Αποδόσεις πριν το φινάλε της Eliteserien

Αποδόσεις

Αποδόσεις: Ο Monogoal αρθρογραφεί για την Eliteserien. Μεγάλη μάχη γίνεται τόσο στην κορυφή, όσο και στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Τελική ευθεία στην Eliteserien

Καλημέρα σας αγαπητοί Κουβανέζοι και μη, μιας και υπάρχει χαλάρωση λόγω της διακοπής τον ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, είπα να σας γράψω λίγα λόγια για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος στην μακρινή Νορβηγία. Ποιες είναι οι αποδόσεις πρωταθλητή;

Αποδόσεις: Νοοτροπία πρωταθλητή ή αυτοκτονία;

Μεγάλη αγωνία και εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το τέλος της Eliteserien. Αρχικά η πρώτη τετράδα αποτελείται από τις κατά την βαθμολογία σειρά : Μποντό Γκλιμτ (44 βαθμοί), Μόλντε (41 βαθμοί), Κρίστιανσουντ ( 38 βαθμοί ) και Ρόζενμποργκ (37 βαθμοί). Αυτό σημαίνει ότι στις 9 αγωνιστικές που απομένουν μπορεί να υπάρχουν ανακατατάξεις.

Η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Μποντό Γκλιμτ δείχνει ότι αντέχει στην υπεράσπιση του τίτλου πάρα τις σημαντικές αποχωρήσεις βασικών παιχτών που οδήγησαν στον περσινό τίτλο. Η άψογη λειτουργία σε άμυνα και κέντρο αποτυπώνεται στα στατιστικά καθώς είναι η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με μόλις 19 τέρματα παθητικό, ενώ με την έλευση του Πελεγκρίνο στις 17/08 (5 γκολ, 1 ασίστ) έγινε ακόμα πιο αποτελεσματική επιθετικά με 44 τέρματα ενεργητικό και 2η καλύτερη επιθετικά ομάδα. Στο 2.25 πλέον η απόδοση να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια και η στήλη μας το έχει προτείνει από την αρχή της σεζόν σε απόδοση τετραπλασιασμού.

Η Μόλντε αν και έχει δείξει πολλά στοιχεία βελτίωσης και έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει ξανά τα σκήπτρα της διοργάνωσης έχει υποπέσει σε πολλά λάθη που της κόστισαν βαθμούς. Στους 41 βαθμούς πλέον και με τη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (51 γκολ) με μπροστάρη τον Ομόϊγιουάνφο 22 (γκολ) θα διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί ως το τέλος. Η απόδοση να είναι αυτή η πρωταθλήτρια είναι στο 2.25, αριθμός που σημαίνει ότι οι στοιχηματικές βλέπουν ισορροπία ανάμεσα στις πιθανότητες κατάκτησης του 1ου με το 2ο  της κατάταξης.

Στην 3η θέση βρίσκουμε την Κρίστιανσουντ με 38 βαθμούς που εντυπωσιάζει με τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της. Με μόλις 29 τέρματα ενεργητικό (τα λιγότερα της πρώτης δεκάδας) και 25 παθητικό αξίζει τα εύσημα για την μέχρι τώρα διατήρηση της στη πρώτη τριάδα. Η απόδοση της να κάνει την έκπληξη στο κυνήγι του τίτλου είναι στο 13.00 και δεν είναι καθόλου άσχημο σαν fun bet.

Τέταρτη έρχεται η Ρόζενμποργκ με 37 βαθμούς με το πιο βατό πρόγραμμα κατά την άποψή μου στις 9 στροφές που απομένουν. Με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της που την καθιστούν ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο η παραδοσιακά μεγάλη δύναμη της Νορβηγίας δίνεται σε απόδοση 8.00 να κάνει την ανατροπή και να είναι αυτή η πρωταθλήτρια.

Ο δρόμος για τα ευρωπαϊκά σαλόνια

Έχοντας αναλύσει ήδη τους πιθανούς διεκδικητές του τίτλου, ας γράψω δυο λόγια και για αυτούς που θα κυνηγήσουν την 2η και 3η θέση που οδηγούν στα προκριματικά του Europa Conference League, καθώς η 1η που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, θέση ανέφικτη από τις ομάδες εκτός της τετράδας.

Στην 5η θέση βρίσκεται η Βίκινγκ με 35 βαθμούς και με όπλο της την καυτή της έδρα θα παλέψει να φτάσει τις προνομιούχες θέσεις του πρωταθλήματος στο υπόλοιπο της σεζόν. Στην 6η και τελευταία ομάδα με ρεαλιστικές πιθανότητες να βρεθεί στη τριάδα είναι η Λίλεστρομ με 34 βαθμούς. Η νεοφώτιστη ομάδα του νορβηγικού Βορρά έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της αλλά δείγματα απειρίας της κοστίζουν βαθμούς. Αιχμή του δόρατος της ο τρομερός Τόμας Όλσεν 2ος σκόρερ με 18 γκολ στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Στη κόψη του ξυραφιού

Στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας αναμένεται εξίσου μεγάλη μάχη. Στην 14η θέση συναντάμε την Μπραν με 18 βαθμούς. Οι «Κόκκινοι», παρότι είχαν με κάκιστη απόδοση στο 1ο μισό της σεζόν, κατάφεραν να μαζέψουν πολύτιμους βαθμούς και να βρίσκονται στην 14η θέση που οδηγεί στα μπαράζ της παραμονής.

Στην 15η θέση βρίσκεται η Στάμπαεκ με 17 βαθμούς και την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με παθητικό 44 τέρματα. Αν και μοιάζει εφικτό η γνώμη μου είναι ότι δεν θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό στις αγωνιστικές που απέμειναν καθώς το παιχνίδι της είναι τελείως άχρωμο και η αμυντική της λειτουργία προβληματική.

Τελευταία και καταϊδρωμένη στην 16η θέση η Μιοντάλεν με 15 βαθμούς, που αν και γλύτωσε πέρσι τον υποβιβασμό κερδίζοντας στα μπαράζ τη θέση της, φέτος εκτιμώ πως δεν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να παραμείνει στην κατηγορία. Κίνδυνος επίσης υπάρχει και για τις Σάρπσμποργκ (12η με 23 βαθμούς) και Τρόμσο (13η με 22 βαθμούς) που νιώθουν την ανάσα της Μπραν.

Τερματισμός

Μεγάλες εκπλήξεις φαίνεται ότι μας ετοιμάζουν στο τερματισμό  οι ομάδες που διεκδικούν τίτλο, ευρωπαϊκό εισιτήριο και παραμονή, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε εκεί με τη στήλη μας να κλείσουμε με το καλύτερο δυνατό κέρδος την σεζόν στην μακρινή Σκανδιναβία.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις