Σνούκερ: Άθλος του 16χρονου Ραμζάν στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών

Σνούκερ: Άθλος του 16χρονου Ραμζάν στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών

Ο νεαρός Πακιστανός νίκησε στον τελικό τον πολύπειρο Ιρανό, Αμίρ Σαρχός και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ένα ακόμα αστεράκι ανέτειλε στο παγκόσμιο στερέωμα του σνούκερ. Ο 16χρονος Αχσάν Ραμζάν κατέκτησε χθες το… αργοπορημένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών της IBSF για το 2021, νικώντας στον τελικό με 6-5 τον Ιρανό, Αμίρ Σαρχός.

Ο νεαρός άσος έγραψε μια πανέμορφη ιστορία αυτές τις μέρες στην Ντόχα του Κατάρ. Μία εβδομάδα πριν από τον χθεσινό άθλο, είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των φίλων του σνούκερ με το maximum break που σημείωσε στον προημιτελικό του αντίστοιχου πρωταθλήματος για παίκτες κάτω των 21 ετών! Κάτι πρωτοφανές για παίκτη τόσο μικρό σε ηλικία.

Ο Ραμζάν δεν γεύτηκε την κατάκτηση του τίτλου στους εφήβους (τον κέρδισε ο Αυστριακός, Φλόριαν Νίσλε), κράτησε όμως το καλύτερο για το ανδρικό τουρνουά. Στον ημιτελικό, νίκησε τον κάτοχο του τίτλου, τον πολύπειρο συμπατριώτη του, Μοχάμεντ Ασίφ, βρίσκοντας τα δύο σνούκερ που χρειαζόταν στο decider (5-4)! Και στον τελικό, αν και βρέθηκε να χάνει με 5-3 από τον έμπειρο Σαρχός, κυριάρχησε στα τρία frames που ακολούθησαν κι έκανε την ολική επαναφορά.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IBSF (International Billiards and Snooker Federation) έχει πάψει να αποτελεί κριτήριο πρόκρισης στο επαγγελματικό Tour, μετά τη δημιουργία της WSF. Ο τίτλος, πάντως, παραμένει σημαντικός, μια και αποτελεί την κορυφαία διάκριση για τους ερασιτέχνες παίκτες. Ονόματα που εξελίχθηκαν σε κορυφαίους επαγγελματίες, έγιναν γνωστοί κατακτώντας αυτό το τρόπαιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Κεν Ντόχερτι, Στιούαρτ Μπίνγκαμ, Μαρκ Άλεν, Στίβεν Μαγκουάιρ και Γιαν Μπινγκτάο.

Ο Ραμζάν θα αναζητήσει άλλη δίοδο για να γίνει επαγγελματίας, εάν το επιθυμεί. Είναι φως-φανάρι, πάντως, ότι διαθέτει το ταλέντο και το τσαγανό για να πετύχει κάτι τέτοιο σύντομα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις