Εκεί που μας πάει η φόρμα…

Προγνωστικά Ligue 1

Προγνωστικά Ligue 1. Με γκολ, κόρνερ αλλά και σκόρερ στις σημερινές γαλλικές αναμετρήσεις. Επιστροφή στις νίκες για Μαρσέιγ.

Προγνωστικά Ligue 1: Επιθέσεις σε φόρμα

Ολοκληρώνεται σήμερα η 15η αγωνιστική της Ligue 1 (ας ελπίσουμε χωρίς επεισόδια) και το πρώτο μέρος μιας γεμάτης δράση εβδομάδας καθώς ακολουθεί η εμβόλιμη 16η αγωνιστική την Τετάρτη. Πολλές επιλογές από τα σημερινά προγνωστικά Ligue 1, θα μας απασχολήσουν κυρίως τα Μπορντό – Μπρεστ, Ρεμς – Κλερμόν, Μονπελιέ – Λιόν και Μαρσέιγ – Τρουά. Στο δια ταύτα….

Αν και μπροστά στο σκορ και με παίκτη παραπάνω, δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο η Μπορντό στην έδρα της Μετς. Όσο καλή είναι επιθετικά η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς άλλο τόσο εύκολα δέχεται φάσεις και γκολ (8-8 τα γκολ στα τρία τελευταία με Ρεμς, Παρί και Μετς). Εντός «Ματμούτ Ατλαντίκ» έχει σκοράρει σε όλα πλην του πρώτου με Κλερμόν (6 συνεχόμενα goal/goal).

Τρίτη σερί νίκη για τη Μπρεστ με το ευρύ 4-0 απέναντι στη Λανς. Σερί που οφείλεται κυρίως στην καλή αμυντική λειτουργία της αφού τα ματς με Μονακό και Λανς ήταν τα πρώτα φέτος που κράτησε μηδέν παθητικό. Σε φόρμα ο φορ Μουνιέ (σκοράρε για τρίτο σερί παιχνίδι) από κοντά και ο Φεβρ (5 γκολ και 5 ασίστ έως τώρα) ενώ γκολ και ασσίστ έχουν στα τρία τελευταία οι Λε Ντουαρόν και Ονορά.

Χαμηλά το αμφίτερμα, αντιθέτως το να περάσει το ματς από το 1-1 πληρώνει καλά.

«Κομμένη» στη μέση η Μονπελιέ

H κόκκινη του Σαβανιέ λίγο πριν το ημίχρονο δεν άφησε στη Μονπελιέ και πολλά περιθώρια αντίδρασης στο γρήγορο 2-0 της Ρεν, εύλογα γνώρισε την ήττα. Δεν χαλάει βέβαια την συνολική εικόνα της το αποτέλεσμα αυτό με τη Μονπελιέ να έχει κερδίσει τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ. Αήττητη στην έδρα της από τις 8 Αυγούστου και το πρώτο παιχνίδι της σεζόν (2-3 με Μαρσέιγ, 4-2-0 έκτοτε). Κομβική η απουσία του Σαβανιέ, μεγάλο το κενό που αφήνει στο χώρο το κέντρου.

Από ευρωπαϊκό παιχνίδι προέρχεται η Λιόν (1-3 στη Μπρόντμπι και 5/5 στον όμιλο) ενώ στα εγχώρια το ματς με τη Μαρσέιγ την προηγούμενη Κυριακή διεκόπη λόγω τραυματισμού του Παγιέ από ρίψη μπουκαλιού. Τόσο στη Ligue 1 όσο και στην Ευρώπη τα παιχνίδια των «λιονέ» είχαν φάσεις και γκολ (8/13 Over και 10/13 goal/goal φέτος στη Ligue 1). Δυσκολεύεται βέβαια φέτος ως φιλοξενούμενη, μόλις ένα διπλό στην έδρα της Ναντ (0-1, 1-1-4 συνολικά). Επέστρεψε μετά από τραυματισμό ο Ντεμπελέ στο μεσοβδόμαδο.

Μοιρασμένη η παράδοση μεταξύ των δύο με γηπεδούχο τη Μονπελιέ (6-4-7 εντός 20ετίας). Χωρίς διπλό στο «Σταντ ντε λα Μοσόν» στα τελευταία τέσσερα (2-2-0) ενώ πέρυσι η Μονπελιέ σημείωσε δύο νίκες μέσα-έξω με το ίδιο σκορ (2-1).

Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει η απουσία του Σαβανιέ, έρχεται με φόρα η Λιόν από το μεσοβδόμαδο διπλό στη Δανία. Χαμηλό το διπλό, θα το συνδυάσουμε με το αμφίτερμα.

Προσφέρεται για κόρνερ

Ματς που προδιαθέτει για κόρνερ είναι το Ρεμς – Κλερμόν. Αμφότερες αγνοούν την νίκη καιρό (6 σερί η Ρεμς, 5 σερί ήττες η Κλερμόν) και βλέπουν το μεταξύ τους ως ευκαιρία για επιστροφή στις επιτυχίες. Τόσο στα εντός της Ρεμς εντός όσο και στα εκτός της Κλερμόν καταγράφονται 10 κόρνερ ανά αγώνα ενώ και οι δύο ομάδες αγγίζουν περίπου τα 20 γεμίσματα στους αγώνες τους. Το line των 9 κόρνερ είναι εφικτό και σε τιμές διπλασιασμού θα το τιμήσουμε.

Με οδηγό την παράδοση

Ηττήθηκε την Πέμπτη στην έδρα της Γαλατά η Μαρσέιγ (4-2, δύο γκολ ο Μίλικ), αποτέλεσμα που εκμηδένισε τις πιθανότητες για συνέχεια στο Europa League (ελπίδες μόνο για Conference). Απραξία όσον αφορά τα εντός συνόρων ελέω των όσων συνέβησαν στο «Γκρουπάμα» την προηγούμενη Κυριακή. Πριν το παιχνίδι με τη Λιόν οι Μαρσεγέζοι ήταν αήττητη για τέσσερα παιχνίδια (2-2-0) με τελευταίο το εντός 0-0 με τη Μετς (δεύτερο συνεχόμενο 0-0 εντός μετά το ματς με Παρί). Αξιοσημείωτο ότι σε κανένα από τα έξι τελευταία εντός «Βελοντρόμ» δεν ηταν η Μαρσέιγ μπροστά στο σκορ (1-6-0 αποτελέσματα ημιχρόνου). Αναμένεται πλήρης.

Δεύτερη σερί ήττα για την Τρουά που μετά το 4-0 στη Λανς, έχασε και εντός από τη Σεντ Ετιέν (0-1). Κακή εμφάνιση και στα δύο τελευταία, κυρίως επιθετικά αφού απείλησε ελάχιστα. Σε αυτό φαίνεται να παίζει το ρόλο της και η απουσία του σημαντικού μεσοεπιθετικού Μπαλντέ. Εκτός έδρας χάνει μέρος της δυναμικής, επιτρέπει πολλές τελικές (περίπου 17 ανά αγώνα) ενώ και τα δύο διπλά που έβγαλε ήταν απέναντι σε ομάδες στα μέτρα της (Μετς και Ρεμς).

Έξι σερί άσσους μετρά η Μαρσέιγ απέναντι στην Τρουά από το 2002 έως σήμερα (όλοι συνδυάστηκαν με Over). 

Πλήρης η Μαρσέιγ, αν προσέξει θα κερδίσει. Δεν μπλέκουμε με τόσο χαμηλές αποδόσεις βέβαια, θα ρισκάρουμε στο να αντέξει ένα ημίχρονο η Τρουά.

  • Follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερα προγνωστικά (στα stories) αλλά και αθλητικές ιστορίες που δεν θα διαβάσετε αλλού!
Κόρνερ
16:00
Ρεμς - Κλερμόν
Over 9,5 κόρνερ
2.02
BET: 8 units
Ειδικό
16:00
Μπορντό - Μπρεστ
Anytime score 1-1
2.45
BET: 10 units
Combo
18:00
Μονπελιέ - Λιόν
2 & goal/goal
3.00
BET: 7 units
Ρίσκο
21:45
Μαρσέιγ - Τρουά
Χ ημίχ. / 1 τελ.
4.50
BET: 5 units
Σκόρερ
21:45
Μαρσέιγ - Τρουά
Παγιέ: 1ο γκολ Μαρσέιγ
4.00
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις