Volley League: Κρατά την τύχη στα χέρια του ο Παναθηναϊκός

Volley League: Κρατά την τύχη στα χέρια του ο Παναθηναϊκός

Τα σενάρια για τον πρωταθλητή - Το πάνω «χέρι» ο Παναθηναϊκός, τι ψάχνει Ολυμπιακός, μόνο με θαύμα ο Φοίνικας.

Η Volley League Ανδρών έχει μπει στην τελική ευθεία, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να διεκδικούν το πρωτάθλημα και τον Φοίνικα Σύρου ουσιαστικά να είναι εκτός διεκδίκησης. Ο Παναθηναϊκός με το 3-0 επί της Κηφισιάς πήρε «καθαρό τρίποντο» σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν πήρε τρεις βαθμούς, καθώς το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ οδηγήθηκε στο 5ο σετ, πράγμα που σημαίνει πως έχασε ένα βαθμό, με συνέπεια να αυξάνεται βαθμολογική διαφορά του από τον πρώτο Παναθηναϊκό.

Με δύο παιχνίδια να απομένουν λοιπόν ο Παναθηναϊκός  έχει 31 βαθμούς, ο Ολυμπιακός 28β. και ο Φοίνικας 26β. Σαφώς, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλου, ωστόσο οι Πειραιώτες ελπίζουν σε ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων, ώστε να στεφθούν αυτοί πρωταθλητές για την τρέχουσα σεζόν. Βέβαια, δεν ξεχνούν και τα σενάρια ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό, τα οποία τους δίνουν το πρωτάθλημα και θα αναλυθούν παρακάτω:

  1. Οι Νίκες – Ήττες των μεταξύ τους αγώνων
  2. Σε περίπτωση ίδιου αριθμού νικών-ηττών, οι βαθμοί των μεταξύ τους αγώνων, με το σύστημα που αναφέρεται στο 3.4.1. (3-2-1-0 βαθμοί)
  3. Ο λόγος του κλάσματος των σετ που θα έχει αριθμητή τα νικηφόρα σετ και παρονομαστή τα χαμένα σετ (π.χ. 4 νικηφόρα σετ – 2 χαμένα σετ, το κλάσμα είναι 4/2) στους μεταξύ τους αγώνες με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα να έχει προτεραιότητα (π.χ. 1,43 καλύτερο από το 1,35)
  4. Ο λόγος του κλάσματος των πόντων που θα έχει αριθμητή τους νικηφόρους πόντους και παρονομαστή τα χαμένους πόντους (π.χ. 120 νικηφόροι πόντοι – 82 χαμένοι πόντοι, το 22 κλάσμα είναι 120/82) στους μεταξύ τους αγώνες με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα να έχει προτεραιότητα (π.χ. 1,46 καλύτερο από το 1,35).

Πρωταθλητής Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται στο +3 από τον Ολυμπιακό και έχουν αντικειμενικά το πάνω χέρι στη  μάχη του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι αυτονόητο πως με οποιαδήποτε νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό θα στεφθεί πρωταθλητής της σεζόν 2021/2022. Επίσης, εάν ο Παναθηναϊκός χάσει στο «Μελίνα Μερκούρη» με σκορ 3-2, από τους Πειραιώτες, τότε θα χρειαστεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ, την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Φοίνικα Σύρου. Ενώ, εάν χάσει με 3-1, τότε θα χρειαστεί καθαρή νίκη απέναντι στην ομάδα της Σύρου.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Πρωταθλητής Ολυμπιακός

Αναμφίβολα, το έργο των «ερυθρολεύκων» για να σηκώσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης είναι πολύ δύσκολο. Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζιουλιάνι, για να στεφθεί πρωταθλήτρια θα χρειαστεί οπωσδήποτε δύο «καθαρές» νίκες. Με δεδομένο τις δύο νίκες, θα χρειαστεί είτε δύο ήττες του Παναθηναϊκού, είτε οι «πράσινοι» να χάσουν τέσσερις βαθμούς στις εναπομείναντες αγωνιστικές, δηλαδή μία καθαρή ήττα από Ολυμπιακό και μία νίκη στα πέντε σετ με τον Φοίνικα Σύρου. Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση ισοβαθμίας, για να στεφθεί πρωταθλητής, πρέπει να κερδίσει 3-0 τον Παναθηναϊκό στο μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά και με διαφορά πόντων +27 και πάνω. Αυτό χρειάζεται, καθώς ο Ολυμπιακός στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι έχασε με 3-0 στα σετ, και σκορ πόντων 75-49, το οποίο δίνει προβάδισμα 26 πόντων στον Παναθηναϊκό.

Πρωταθλητής Φοίνικας

Σίγουρα, η ομάδα της Σύρου ψάχνει κάτι το απίστευτο για να πάρει το πρωτάθλημα στη Volley League, ωστόσο μαθηματικά έχει ελπίδες. Ο Φοίνικας Σύρου, για να σηκώσει το τρόπαιο του φετινού πρωταθλήματος, τις επόμενες αγωνιστικές πρέπει να πάρει δύο «καθαρές» νίκες (παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό). Θέλει «καθαρή» ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στην επόμενη αγωνιστική, καθώς χρειάζεται και «καθαρή» ήττα του Ολυμπιακού από την Κηφισιά την τελευταία αγωνιστική.

Αποδόσεις πρωταθλητή

Οι στοιχηματικές εταιρίες πάντως θεωρούν πως ο ΠΑΟ θα πάρει το πρωτάθλημα. Στη Stoiximan δίνει 1.02, ενώ ο Ολυμπιακός όσον αφορά το ίδιο σενάριο κοστολογείται στο 11.00!

Το 21ο γκολ το πανηγυρίζεις όπου και αν είσαι!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις