Εξελίξεις… ντόμινο στην Premier League μετά το CAS!

Εξελίξεις... ντόμινο στην Premier League μετά το CAS!

Η Μάντσεστερ Σίτι είδε το CAS να τη δικαιώνει κι έτσι θα παίξει κανονικά στο Champions League την σεζόν 2020-21, ενώ το πρόστιμό της έπεσε από τα 30 εκατομμύρια στα δέκα.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει ντόμινο εξελίξεων αναφορικά με τις ευρωπαϊκές θέσεις της Premier League. Κι αυτό γιατί η 5η θέση δε δύναται πλέον να δώσει εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (όπως θα συνέβαινε εάν ίσχυε η τιμωρία των «πολιτών»).

Έτσι, Λίβερπουλ και Σίτι αναμένεται να πάρουν τα πρώτα δύο εισιτήρια, με Τσέλσι, Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μάχονται για τα άλλα δύο. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θεωρείται ως το φαβορί για να κατακτήσει το φετινό Europa League, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να παίξει στα… αστέρια του χρόνου ακόμη κι αν τερματίσει εκτός τετράδας.

Η Αγγλία βγάζει τρεις ομάδες στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, δύο απευθείας στους ομίλους και μία στον 2ο προκριματικό γύρο. Η μία από τις προαναφερθείσες που θα… ξεμείνει έχει τον πρώτο λόγο για την 5η θέση, με 6η και 7η να αναμένεται να πάνε σε δύο εκ των Γουλβς, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Άρσεναλ και Μπέρνλι.

Ασφαλώς, τα δεδομένα θα αλλάξουν εάν οι «κανονιέρηδες» κατακτήσουν στο Κύπελλο. Τότε, θα πάρουν αυτοί το ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Europa, με τον 6ο να πηγαίνει αυτός στα προκριματικά και τον 7ο να βγαίνει… off.

Υπάρχει πάντως και το σενάριο να κατακτήσει η Γουλβς το φετινό Europa League και να προκριθεί αυτόματα για το επόμενο Champions League, αλλά αυτό φαντάζει κάπως μακρινό…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις