Ο Φούνες «έφυγε» στην αγκαλιά του Θεού

Ο Φούνες «έφυγε» στην αγκαλιά του Θεού

Ο ικανότατος επιθετικός είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό από τον Δεκέμβριο του 1987 έως το καλοκαίρι του 1989

«Ήταν τρομερό θέαμα να βλέπεις αυτόν τον αγαθό γίγαντα, καθηλωμένο στο κρεβάτι του πόνου. Του είπα: ηρέμησε Χουάν. Και πέθανε. Έτσι απλά. Στα χέρια μου».

Έτσι περιέγραψε ο Ντιέγκο Μαραντόνα τις τελευταίες στιγμές του επιστήθιου φίλο του, Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες, που «έφυγε» σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 11 Ιανουαρίου του 1992, σε ηλικία μόλις 29 ετών και προδομένος από την καρδιά του. Ο χαμογελαστός Βούβαλος (Búfalo Funes τον αποκαλούσαν) υπέστη ανακοπή, βυθίζοντας στο πένθος τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Αργεντινής.

Φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής 4 φορές, ενώ οι Κολομβιανοί της Μιγιονάριος τον θεωρούν ως ένα απ’ τους μύθους της ομάδας, όπως άλλωστε και οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ, χάρη στα γκολ που πέτυχε στους τελικούς του Copa Libertadores.

Ο ικανότατος επιθετικός είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό από τον Δεκέμβριο του 1987 έως το καλοκαίρι του 1989, κερδίζοντας την εκτίμηση των Ελλήνων φιλάθλων.

Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις