Top 10 Games Σαββατοκύριακου

ντέρμπι

Top 10 Games: Η νέα στήλη του koubanezos.gr που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα σπουδαιότερα ματς κάθε αγωνιστικής!

Μέσα απ’ αυτή εδώ την γωνιά του koubanezos.gr, θα σας παρουσιάζουμε τους δέκα σπουδαιότερους αγώνες σε πανευρωπαϊκό, και όχι μόνο, επίπεδο! Ραντεβού κάθε Παρασκευή πρωί, με τα top 10 games της αγωνιστικής!

Σαββατοκύριακο μετά από διακοπή για Εθνικές ομάδες, σηματοδοτεί για όλους μας την κανονικότητα. Και δεν υπάρχει κανονικότητα χωρίς ντέρμπι και μεγάλα ματς! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ταξίδι μας στα γήπεδα της Ευρώπης.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17:00)

1️⃣ 3.45 ❌ 3.60 2️⃣ 2.07

Μπορεί να μην εμπίπτει στην κατηγορία των παραδοσιακών ντέρμπι, όμως πρόκειται για το πιο δυνατό ζευγάρι της 8ης αγωνιστικής της αγγλικής Premier League. Οι «αλεπούδες» χρειαζόντουσαν αυτό το break των Εθνικών αφού δεν έχουν μπει καθόλου καλά στη σεζόν. Παραμένουν χωρίς νίκη από τον Αύγουστο, με τον Ρότζερς να νιώθει ήδη την πίεση. Οι «μπέμπηδες» από την άλλη έμειναν στο 1-1 με την Έβερτον συνεχίζοντας έτσι την κακή παρουσία στο «Ολντ Τράφορντ». Αντίθετα, συνεχίζουν να γράφουν ιστορία μακριά απ’ αυτό καθώς παραμένουν αήττητοι για 29 ματς. Φιλόξενο το «Κινγκ Πάουερ», με την Γιουνάιτεντ να έχει χάσει μόλις μια φορά εκεί στα τελευταία 15 (1-5-9). Τα σετ παίζουν πάνω στο ντεφορμάρισμα της Λέστερ, με τους γηπεδούχους αουτσάιντερ του 3.45 και τους «κόκκινους διαβόλους» φαβορί του 2.07.

Λάτσιο – Ίντερ (19:00)

1️⃣ 3.45 ❌ 3.35 2️⃣ 2.18

Η πρώτη επιστροφή του Σιμόνε Ιντσάγκι στην πόλη όπου ανδρώθηκε προπονητικά. Θα τον περιμένουν ως φίλο ή ως εχθρό; Η απάντηση, το απόγευμα του Σαββάτου. Στο καθαρά αγωνιστικό, η Λάτσιο δεν πατά ιδιαίτερα καλά, με τον Σάρι να προσπαθεί να περάσει την νέα φιλοσοφία στους παίκτες. Ήττα με κάτω τα χέρια από την Μπολόνια με 3-0. Αντίθετα κυλούν τα πράγματα στην Ίντερ. Δεν φαίνεται επηρεασμένη από τις αποχωρήσεις των Λουκάκου, Χακίμι και Κόντε. Παραμένει αήττητη και βρίσκεται στην 3η θέση, τέσσερις βαθμούς μακριά απ’ την πρωτοπόρο Νάπολι. Μοιρασμένη η παράδοση, καθώς στα 13 τελευταία που έγιναν στην Ρώμη, μοιράζονται από έξι νίκες ενώ η μόνη ισοπαλία εντοπίζεται την περσινή χρονιά.Με φαβορί τους «νερατζούρι» στο 2.18 έχουν βγει τα σετ.

Λιόν – Μονακό (22:00)

1️⃣ 2.20 ❌ 3.70 2️⃣ 3.10

Στο χειρότερο σημείο ήρθε η διακοπή για την Μονακό. Τα πήγαινε περίφημα, γράφοντας τρεις σερί νίκες δείχνοντας πως άφησε πίσω της τον αποκλεισμό απ’ την Σαχτάρ στα play offs του Champions League. Πιο πρόσφατη νίκη, το 3-0 επί της Μπορντό. Η Λιόν, προσπαθεί να βρει σταθερότητα σε εμφανίσεις και αποτελέσματα. Έρχεται από το 1-1 στο ντέρμπι μίσους με την Σεντ Ετιέν, όπου το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Πέντε νίκες για τους «λιονέ» την τελευταία δεκαετία, με την Μονακό να φεύγει με τέσσερα διπλά (σε όλες τις διοργανώσεις). Μόλις μια η ισοπαλία.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου

Έβερτον – Γουέστ Χαμ (16:00)

1️⃣ 2.50 ❌ 3.35 2️⃣ 2.85

Μεγάλος ο βαθμός στο «Ολντ Τράφορντ» για την Έβερτον. Απέδειξε πως έχει ψυχικά αποθέματα, ενώ αν ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να είχε φύγει με το τρίποντο. Βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς μακριά απ’ την κορυφή. Αντίθετη η ψυχολογία στην Γουέστ Χαμ. Δεν μπορεί να βρει διάρκεια στα αποτελέσματά της, ενώ στο τελευταίο ηττήθηκε στα… χασομέρια από την Μπρέντφορντ εντός. Κυρίαρχα στο «Γκούντισον Παρκ» τα «ζαχαρωτά», με 8 νίκες στις 15 τελευταίες φιλοξενίες των Λονδρέζων. Μόλις 3 τα διπλά για τα «σφυριά», ενώ 4 ματς έληξαν ισόπαλα. Σχετικά ισορροπημένο το σετ, με τον άσο στο 2.50.

Λεβερκούζεν – Μπάγερν Μονάχου (16:30)

1️⃣ 4.55 ❌ 4.80 2️⃣ 1.60

Το ντέρμπι των πρωτοπόρων. Ισόβαθμες στην πρώτη θέση, με 16 βαθμούς. Έρχεται με φόρα η Λεβερκούζεν, καθώς πριν την διακοπή έγραφε πέντε σερί νίκες για πρωτάθλημα και Ευρώπη. Πολύ δυνατή επιθετικά, με τις αδυναμίες της αμυντικά. Η Μπάγερν, υπέστη ήττα-σοκ από την Άιντραχτ στο Μόναχο, σε μια μέρα που δεν της βγήκε απολύτως τίποτα. Στα τελευταία 15 στο Λεβερκούζεν, οι «ασπιρίνες» μετράνε 3 νίκες, 5 ματς έμειναν στο Χ, ενώ οι Βαυαροί έχουν φύγει με 5 διπλά. Προσαρμοσμένο το σετ, στο μεγάλο όνομα του ζευγαριού με τη βαυαρική ομάδα φαβορί.

ΠΑΟΚ – Βόλος (17:00)

1️⃣ 1.31 ❌ 4.85 2️⃣ 9.75

Κι όμως, πρόκειται για ντέρμπι κορυφής! Στους 12 βαθμούς και στην πρώτη θέση, αμφότερες, με τον Βόλο να πραγματοποιεί τρομερό ξεκίνημα. Μόνη «μουντζούρα», ο διασυρμός από τον Παναθηναϊκό. Βρίσκει πατήματα ο ΠΑΟΚ και με τέσσερις σερί νίκες δείχνει πως και φέτος θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στην Τούμπα για την Super League αλλά και το κύπελλο, με τον «δικέφαλο του βορρά» να μετρά το απόλυτο. Φυσικά γκραν φαβορί ο ΠΑΟΚ στο σετ.

Ομόνοια – Απόλλων Λεμεσού (17:00)

1️⃣ 2.25 ❌ 3.30 2️⃣ 3.30

Συνεχίζει να απογοητεύει η πρωταθλήτρια Ομόνοια. Βρίσκεται μόλις στην 9η θέση, με μία μόνο νίκη έπειτα από 5 αγωνιστικές. Τα έδωσε όλα για να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο και το πληρώνει στο πρωτάθλημα, όμως αναμένεται ανάκαμψη. Στην κορυφή βρίσκεται ο Απόλλων Λεμεσού, αλλά στο τελευταίο του ματς διασύρθηκε εντός έδρας από την ΑΕΚ Λάρνακας με 1-4. Στα 15 τελευταία με γηπεδούχο το «τριφύλλι», ο Απόλλων έχει φύγει με 7 διπλά, 4 ματς έμειναν στο Χ, ενώ η Ομόνοια μετρά 4 νίκες. Φαβορί η πρωταθλήτρια με τον άσο στο 2.25

Τραμπζονσπόρ – Φενερμπαχτσέ (19:00)

1️⃣ 2.40 ❌ 3.50 2️⃣ 2.87

Ντέρμπι κορυφής στην Τουρκία. Έσπρωξε πολύ χρήμα φέτος η Τραμπζονσπόρ, «έβγαλε» από πάνω της τον βραχνά της Ευρώπης και βάζει πλώρη για την κούπα. Ηγέτης της, ο… δικός μας Τάσος Μπακασέτας. Αήττητη πηγαίνει στην Τραπεζούντα η Φενέρ. Τουλάχιστον εντός συνόρων, αφού εκτός διασύρθηκε με 0-3 από τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη. Ανέκαθεν αυτό το ματς βγάζει πολύ πάθος, ενώ δεν είναι και τόσο αφιλόξενη έδρα για την Φενέρ αφού την τελευταία δωδεκαετία έχει φύγει με 7 νίκες, την ώρα που η Τραμπζόν πανηγύρισε 5 φορές. Μόλις 3 οι ισοπαλίες. Φαβορί του 2.40 οι γηπεδούχοι.

Γιουβέντους – Ρόμα (21:45)

1️⃣ 1.87 ❌ 3.70 2️⃣ 4.15

Δείχνει να βρίσκει τον εαυτό της η Γιουβέντους, καθώς αφήνει σιγά σιγά πίσω της το κακό ξεκίνημα. Το 0-2-2 του πρωταθλήματος, έγινε 3-2-2 ενώ το απόλυτο μετρά και στο Champions League με νίκες επί των Μάλμε και Τσέλσι. Συνεχίζει εκτός ο Μοράτα ενώ μάλλον δεν προλαβαίνει ούτε ο Ντιμπάλα, δημιουργώντας πονοκέφαλο στον Αλέγκρι. Ανισόρροπη η Ρόμα, εναλλάσσει νίκες και ήττες στα πέντε τελευταία. Είναι η… σειρά της ήττας. Εφιάλτης για τους «τζιαολορόσι» το «Γιουβέντους Στέιντιουμ», με 11 ήττες στις 12 τελευταίες επισκέψεις. Το μόνο διπλό, τον Αύγουστο του 2020. Σωστό φαβορί στο σετ «μπιανκονέρι».

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια (22:00)

1️⃣ 1.55 ❌ 4.25 2️⃣ 6.00

Ντέρμπι απ’ τα παλιά στην Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα της μετά-Μέσι εποχής υποδέχεται την Βαλένθια. Μπορεί οι «νυχτερίδες» να βολοδέρνουν κάπου στην μέση του πίνακα τα τελευταία χρόνια, όμως πάντα αυτό το ματς θα είναι ντέρμπι. Συνεχίζει ο Κούμαν στους «μπλαουγκράνα», παρά τα άσχημα αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις. Η Βαλένθια αν και ξεκίνησε καλά, πλήρωσε τον προηγούμενο μήνα τις πολλές απουσίες. Τρία τα διπλά της και τέσσερις οι ισοπαλίες της στο «Καμπ Νου» τα τελευταία 15 χρόνια, με τους γηπεδούχους να έχουν νικήσει 13 φορές. Στο 1.55 ο άσος.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις