Σνούκερ: Με Μπόικο ο Γεωργίου στο Παγκόσμιο

Σνούκερ: Με Μπόικο ο Γεωργίου στο Παγκόσμιο

Τον 16χρονο Ουκρανό θα αντιμετωπίσει ο Αγγλοκύπριος άσος, στον 1ο γύρο των προκριματικών για το Crucible.

Η κληρωτίδα του World Snooker Tour φέρθηκε μάλλον καλά στον δικό μας άνθρωπο, τον Μιχάλη Γεωργίου. Ο 34χρονος άσος θα αρχίσει την προσπάθειά του για επιστροφή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας στον 1ο προκριματικό γύρο τον Ιούλιαν Μπόικο.

Ο 16χρονος Ουκρανός θεωρείται ένα από τα αστέρια του μέλλοντος στον χώρο. Ωστόσο, είναι ακόμα άπειρος και στην πρώτη διετία του ως επαγγελματίας, δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες. Ίσως να μην είναι ο πιο βατός αντίπαλος από τις θέσεις 81-112 που θα μπορούσε να τύχει στον Γεωργίου. Σίγουρα, πάντως, δεν συγκαταλέγεται στους πιο δυνατούς.

Θυμίζουμε ότι ο Αγγλοκύπριος παίκτης διεκδικεί την επιστροφή στο επαγγελματικό Tour μέσω της ετήσιας κατάταξης. Έχει κερδίσει 20.000 λίρες από τις συμμετοχές στα επαγγελματικά τουρνουά της σεζόν και απέχει μόλις 3.000 από την προνομιούχο τετράδα. Αν ισχύει η περσινή κατανομή των χρημάτων, η νίκη επί του Μπόικο θα αποφέρει 5.000 λίρες. Άλλες τόσες θα κερδίσει αν νικήσει και στον 2ο, όπου τον περιμένει ο Ντέβιντ Γκρέις.

Για να φτάσει στο Crucible (όπου προκρίθηκε το 2019) ο Γεωργίου θα πρέπει να αποκλείσει και τον Σιάο Γκουοντόνγκ, ενώ στην Judgement Day θα τον περιμένει πιθανότατα ο θριαμβευτής του Welsh Open, Τζο Πέρι. Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και, σίγουρα, ο πρώτος και πιο ρεαλιστικός στόχος είναι οι δύο νίκες που θα τον φέρουν πολύ κοντά στο επαγγελματικό Tour.

Kατά τ’ άλλα, ο Μάρκο Φου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Ίαν Μπερνς. Αν τον νικήσει, ο άσος από το Χονγκ Κονγκ θα βρει στον δρόμο του τον Έλιοτ Σλέσορ, ο οποίος θα χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Διόλου τυχαία, ο 27χρονος άσος ήταν από εκείνους που διαμαρτυρήθηκαν πιο έντονα για το τραγελαφικό γεγονός της διαρροής της κλήρωσης, προτού το WST την ανακοινώσει επίσημα στους ίδιους τους παίκτες.

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες διάγραμμα της κλήρωσης κάνοντας κλικ εδώ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις