Preview Ίντερ – Χετάφε

Preview Ίντερ - Χετάφε

Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 22:00
Γήπεδο: «Φέλτινς Αρένα», Γκέλζενκιρχεν
Αγώνας για τους «16» του Europa League, μονός, νοκ άουτ, σε ουδέτερο.

Σε μία από τις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν… μια κι έξω, η Ίντερ θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Χετάφε στην ουδέτερη «Φέλτινς Αρένα» του Γκέλζενκιρχεν, έδρα της Σάλκε.

Οι «νερατζούρι» είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί του Europa League, ωστόσο έχουν δρόμο μπροστά τους για να επιβεβαιώσουν αυτόν τον τίτλο. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έκανε καλό κλείσιμο στην Serie A, με τρεις νίκες που της επέτρεψαν να τερματίσει 2η. Πάντως, το ξέσπασμα του Ιταλού τεχνικού μετά το 2-0 επί της Αταλάντα, κατά το οποίο έκανε λόγο για «έλλειψη προστασίας από τη διοίκηση», φέρνει ερωτηματικά αναφορικά με το μέλλον.

Η Χετάφε  κατέρρευσε στο τέλος της La Liga και με 1-5-5 μετά την καραντίνα απέτυχε να βγει ξανά στο Europa, ενώ τον Μάρτιο στόχευε στην τετράδα! Συνεπώς, ο μοναδικός τρόπος να ξαναπαίξουν του χρόνου στην Ευρώπη οι Μαδριλένοι, είναι να κατακτήσουν το τρόπαιο και να μπουν στο Champions League…

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ρέιντζερς ή Λεβερκούζεν.

Παράδοση

  • Πρώτη τους συνάντηση στην ιστορία, και έμελλε (ελέω των όσων έγιναν) να είναι νοκ άουτ, σε ουδέτερο. Πρώτη συνάντηση και για τη Χετάφε κόντρα σε Ιταλούς.
  • Η Ιντερ μετρά 14-13-21 απέναντι σε ισπανικές ομάδες αλλά έχει μονάχα μια νίκη στα τελευταία 15 εναντίον τους, εντός και εκτός (1-7-7), ήτοι τα τελευταία 13 χρόνια. Ποια; Το 3-1 επί της Μπαρτσελόνα το 2010, στον πρώτο ημιτελικό, που εντέλει έστειλε στον τελικό, και στο τρόπαιο, τους «νερατζούρι» του Ζοσέ Μουρίνιο.

Αγωνιστικά νέα

Τραυματίας στην Ιντερ ο μέσος Βεσίνο. Λογικά προλαβαίνει ο Σένσι.

Από τη Χετάφε θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού ο Σέρβος τερματοφύλακας Μανοΐλοβιτς και ο Ισπανός μέσος Ραούλ Κερνέρο.

Ίντερ

  • Σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχει παίξει με ισπανική ομάδα άλλες δύο φορές σε ουδέτερο γήπεδο. Η πρώτη έλαβε μέρος στη Βιέννη, το 1964, όταν κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών και η δεύτερη το 2010 στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, όταν ηττήθηκε με 2-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μονακό.
  • Είναι 4η συμμετοχή της ιταλικής ομάδας στη φάση των “16” της διοργάνωσης.
  • Στις τελευταίες τρεις, αποκλείστηκε ισάριθμες φορές από τις Τότεναμ (2013/14), Βόλφσμπουργκ (2014/15) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2018/19).
  • Δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Γκέλζενκιρχεν (1 ισοπαλία και 2 ήττες εναντίον της Σάλκε.)

Χετάφε

  • Στην προηγούμενη ευρωπαϊκή της συμμετοχή τη σεζόν 2007/08 είχε φτάσει μέχρι τους προημιτελικούς του τότε κυπέλλου UEFA, όταν και αποκλείστηκε από την Μπάγερν Μονάχου.
  • Άλλες δύο φορές έχει αγωνιστεί σε γερμανικό έδαφος στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Τη σεζόν 2007/08, όταν πήρε ισοπαλία 1-1 στο Μόναχο από την Μπάγερν, στα προημιτελικά της διοργάνωσης του κυπέλλου UEFA και τη σεζόν 2010/11 όταν για τους ομίλους του Europa League, ηττήθηκε με 1-0 από τη Στουτγκάρδη.

Προγνωστικά Ίντερ – Χετάφε

Η Χετάφε ήταν αγνώριστη μετά την τρίμηνη διακοπή καθώς σε μια ενδεκάδα αγώνων έκανε μονάχα μια νίκη και μοιραία έμεινε εκτός Ευρώπης. Είχε χρόνο να προετοιμαστεί, καθώς η Ιντερ ως και προ ολίγων ημερών είχε υποχρεώσεις. Πρώτη επιλογή να σκοράρει ο Λουκάκου που είναι ξανά σε… κέφια, μια εναλλακτική η νίκη της Ιντερ, συνδυαζόμενη ως και 3 γκολ στο ματς.

Combo

5/8, 22:00 Ίντερ – Χετάφε: 1 & under 3,5 (2.20)

Σκόρερ

5/8, 22:00 Ίντερ – Χετάφε: Γκολ Λουκάκου (2.40)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις