
Ο ιδρυτής της, Ρενέ Ντιφόρ ντε Μονμιράλ, απέτισε φόρο τιμής στους Φωκαείς, τους Ελληνες αποίκους από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας
ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!Όλα ξεκίνησαν το 1989. Στις 18 Οκτωβρίου τότε, η ΑΕΚ δοκιμαζόταν στο «Βελοντρόμ» κόντρα την Μαρσέιγ, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο τότε σταρ Ζαν Πιερ Παπέν στο 55’ και ο Στέλιος Μανωλάς με αυτογκόλ στο 80’ διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι σήμανε την αρχή αυτή της εξαιρετικής σχέσης ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Η δυναμική παρουσία των «κιτρινόμαυρων» οπαδών και το γεγονός πως δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδούν γυμνοί μέσα στο κρύο δεν πέρασε απαρατήρητη από τους οργανωμένους των Μαρσεγέζων.
Τοιουτοτρόπως οι επικεφαλής των Commando Ultra ήρθαν σε επικοινωνία με τους αντίστοιχους της Original και ουσιαστικά η παρουσία των Γάλλων στη ρεβάνς σφράγισε μια δυνατή φιλία. Μια ρεβάνς που έληξε 1-1 με γκολ των Τόνι Σαβέφσκι στο 79’ με πέναλτι και Παπέν στο 84’.
Έκτοτε, οι επισκέψεις εκατέρωθεν είναι συχνές.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου, εδώ
Θέλεις να μη χάνεις ανάρτηση στον δρόμο για το ταμείο;
Κάνε like στη σελίδα του Koubanezos.gr στο Facebook
Εντάξου στο μεγάλο chat του Telegram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Koubanezos.gr στο Youtube
Follow το Koubanezos.gr στο Twitter
Ακολούθησε το Koubanezos.gr στο Instagram
Εντάξου στο group του Koubanezos.gr στο Facebook