιστα, κατέκτησε το UK Championship, νικώντας στον τελικό τον Τζίμι Γουάιτ. Στο φετινό Παγκόσμιο έχει θεωρητικά εύκολο ξεκίνημα κόντρα στον 58χρονο Γκάρι Φίλτνες και θα αντιμετωπίσει στους «16» τον Πίτερ Λάινς.

Δεν θα είναι εύκολο για τον Τζατζ να νικήσει, όμως ο αντίπαλος στον προημιτελικό θα είναι πιο βατός. Τόσο ο Νάιτζελ Μποντ (που ολοκλήρωσε πρόσφατα την επαγγελματική του πορεία) όσο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1991, Τζον Πάροτ, υπήρξαν πολύ καλύτεροι παίκτες από εκείνον στα νιάτα τους. Τώρα, όμως, ο Ιρλανδός θα έχει τον πρώτο λόγο.

Ακολουθούν άλλοι δύο αγώνες, αλλά αν φτάσει στους «4» ο Ιρλανδός όλα γίνονται. Στο τέλος-τέλος, γι’ αυτό πληρώνει τόσο καλά και γι’ αυτό ποντάρουμε πάνω του. Δίνουμε προγνωστικά σνούκερ έχοντας κατά νου το δύσκολο, όχι το απλό.

Προσοχή: Υπενθυμίζουμε ότι το τουρνουά αρχίζει στις 21:00 της Τετάρτης, οπότε… βιαστείτε. Ό,τι κι αν θέλετε να παίξετε σε μακροχρόνιο.

Μονό
Νικητής Παγκοσμίου Πρωταθλήματων Βετεράνων
Μάικλ Τζατζ
25.00
BET: 3 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις