«Μυρίζει γκολ» στη Ligue 1

Προγνωστικά Ligue 1

Προγνωστικά Ligue 1. Ζευγάρια που προδιαθέτουν για γκολ στη Ligue 1. Ντεμπούτο Ντυπρά στον πάγκο της Σεντ Ετιέν.

Προγνωστικά Ligue 1: Δεν την παίρνει άλλη γκέλα τη Λυών

Αναμετρήσεις που υπόσχονται γκολ στο σημερινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής, με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της φετινής Ligue 1. Σε τρία ματς θα εστιάσουμε σήμερα (Λυών – Μετς, Σεντ Ετιέν – Ναντ, Τρουά – Μπρεστ) ενώ έχουμε και… έξτρα από Μαρσέιγ – Ρεμς και Μπορντό – Λιλ. Για πάμε λοιπόν με προγνωστικά Ligue 1.

Ξεκινάμε με το παιχνίδι ανάμεσα σε Λυών και Μετς. Ούτε κρύο ούτε ζέστη η Λυών, συνεχίζει να παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι της και κινδυνεύει -αν δεν κερδίσει και απόψε- να συμπληρώσει τρεις μήνες με μόλις τρία τρίποντα (απέναντι σε Μονακό, Λανς και Μονπελιέ, 3-3-3 στα τελευταία). Το μεγαλύτερο θέμα της Λυώνν εντοπίζεται στην άμυνα. Έχει ποιότητα αλλά όχι και ταχύτητα στην άμυνα, κάτι που την καθιστά ευάλωτη απέναντι σε ομάδες που βασίζονται στις αντεπιθέσεις (έτσι αγωνίζεται και η Μετς). Εντός «Γκρουπάμα» η Λυών ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο πιο πρόσφατο με τη Ρεμς (1-2, 4-3-1 συνολικά) ενώ μετρά 7 στα 8 goal/goal. O Ντενάγιερ παραμένει εκτός και για το αποψινό, επιστρέφει ο κομβικός Πακετά από τιμωρία.

Υπάρχει σφυγμός στη Μετς, η οποία βρήκε μπροστά της την ακόμα χειρότερη Λοριάν και την κέρδισε με 4-1. Γλίτωσε βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις, γεγονός που αποδεικνύει πως τα προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι παραμένουν (2η χειρότερη άμυνα της Ligue 1 με 38 γκολ). Την Κυριακή αποκλείστηκε στα πέναλτι από την ερασιτεχνική Μπερζεράκ για το κύπελλο.

Περνάει δύσκολα διαχρονικά στην έδρα της Λυών η Μετς, καθώς σε 14 αγώνες από το 2000 έως σήμερα, έχει ηττηθεί στους 11 (11-1-2). Σπάνιο και το αμφίτερμα στην έδρα της Λυών με μόλις 3 στα 14.

Ξεκάθαρο φαβορί η Λυών, δύσκολα θα κάνει δεύτερη συνεχόμενη γκέλα εντός. Με ανεβασμένη ψυχολογία και με το ρόλο του αουτσάιντερ που την βολεύει η Μετς, θεωρώ πως ένα γκολ μπορεί να το βρει απέναντι στην προβληματική άμυνα της Λυών. Θα πάμε λοιπόν με τον άσσο σε συνδυασμό με goal/goal.

Μια νέα σούπερ προσφορά* από τη Novibet είναι εδώ!

Εποχή Ντυπρά

Διάστημα αλλαγών το τελευταίο στη Σεντ Ετιέν με τον τεχνικό Κλοντ Πυέλ να απομακρύνεται και την θέση του να παίρνει ο Πασκάλ Ντυπρά (πρώην Τουλούζ, Καέν). Ο 59χρονος έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο των «πράσινων» στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στη Σπόρτινγκ Λιόν για το κύπελλο (0-1 με γκολ του Νορντέν). Στα του πρωταθλήματος του έργο του νέου τεχνικού είναι πολύ δύσκολο με τους «στεφανουά» να έχουν μείνει πίσω και να χρειάζονται άμεσα βαθμούς.

Σπουδαία ανατροπή για τη Ναντ το εντός 3-2 με τη Λανς (από 0-2), άλλη μία απόδειξη ότι φέτος τα «καναρίνια» έχουν την ποιότητα για να κοιτάνε και πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα (10η θέση προς ώρας, στο -3 από την 5άδα). Η ομάδα του Αντουάν Κομπουαρέ έχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές, δεν επιτρέπει πολλές ευκαιρίες ενώ στην επίθεση έχει παίκτες όπως οι Σιμόν, Μουανί και Μπλα που μπορούν να «πονοκεφαλιάσουν» οποιαδήποτε άμυνα. Το Σάββατο αντιμετώπισε την Σοσό για το κύπελλο και προκρίθηκε μέσω των πέναλτι.

Άκρως ευνοϊκή παράδοση για τη Σεντ Ετιέν απέναντι στη Ναντ. Συγκεκριμένα, σε 26 παιχνίδια μέσα-έξω εντός 20ετίας, οι «στεφανουά» έχουν ηττηθεί μόλις 5 φορές (2 εντός και 3 εκτός). Εντός «Ζοφρουά Γκισάρ» ωστόσο, επικράτησαν μόνο στο ένα από τα πέντε τελευταία (3-0 στις 30 Νοέμβρη του ’18, 1-3-1).

Η αλλαγή προπονητή πάντα δίνει μια ώθηση, όμως το έργο της Σεντ Ετιέν δεν είναι εύκολο. Τα θέματα των γηπεδούχων (ιδίως στην άμυνα) δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη, όμως η ανάγκη για βαθμούς είναι μεγάλη. Λογικά θα δούμε ένα ανοιχτό ματς και το over έχει βάση.

Προγνωστικά Ligue 1: Προς τα δεξιά η φόρμα…

Αμφίρροπη αναμέτρηση στο «Σταντ ντε λ’Ομπ». Από εντός έδρας ήττες προέρχονται Τρουά και Μπρεστ. Η ομάδα του Λορέν Μπατλ έχει μόλις μία νίκη στα 7 τελευταία παιχνίδια της (1-1-5) ενώ το Σάββατο αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Νανσί για το κύπελλο. Η Μπρεστ από  την άλλη έχασε κατά κράτος από τη Μονπελιέ (0-4), αποτέλεσμα που έβαλε τέλος στο εντυπωσιακό σερί 6 νικών.

Ζευγάρι που παραδοσιακά μας δίνει δυνατές μάχες ενώ συχνό φαινόμενο στα παιχνίδια τους είναι και οι κόκκινες κάρτες (10 σε 16 παιχνίδια ανεξάρτητα από έδρες από το 2004 έως σήμερα).

Πιο ποιοτική ομάδα και σε καλύτερο momentum παρά την ήττα η Μπρεστ, θεωρώ ότι μπορεί να φύγει με βαθμό η βαθμούς από την έδρα της Τρουά. Θα επιλέξουμε το διπλό με κάλυψη σε συνδυασμό με over 1,5 ενώ θα ποντάρουμε και στην εμφάνιση κόκκινης κάρτας στον αγώνα.

Έξτρα σκέψεις:

  • Σε κακό δαίμονα έχει εξελιχθεί για τη Μαρσέιγ η Ρεμς, την οποία έχει κερδίσει μόλις μία φορά σε οκτώ αγώνες εντός «Βελοντρόμ» την τελευταία 8ετία (1-5-2). Επιπλέον, οι Μασσαλοί έχουν δείξει φέτος ότι δεν έχουν το εύκολο γκολ ενώ δυσκολεύονται στην κυκλοφορία και δημιουργία απέναντι σε «κλειστές» άμυνες. Η Ρεμς βρίσκεται στην καλύτερη φάση της σεζόν, μπορεί να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους. Θα πάμε με την επιλογή να προηγηθούν οι φιλοξενούμενοι.
  • Αναμέτρηση που προσφέρεται για κόρνερ το Μπορντό – Λιλ. Αμφότερες διανύουν περίοδο φόρμας, παίζουν επιθετικά και βγάζουν φάσεις στα παιχνίδια τους. Στα εντός έδρας των Γιρονδίνων καταγράφονται περίπου 11 κόρνερ ανά παιχνίδι, 10 στα εκτός της Λιλ. Εφικτό το line των 9,5 κόρνερ, μπορούμε να πάρουμε και το 12-14 εύρος κόρνερ για λίγο μεγαλύτερο ρίσκο.

Δείτε τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες και τις προσφορές* τους

Μια νέα σούπερ προσφορά* από τη Novibet είναι εδώ!

Combo
22:00
Λυών - Μετς
1 & goal/goal
2.80
BET: 15 units
Fun bet
22:00
Λυών - Μετς
3-1 ακριβές σκορ
10.25
BET: 3 units
Μονό
22:00
Σεντ Ετιέν - Ναντ
Over 2,5
2.31
BET: 15 units
Μονό
22:00
Τρουά - Μπρεστ
Χ2 & Over 1,5
2.05
BET: 10 units
Ειδικό
22:00
Τρουά - Μπρεστ
Over 0,5 κόκκινες κάρτες
5.45
BET: 3 units
Ρίσκο
22:00
Μαρσέιγ - Ρεμς
Anytime score 0-1
2.90
BET: 5 units
Κόρνερ
22:00
Μπορντό - Λιλ
12-14 κόρνερ
4.55
BET: 7 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις