Δυάδα από Ισπανία πληρώνει στο 3.55!

προγνωστικά μπάσκετ

Προγνωστικά μπάσκετ αλλά και ανάλυση για δυο αναμετρήσεις του πρωταθλήματος της ACB έχει για σήμερα ο Παναγιώτης Γαλάνης.

Προγνωστικά μπάσκετ: Οι φιλοξενούμενοι έχουν το κίνητρο!

Καλημέρα σε όλους. Το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αυτό της Ισπανίας φτάνει στο φινάλε του για την κανονική περίοδο και εμείς στρέφουμε την προσοχή μας σε προγνωστικά από δυο αναμετρήσεις που προσφέρουν μεγάλες στοιχηματικές ευκαιρίες. Το σημερινό πρόγραμμα (09/05) της Ισπανίας περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις και εμείς θα ασχοληθούμε με τις δυο πρώτες χρονικά. Αρχικά, η Παλένθια φιλοξενεί την Ομπραντόιρο (20:00), σε ένα ματς… ζωής-θανάτου για τους φιλοξενούμενους, καθώς η Παλένθια έχει ήδη υποβιβαστεί.

Η Ομπραντόιρο βρίσκεται στην 17η θέση με ρεκόρ 9-23, όσο έχει και η Σαραγόσα, με τις δυο ομάδες να αναμετρώνται την επόμενη αγωνιστική. Στο προηγούμενο ματς, η Ομπραντόιρο κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη με 101-89 επί της Ανδόρρα, επιβεβαιώνοντας το combo μας. Στον αντίποδα, η Παλένθια έχει ρεκόρ 6-26, βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας και ετοιμάζεται τη νέα σεζόν για μία καινούργια αρχή στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ωστόσο την προηγούμενη αγωνιστική, πήρε μία σπουδαία νίκη με 97-80 στην έδρα της Μπιλμπάο, δείχνοντας πως δεν μπορεί καμία ομάδα να την υποτιμήσει παρά την κακή της πορεία έως τώρα. Το σύνολο του κόουτς Μόντσο Φερνάντες διαθέτει αρκετή ποιότητα και έχει αδικήσει τον ευατό του φέτος, ωστόσο παλεύει να μείνει στην κατηγορία, ανεβάζοντας την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια. Η Ομπραντόιρο, απέναντι σε ομάδες που δεν βρίσκονται στη ζώνη των Playoffs, δέχεται περίπου 79 πόντους ανά ματς, ωστόσο το μεγάλο της πρόβλημα είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια και καλείται να δείξει χαρακτήρα, προκειμένου να κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Στον αντίποδα, η Παλένθια που αγωνίζεται χωρίς άγχος, διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στη Λίγκα πίσω από την Μπασκόνια, όμως ανοίγει το ρυθμό και επιτρέπει σε αρκετές ομάδες να την… πληγώσουν έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Το κίνητρο είναι μονόπλευρο και αυτό αφορά την Ομπραντόιρο, η οποία αναζητά νίκες που θα την κρατήσουν στην ACB και διαθέτει την ποιότητα στο ρόστερ για να το κάνει πράξη. Έτσι, εμείς θα επιλέξουμε την νίκη των φιλοξενούμενων και μάλιστα με τουλάχιστον 2,5 πόντους στο 1.86.

Κίνητρο και έδρα δείχνουν το δρόμο!

Το δεύτερο παιχνίδι που επιλέγουμε από το «μενού» της 33ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, είναι αυτό της Μανρέσα κόντρα στην Μπιλμπάο (21:00), σε ένα ματς που το βαθμολογικό ενδιαφέρον αφορά μόνο τους γηπεδούχους. Η Μανρέσα διανύει μία καλή χρονιά παρά τα… σκαμπανεβάσματα που έχει, καθώς βρίσκεται σε τροχιά Playoffs με ρεκόρ 18-14, σε αντίθεση με την αντίπαλό της, η οποία βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ 13-19, κάτι που δεν της επιτρέπει ούτε να… ονειρεύεται για Playoffs, αλλά ούτε και να… φοβάται για υποβιβασμό. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνες δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Σαραγόσα, καθώς ηττήθηκε με 90-80 και έτσι έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της από την 9η Μπασκόνια. Στον αντίποδα, οι Βάσκοι δεν παρουσίασαν ικανοποιητικά επίπεδα συγκέντρωσης και έτσι ηττήθηκαν εύκολα στην έδρα τους με 97-80 από την ουραγό Παλένθια.

Οι δυο ομάδες θα μπορούσαν αμφότερες να διεκδικούν κάτι παραπάνω από τη φετινή χρονιά, ωστόσο στη Μανρέσα λείπει λίγο η ποιότητα και η εμπειρία, ενώ στην Μπιλμπάο φαίνεται πως εδώ και καιρό λείπει η… σπίθα και το κίνητρο. Η Μανρέσα τα τελευταία πέντε παιχνίδια στην έδρα της σκοράρει με 85,2 μέσο όρο, ωστόσο δεν διαθέτει και την καλύτερη άμυνα. Από την άλλη πλευρά, η Μπιλμπάο παίζει χωρίς άγχος την τελευταία περίοδο και για το λόγο αυτό δέχεται περίπου 86 πόντους ανά ματς, σε μία κατηγορία που άνηκε στις καλύτερες ομάδες στην αρχή της χρονιάς. Εμείς θα επιλέξουμε την επικράτηση της Μανρέσα, μαζί με το over 160,5 πόντων του αγώνα στο 1.90.

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

Δυάδα απόδοσης 3.55
20:00
Παλένθια - Ομπραντόιρο
2 (-2,5)
1.86
21:00
Μανρέσα - Μπιλμπάο
1 & over 160,5
1.90
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις