Δυάδα με φαβορί και… φουλ του Τέιτουμ

Δυάδα με φαβορί και... φουλ του Τέιτουμ

Σε μονό και δυάδα καταλήγει ο Πίντζος στα σημερινά προγνωστικά του ΝΒΑ.

Μας τα χάλασε ελαφρώς ο Ντάριους Γκάρλαντ χθες, αλλά προχωράμε στις πολύ ενδιαφέρουσες σημερινές μονομαχίες.

Στη 1:00 τα ξημερώματα στο TD Garden της Βοστώνης, οι Σέλτικς υποδέχονται τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Καυτές και οι δύο ομάδες, έχουν βρει για τα καλά το δρόμο τους τη φετινή χρονιά. Στην τρίτη θέση της Ανατολής οι Σέλτικς (46-28), στην έβδομη της δύσης οι Γουλβς (43-32), πολύ κοντά στην πρώτη εξάδα. Λογικό φαβορί οι Σέλτικς μιας και μιλάμε για μια από τις καλύτερες φετινές ομάδες της λίγκας ωστόσο θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με παίχτη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και αυτός είναι ο Τζέισον Τέιτουμ.

Σε εξαιρετική κατάσταση ειδικά μέσα στο Μάρτιο, αποτελεί την πρώτη επιλογή της επιθετικής γραμμής των «Κελτών». Ενδεικτικά μέσα στο μήνα γράφει 33,6 πόντους μ.ο. σε έντεκα αγώνες. Αναμένουμε καλό παιχνίδι με ψηλό σκορ δεδομένης και της καλής επίθεσης που διαθέτουν αμφότερες ομάδες. 115,4 πόντους ανά βραδιά σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι Γουλβς,  110,4 οι Σέλτικς που στο δεύτερό μισό της χρονιάς έχουν πάρει για τα καλά μπρος. Το όριο των πόντων βρίσκεται στο 29,5 και ευελπιστούμε να το ξεπεράσει, όπως έκανε και στις οκτώ από τις έντεκα τελευταίες εμφανίσεις του.

Δυάδα στο 2.73

Όσο ο Τέιτουμ ελπίζουμε να βομβαρδίζει το καλάθι της Μινεσότα, έχουμε τζάμπολ και στην «Capital One Arena» της Ουάσιγκτον με τους Γουίζαρντς (31-42) να υποδέχονται τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (48-26). Εδώ θα πάμε σε νικητή και στην προφανή επιλογή των Γουόριορς. Είναι αναμφίβολα καλύτερη ομάδα, έχουν εδραιωθεί στην τρίτη θέση της Δύσης και αναζητούν την απαραίτητη σταθερότητα εν όψει των δύσκολων play off που πλησιάζουν. Ο Στεφ Κάρι λείπει λόγω τραυματισμού και όλοι θα τον καλύψουν ώστε να μη χαθεί έδαφος στην κατάταξη της περιφέρειας. Στα θετικά η επιστροφή κατά πάσα πιθανότητα και του Αντρέ Ιγκουοντάλα.

Στη μεριά των γηπεδούχων δεν δείχνουν καλά τα πράγματα τελευταία. Τα play off έχουν χαθεί και οι ίδιοι δείχνουν να έχουν ξεμείνει και από κίνητρο για να κλείσει θετικά η χρονιά. Μόλις δύο νίκες στα τελευταία δέκα παιχνίδια με την εικόνα τους να μην έχει σχέση με εκείνη που έδειχναν έως και τα μέσα της σαιζόν. Σημαντική απουσία ο βασικός πάουερ φόργουορντ Κάιλ Κούζμα. Το χάντικαπ  για το νικητή βρίσκεται στους 6,5 πόντους, θα το επιλέξουμε ελαφρώς πιο χαμηλά.

Νετς – Χόρνετς

Σπουδαία μέρα στο Μπρούκλιν με τους Νετς (39-35) να υποδέχονται τους Σάρλοτ Χόρνετς (38-36) στο «Barclays Center». Ο Κάιρι Ίρβινγκ για πρώτη φορά φέτος θα αγωνιστεί σε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του με τον ενθουσιασμό να είναι έκδηλος καθώς αν και προς το τέλος της κανονικής περιόδου, οι Νετς θα μπορούν να παρατάσσονται πλήρεις (αναμένεται ο Μπεν Σίμονς). Έχουν μείνει πίσω στην ανατολή εξαιτίας των πολλών απουσιών που αντιμετώπισαν φέτος και δύσκολα θα μπουν στην εξάδα που οδηγεί απευθείας στα play off. Δεν είναι απίθανο βέβαια αλλά θα χρειαστούν μόνο νίκες από δω και έπειτα για να το καταφέρουν.

Ιδανική αφετηρία να συνδυάσει και ο Ίρβινγκ την εντός έδρας επιστροφή του με νίκη. Με επτά νίκες και τρεις ήττες τρέχουν οι Νετς, που δείχνουν την δυναμική τους την κατάλληλη στιγμή. Μοναδικός απών ο φόργουορντ/σέντερ Λαμάρκους Όλντριτζ.

Οι Χόρνετς θα βρίσκονται σίγουρα στο play-in tournament και θα διεκδικήσουν με τη σειρά τους μια θέση στην post season με το έργο τους να είναι δύσκολο. Θετική κρίνεται η παρουσία τους μέσα στη χρονιά με πολλά περιθώρια βελτίωσης για το μέλλον. Η βαθμολογική θέση των ομάδων δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια βέβαια μιας και οι Χόρνετς βρίσκονται στην ένατη θέση της Ανατολής, ακριβώς μια νίκη πίσω από τους αντιπάλους τους. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση με επτά νίκες στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις τους και θα προσπαθήσουν να σοκάρουν τους γηπεδούχους, με τις πιθανότητες βέβαια να μην είναι υπέρ τους. Απών με τραυματισμό ο βασικός φόργουορντ Γκόρντον Χέιγουορντ. Νίκη με χάντικαπ για τους Νετς η επιλογή μας.

Φάουλ
01:00
Μπόστον Σέλτικς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς
Τέιτουμ over 29,5 πόντους
1.90
BET: 10 units
Δυάδα απόδοσης 2.73
01:00
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
2 (-4,5)
1.65
02:30
Μπρούκλιν Νετς - Σάρλοτ Χόρνετς
1 (-4,5)
1.65
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις