Top 10 Games: Απ’ το ΟΑΚΑ και το «Άνφινλτ», στο Μοντεβιδέο

ντέρμπι

Top 10 Games: Ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και στην Λατινική Αμερική! Φυσικά, ξεχωρίζει το... δικό μας, ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

Top 10 Games:  Μέσα απ’ αυτή εδώ την γωνιά του koubanezos.gr, θα σας παρουσιάζουμε τους δέκα σπουδαιότερους αγώνες-ντέρμπι σε πανευρωπαϊκό, και όχι μόνο, επίπεδο! Ραντεβού κάθε Παρασκευή πρωί, με τα top 10 games της αγωνιστικής!

Εθνικές τέλος, ώρα για ντέρμπι. Πλούσιο Σαββατοκύριακο σε Ελλάδα και Ευρώπη, με ντέρμπι που κόβουν την ανάσα. Τέτοια είναι τα ΑΕΚ – Ολυμπιακός, Ίντερ – Νάπολι, Γαλατασαράι – Φενερμπαχτσέ! Έχουμε και λάτιν πινελιά, με τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου

Λέστερ – Τσέλσι (14:30)

1️⃣ 4.50 ❌ 3.70 2️⃣ 1.80

Στο 1-1 έμεινε η Λέστερ στο Λιντς, σε ένα ματς όπου δεν παρουσιάστηκε καθόλου καλή. Δέχεται γκολ στα 16 απ’ τα 17 τελευταία της παιχνίδια ενώ δεν κερδίζει την εκάστοτε πρωτοπόρο στα τελευταία 16 (0-2-14). Υποδέχεται την Λέγκια για το Europa League την Πέμπτη. Μεγάλο στραβοπάτημα για την Τσέλσι το 1-1 με την Μπέρνλι. Προηγήθηκε, δεν το καθάρισε και την πάτησε στο τέλος. Παραμένει αήττητη εκτός έδρας. Ίσως επιστρέψουν οι Λουκάκου και Βέρνερ. Την Τρίτη, υποδέχεται την Γιουβέντους με την οποία παίζει την πρωτιά του ομίλου στο Champions League.

Στο 2-2-3 η παράδοση μετά το 2014 και την επιστροφή των «αλεπούδων» στην Premier League. Έχουν πάρει τα μέτρα τους οι μπουκ, με το διπλό της ομάδας του Τούχελ στο 1.80.

Λάτσιο – Γιουβέντους (19:00)

1️⃣ 3.00 ❌ 3.50 2️⃣ 2.22

Καλύτερα να παίζει ντέρμπι παρά ματς με μικρομεσαίους αντιπάλους φέτος η Λάτσιο. Πολύ καλύτερη η συγκομιδή βαθμών με τους «μεγάλους». Εξαίρεση το ματς με την Σαλερνιτάνα (3-0), πριν την διακοπή. Αμφίβολοι οι Ιμόμπιλε και Πέδρο, νοκ άουτ ο Μάρουσιτς. Την Πέμπτη, αντιμετωπίζει στην Μόσχα την Λοκομοτίβ. Εκτός τίτλου πλέον η Γιούβε, το -14 δεν ανατρέπεται. Κόντρα στην Φιορεντίνα δεν έπεισε, όμως κέρδισε (1-0). Εκτός οι Κιελίνι, Ντε Σίλιο και Μπερναρντέσκι. Αμφίβολη η συμμετοχή των Ντιμπάλα και Μπετανκούρ, οι οποίοι επέστρεψαν με προβλήματα από τις Εθνικές τους. Μεσοβδόμαδα πάει στο Λονδίνο για τον «τελικό» της πρώτης θέσης στον όμιλο του Champions League, κόντρα στην Τσέλσι.

Στο 25-18-34 η συνολική παράδοση στην Ρώμη. Δεν πείθει η «βέκια σινιόρα» ώστε να προσφέρεται φαβορί σε εκτός έδρας ντέρμπι.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ (19:30)

1️⃣ 1.50 ❌ 4.65 2️⃣ 5.90

Το αήττητο των 25 αγώνων της Λίβερπουλ, έλαβε τέλος στο Λονδίνο από την Γουέστ Χαμ (3-2). Μεγάλη η ευθύνη του κίπερ Άλισον σε δύο γκολ των «σφυριών». Αμφίβολοι οι Ρόμπερτσον, Χέντερσον και Μανέ. Εκτός παραμένει ο Φιρμίνο. Την Τετάρτη υποδέχεται την Πόρτο σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς για το Champions League, αφού έχει προκριθεί ως πρώτη απ’ τον όμιλο. Οκτώ ματς χωρίς ήττα (6-2-0) για την Άρσεναλ, το καλύτερο σερί επί Αρτέρα. Κέρδισε και την Γουότφορντ, δύσκολα, με 1-0. Βρίσκεται στην 5η θέση, στο -2 από τους «ρεντς». Αμφίβολος ο Παρτέι.

Μόλις μία ήττα για τον Κλοπ από τους «κανονιέρηδες» σε επίπεδο Premier League (7-3-1). Στο 6-2-2 το πρόσφατο ρεκόρ στο «Άνφιλντ», πέντε σερί νίκες για την Λίβερπουλ. Ίσως ήθελε κάτι περισσότερο απ’ το 1.50 ο άσος.

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ (22:00)

1️⃣ 1.40 ❌ 4.85 2️⃣ 7.90

Το ντέρμπι της Βαρκελώνης επιστρέφει μετά τον προπέρσινο υποβιβασμό της Εσπανιόλ. Ντεμπούτο στον πάγκο της Μπαρτσελόνα για τον Τσάβι, ο οποίος ανακοινώθηκε την μέρα που οι «μπλαουγκράνα» πέταγαν δύο βαθμούς στο Βίγκο. Το 0-3 του 64’, έγινε 3-3 σε ένα ακόμα ματς-παρωδία. Νοκ άουτ οι Αγκουέρο, Μπρέιθγουεϊτ, Φάτι και Ντεμπελέ. Αμφίβολος ο Ντεστ. Την Τρίτη υποδέχεται την Μπενφίκα για το Champions League. Θετικό το μέχρι στιγμής πρόσημο της Εσπανιόλ και οι 17 βαθμοί έπειτα από 13 παιχνίδια. Πήγε στην διακοπή με το 2-0 επί της Γρανάδα. Εκτός ο Χιλ, αμφίβολος ο Μπάρε.

Τελευταίο διπλό για την Εσπανιόλ στο «Καμπ Νόου» το 2009. Στο 68-9-9 το συνολικό ρεκόρ. Λογικό το 1.40 στο ντεμπούτο του Τσάβι.

Ατλέτικο Παραναένσε – Μπραγκατίνο (22:00)

1️⃣ 2.80 ❌ 3.10 2️⃣ 2.70

Ο τελικός του Copa Sudamericana στο ουδέτερο Μοντεβιδέο. Ο δεύτερος εμφύλιος μετά τον περσινό ανάμεσα στις… Αργεντίνες Ντεφένσα και Λανούς και ο πρώτος ανάμεσα σε Βραζιλιάνες. Είναι ο τρίτος διεθνής τελικός της Παραναένσε μετά τον χαμένο του Libertadores το 2005 και τον νικηφόρο του Sudamericana το 2018. Πρώτη φορά βγήκε εκτός συνόρων η Μπραγκαντίνο, ωστόσο έφτασε μέχρι τον τελικό! Ομάδα που από το 2018 ανήκει στον όμιλο της Red Bull, με σαφή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Νοκ άουτ ο πολύτιμος μέσος Ραούλ. Αμφότερες χρησιμοποίησαν ρεζέρβες στην εμβόλιμη αγωνιστική της βραζιλιάνικης Serie A και λογικά έχασαν.

Στο 2-3-1 η πρόσφατη παράδοση. Τα δύο ματς αφορούν αγώνες για την Serie B του 2012. Κομμένο στην μέση το σετ.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου

Γαλατάσαραϊ – Φενέρμπαχτσε (18:00)

1️⃣ 2.18 ❌ 3.55 2️⃣ 3.25

Το «διηπειρωτικό ντέρμπι» της Κωνσταντινούπολης, το μεγαλύτερο στην Τουρκία. Στο -9 από την κορυφή η Γαλατά μετά το 1-1 στην έδρα της Καραγκουμρούκ. Η πίεση και η γκρίνια παραμένουν, ωστόσο το τριετές πλάνο που έχει θέσει η διοίκηση, βοηθά στο να κρατά τον κόσμο «συμμορφωμένο». Την Πέμπτη, υποδέχεται την Μαρσέιγ για το Europa League. Η Φενέρ γλίτωσε την ήττα από την Καϊσέρι στο 95’ αλλά η διαφορά από την κορυφή ανέβηκε στο -10. Παίζει το κεφάλι του στο ντέρμπι ο κόουτς Περέιρα. Εκτός ο Μενσά, αμφίβολος ο Ντεμιρόκ. Ακολουθεί την Πέμπτη το ματς με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Η ισοπαλία κυριαρχεί στα 10 τελευταία στο «Αλί Σάμι Γεν», στο 3-5-2 το ρεκόρ. Ντέρμπι, που προσφέρεται για κυνήγι… καρτών.

Ίντερ – Νάπολι (19:00)

1️⃣ 2.20 ❌ 3.60 2️⃣ 3.15

Η Ίντερ έχασε την ευκαιρία να ψαλιδίσει την απόσταση από την κορυφή, στο 1-1 στο ντέρμπι του Μιλάνου. Ήταν καλύτερη, όμως στο τέλος νιώθει ακόμα και τυχερή που δεν το έχασε, αφού έμεινε από δυνάμεις. Το -7 από Μίλαν και Νάπολι παρέμεινε. Πολύ κομβικό το ντέρμπι με τους «παρτενοπέι». Νοκ άουτ τέθηκε ο Ντε Φράι, αμφίβολοι οι Τζέκο, Μπαστόνι και Σάντσες. Την Τετάρτη υποδέχεται την Σαχτάρ. Μόλις η δεύτερη απώλεια βαθμών (και η δεύτερη ισοπαλία) για την Νάπολι, αυτή κόντρα στην Βερόνα. Η ομάδα του Τούντορ, την δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη φέτος. Εκτός ο Ντέμε, ίσως γυρίσει ο Μανωλάς. Την Τετάρτη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σπαρτάκ Μόσχας.

Κακός προορισμός το «Τζουζέπε Μεάτσα» για τους Ναπολιτάνους, μόλις 9 νίκες σε 75 παιχνίδια (49-17-9). Ίσως θα έπρεπε να είναι ένα κλικ πιο ισορροπημένο.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (19:30)

1️⃣ 2.87 ❌ 3.05 2️⃣ 2.67

Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ελλάδας. Προσέλευση-ρεκόρ στην covid εποχή, με περίπου 40.000 κόσμου στο ΟΑΚΑ. Γκέλα ολκής πριν την διακοπή για την ΑΕΚ, το 2-2 με τον Απόλλωνα την άφησε στο -3 από τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν και το πρώτο «στραβό» αποτέλεσμα επί Γιαννίκη. Προλαβαίνουν οι Τσούμπερ και Αραούχο, δύσκολα του Τζαβέλλα. Γύρισε ο Γέβτιτς, παραμένει εκτός ο Γαλανόπουλος. Παρά την κακή του εμφάνιση, ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να κερδίσει τον Ιωνικό (1-0). Αμφίβολος ο Κουντέ. Ακολουθεί η φιλοξενία της Φενέρμπαχτσε για το Europa League.

Χωρίς νίκη η Ένωση στα 11 τελευταία με τους Πειραιώτες, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Συνολικά, με γηπεδούχο την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, το ρεκόρ ανέρχεται στο 22-23-18. Κομμένο στην μέση, σχεδόν, το σετ.

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (19:30)

1️⃣ 7.30 ❌ 3.85 2️⃣ 1.53

Ενός κακού, μύρια έπονται. Φράση που ταιριάζει απόλυτα στον Ατρόμητο. Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας δίχως νίκη. Σαν να μην έφτανε αυτό, το τεχνικό team χτυπήθηκε από τον covid, με τους Παράσχο, Γκουτσίδη και Πήδουλα και βρίσκονται σε καραντίνα. Έγινε αίτημα αναβολής του αγώνα, αλλά έπεσε στο κενό. Επίσης, χάνει την χρονιά ο Κωτσόπουλος. Αμφίβολος ο Καρτάλης. Μεγάλο διπλό για τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού με 1-3, παρέμεινε στο -4 από την κορυφή. Εκτός οι Αουγκούστο, Μιτρίτσα. Δεν είναι έτοιμος ο Ίνγκασον, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σίντκλεϊ. Ακολουθεί ματς με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα.

Υπέρ του ΠΑΟΚ η πρόσφατη παράδοση, με 5 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 10 τελευταία στο Περιστέρι. Λογικό φαβορί ο «δικέφαλος του βορρά».

Λιόν – Μαρσέιγ (21:45)

1️⃣ 1.93 ❌ 3.90 2️⃣ 3.60

Πάλι καλά λέει η Λιόν, για την ήττα με 4-1 στην Ρεν. Συντριβή που θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν ήταν ο κίπερ Λόπες που την κράτησε όρθια. Τέσσερις ήττες σε έξι εκτός έδρας. Τιμωρημένος ο Καντεβερέ, αμφίβολος ο Ντεμπελέ. Την Πέμπτη, ταξιδεύει στην Δανία για το ματς με την Μπρόντμπι. Στην καλύτερη στιγμή ήρθε η διακοπή των Εθνικών για την Μαρσέιγ, είχε αρχίσει να βγάζει πολλή κούραση. Στο τελευταίο της, έμεινε στο 0-0 με την Μετς, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από νωρίς. Τιμωρημένος ο Μπαλέρντι. Μεσοβδόμαδα, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη να αντιμετωπίσει την Γαλατάσαραϊ.

Χωρίς διπλό στην Λιόν οι Μαρσεγέζοι στα τελευταία 12 παιχνίδια (6-6-0), οι οποίοι παρά την αρνητική παράδοση ίσως υποτιμούνται από τα σετ. Όπως και να ‘χει, αναμένονται γκολ.

  • Follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερα προγνωστικά (στα stories) αλλά και αθλητικές ιστορίες που δεν θα διαβάσατε αλλού!
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις