Με το ντέρμπι στο «Μποζουάρ»

Με το ντέρμπι στο «Μποζουάρ»

Προγνωστικά Ligue 1. Επιλογές με γκολ στο ντέρμπι της Βρετάνης ανάμεσα σε Ναντ και Λοριάν. Αντίδραση μετά την «εξάρα» θέλει η Μπορντό.

Προγνωστικά Ligue 1: Στις λεπτομέρειες…

Αμφίρροπα ζευγάρια στο σημερινό μενού της Ligue 1 με το οποίο ολοκληρώνεται η 22η αγωνιστική. Τρία παιχνίδια στο… μικροσκόπιο για τα σημερινά προγνωστικά Ligue 1 (Ανζέ – Τρουά, Ναντ – Λοριάν, Μπορντό – Στρασβούργο), ξεχωρίζει το ντέρμπι της Βρετάνης στο «Μποζουάρ». Για πάμε…

Ξεκίνημα από το Ανζέ – Τρουά. Οι «ασπρόμαυροι» προβληματίζουν το τελευταίο δίμηνο καθώς έχουν κερδίσει μόνο στο ένα από τα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος (1-2 στη Ρεμς, 1-1-3). Το  τελευταίο βέβαια στη Λοριάν δεν σηκώνει πολλή κριτική με την Ανζέ να μένει με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς στο παιχνίδι (αποβολή Ντουμπιά στο 14′). Κομβική αποδεικνύεται η απουσία του εξτρέμ Μπουφάλ στο Copa Africa, χάνει μέρος της δυναμικής της η Ανζέ χωρίς τον Μαροκινό.

H Τρουά από την άλλη εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στο 63′ στην έδρα της Μονπελιέ και με γκολ του Σαβαλερέν πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο, το δεύτερο στα 10 τελευταία παιχνίδια της. Όπως και η Ανζέ έτσι και η ομάδα του Μπρούνο Ιρλ έχει σημαντικές ελλείψεις ελέω Copa Africa (Τουζγκάρ, Μπαλντέ, Κουαμέ) γεγονός που την οδηγεί σε σχήμα χωρίς καθαρό φορ στην επίθεση (δίδυμο Ντιγνκόμ με Ροντρίγκες).

Επεισοδιακό το ματς του πρώτου γύρου με την Τρουά να προηγείται, την Ανζέ να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 65′, δύο γκολ να ακυρώνονται μέσω VAR για τους γηπεδούχους στο τελευταίο 5λεπτο αλλά και αποβολή στο τέλος για τον Ζιροντόν.

Οι δύο ομάδες έχουν παρόμοιο αγωνιστικό στυλ και φιλοσοφία, ενδεχομένως να δούμε ένα ισορροπημένο ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Καλό σαν σκέψη το Χ, θα πάμε όμως με το πιο μετριοπαθές Χ2 ημίχ. /Χ1 τελικό.

Προγνωστικά Ligue 1: Ευκαιρία για Λοριάν το ντέρμπι

Καλή εμφάνιση για τη Ναντ στη Νίκαια, είχε τις στιγμές της αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα (2-1). Όπως και οι Ανζέ και Τρουά παραπάνω έτσι και η Ναντ έχει μια σημαντική απουσία λόγω Copa Africa καθώς δεν έχει στην διάθεσή της τον Μόουζες Σιμόν, έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της μεσοεπιθετικής της γραμμής. Ιδιαίτερα ανταγωνιστική εντός «Μποζουάρ», έχει μόλις μία ήττα στα επτά τελευταία (4-2-1) κι αυτή στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ όπου έπαιξε για μία ώρα με παίκτη λιγότερο.

Καλή εικόνα είχε και η Λοριάν στο μεσοβδόμαδο εξ αναβολής ματς στην έδρα της Λιλ ωστόσο προδόθηκε για άλλη μια φορά από την άμυνά της, δεχόμενη τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Έκτη σερί ήττα για τους «μπακαλιάρους» εκτός έδρας που ακόμα ψάχνουν το πρώτο φετινό τους διπλό (0-4-6). Τα περιθώρια στενεύουν για τη Λοριάν με τον τεχνικό Κριστόφ Πελισιέ ενδεχομένως να βλέπει την ανάγκη για πιο επιθετικά σχήματα, όπως το 4-4-2 απέναντι στη Λιλ. Μοναδική απουσία ο Ουατταρά που λείπει στο Copa Africa.

Πιο πειστικές εμφανίσεις από τη Ναντ γενικά ωστόσο η Λοριάν απέδειξε και στο τελευταίο ότι μπορεί να γίνει πιο επιθετική. Ντέρμπι είναι, το κίνητρο είναι ισχυρό ανεξάρτητα από την κατάσταση της κάθε ομάδας. Σε καλές τιμές το αμφίτερμα, θα μπει στις επιλογές μας ενώ θα ρισκάρουμε με το να προηγηθούν στο σκορ οι φιλοξενούμενοι.

Προγνωστικά Ligue 1: «Τρένο» οι Αλσατοί

Βαριά ήττα για τη Μπορντό (6-0 στη Ρεν) αν και υποχρεώθηκε να παίξει σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο (αποβολή Σισσοκό στο 50′ με το σκορ στο 2-0). Τρίτη συνεχόμενη απώλεια, έκτη στα τελευταία εννιά ματς, μόλις ένα τρίποντο στο διάστημα αυτό (1-2 στην Τρουά) και τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν για τους «Γιρονδίνους». Δεν στερούνται ποιότητας από τη μέση και μπροστά, συνήθως βρίσκουν δίχτυα ωστόσο η προβληματική τους άμυνα φαίνεται να μην έχει «γιατρειά» (έφτασε τα 50 γκολ παθητικό). Αξιοσημείωτο ότι στα τελευταία δέκα ματς της Μπορντό έχουν σημειωθεί εννέα over και οκτώ goal/goal.

Ασταμάτητο μοιάζει το Στρασβούργο, πέρασε και από την έδρα της Κλερμόν (0-2) και σκαρφάλωσε στην 4η θέση, δύο βαθμούς πίσω από την 3η Μαρσέιγ. Τρίτη σερί νίκη, πέμπτη στα έξι τελευταία (5-0-1) με την ομάδα του Ζουλιέν Στεφάν να δείχνει ικανή να ανεβάσει τον πήχη των φετινών στόχων και να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αήττητη στις πέντε τελευταίες εξόδους με τρεις συνεχόμενες νίκες, όλες με μηδέν παθητικό. Δέκα γκολ και έξι ασσίστ για τον φορ Αζόρκ, δείχνει να «ξεμπλοκάρει» και ο Γκαμεϊρό με γκολ στα δύο τελευταία κόντρα σε Μονπελιέ και Κλερμόν.

Τέσσερα διπλά στις τέσσερεις τελευταίες επισκέψεις στο «Ματμούτ Ατλαντίκ» μετρά το Στρασβούργο ενώ σε θρίαμβο εξελίχθηκε και το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τους Αλσατούς να επικρατούν με 5-2.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η φόρμα των δύο ομάδων όμως κάπου θα βγάλει αντίδραση η Μπορντό. Δεν θα μπλέξουμε με σημεία, θα πάμε με το συνδυαστικό over και goal/goal ενώ θα ποντάρουμε και στο γκολ του Αζόρκ.

Όταν τα θες διπλά, παίζεις Στοίχημα και Live casino εδώ Ι Betshop.gr

Μονό
16:00
Ανζέ - Τρουά
2Χ/1Χ
2.10
BET: 10 units
Μονό
16:00
Ναντ - Λοριάν
Goal/goal
2.08
BET: 12 units
Ειδικό
16:00
Ναντ - Λοριάν
Anytime score 0-1
2.57
BET: 7 units
Μονό
16:00
Μπορντό - Στρασβούργο
Goal/goal & over 2,5
2.09
BET: 15 units
Σκόρερ
16:00
Μπορντό - Στρασβούργο
Γκολ Αζόρκ
2.40
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις