Maximum ο Άλεν, εύκολα όλοι οι «μεγάλοι»

Maximum ο Άλεν, εύκολα όλοι οι «μεγάλοι»

Ο Μαρκ Άλεν έκλεψε την παράσταση στους χθεσινούς αγώνες του Northern Ireland Open, με ένα... ζόρικο 147άρι που ξεσήκωσε το κοινό.

Καλύτερα δεν μπορούσε να γίνει! Η χθεσινή πρώτη «γεμάτη» ημέρα του Northern Ireland Open, σημαδεύτηκε από maximum break του «οικοδεσπότη» Μαρκ Άλεν.

Ο Βορειοϊρλανδός άσος έκανε το 147 στο frame με το οποίο εξασφάλισε και τη νίκη επί του Σιο Τζιαχούι (4-1). Αν και έχασε το πλασάρισμα στην πάντοτε επίφοβη στεκιά μετά την τελευταία μαύρη, ο Άλεν ευστόχησε από απόσταση τόσο στην κίτρινη όσο και στην καφέ λίγο αργότερα. Και οι συμπατριώτες του στην κερκίδα του Waterfront Font ξέσπασαν σε αλαλαγμούς.

Αυτό ήταν το δεύτερο maximum break στην επαγγελματική καριέρα του Άλεν, ο οποίος το κατευχαριστήθηκε. «Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου. Σημαίνει τόσα πολλά για μένα να προσφέρω στον κόσμο αυτήν την έξαψη», δήλωσε ο 35χρονος άσος.

Εύκολα ο Ρόνι, «σβηστός» ο Τραμπ

Η αλήθεια είναι ότι η υπόλοιπη ημέρα δεν πρόσφερε ανάλογες συγκινήσεις. Όλοι οι παίκτες του top 16 που αγωνίστηκαν χθες νίκησαν, εύκολα (οι περισσότεροι) ή δύσκολα.

Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν έκανε περίπατο απέναντι στον υπερβολικά αγχωμένο Στιούαρτ Κάρινγκτον. Με ένα century (120) στο τελευταίο frame κι άλλο ένα 90άρι στο πρώτο, έφτασε στο 4-0 πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού.

Ο κάτοχος του τίτλου, Τζαντ Τραμπ, έχασε το πρώτο frame από τον Άντριου Πάτζετ, όμως δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει 4-1. Παίζοντας με «σβηστή» τη μηχανή, σημείωσε τρία half-centuries (50, 65, 79).

Μουδιασμένα ξεκίνησε και ο Μαρκ Σέλμπι κόντρα στον Μαρκ Λόιντ. Ωστόσο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε μπρος στα δύο τελευταία frames και με ισάριθμα centuries (101, 112) επικράτησε 4-1.

Ανάγκη να σκοράρει δεν είχε ο Νιλ Ρόμπερτσον απέναντι στον Μπάρι Πίντσις. Ο βετεράνος Άγγλος δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στον Αυστραλό, που νίκησε 4-0 με ένα 95άρι κι ένα 60άρι.

Αντίθετα, δεν ήταν εξίσου εύκολο το 4-0 του Κάιρεν Γουίλσον επί του Τζέιμι Κλαρκ. Ο Ουαλός πάλεψε τα τρία από τα τέσσερα frames και ο No 5 της κατάταξης σκόραρε ικανοποιητικά μόνο στο δεύτερο (53).

Πονούσε, αλλά τα κατάφερε

Ο Μαρκ Γουίλιαμς πρόλαβε στο τσακ την μεσημεριανή πτήση για το Μπέλφαστ, ενώ στον αγώνα του με τον Μαρκ Τζόις τον είδαμε να κουτσαίνει. Όπως έγινε γνωστό ταλαιπωρείται από ουρική αρθρίτιδα, η οποία όμως δεν τον εμπόδισε να νικήσει με 4-1.

Λίγο πιο δύσκολες (4-2) ήταν οι νίκες των δύο Σκωτσέζων της 16άδας. Ο Τζον Χίγκινς είδε τον Τζο Ο’Κόνορ να προβάλει αντίσταση, αλλά να υποπίπτει και σε λάθη μετά το 2-2. Ο  Στίβεν Μαγκουάιρ, πάλι, ξεκλείδωσε το ματς με τον Στίβεν Χόλγουορθ μόλις κέρδισε το αμφίρροπο πέμπτο frame.

«Πολυβόλο» ο Γιαν

Την κορυφαία εμφάνιση της ημέρας πραγματοποίησε αναμφίβολα ο Γιαν Μπινγκτάο. Πολλοί περίμεναν ότι ο Χοσεΐν Βαφάι θα έκανε ντέρμπι τον αγώνα, όμως ο 21χρονος Κινέζος τον συνέτριψε 4-0, σημειώνοντας και δύο centuries (122, 121).

Με 4-1 επιβλήθηκαν ο Στιούαρτ Μπίνγκαμ του Μπεν Χάνκορν και ο Μπάρι Χόκινς του 16χρονου Ιούλιαν Μπόικο. Ο Τζακ Λισάουσκι, αντίθετα, ήταν ο μοναδικός top seed που απειλήθηκε σοβαρά με αποκλεισμό. Χρειάστηκε να φτάσει στο decider μέχρι να «λυγίσει» τον Άσλι Χιούγκιλ (4-3).

Τέλος, ο Γκάρι Γουίλσον συνέτριψε 4-0 τον έτερο γηπεδούχο, Τζόρνταν Μπράουν και ο Σαμ Κρέγκι με 4-1 τον ερασιτέχνη Ρόμπερτ ΜακΚάλοου.

Ο 1ος γύρος ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα του Σον Μέρφι κόντρα στον Μπάι Λανγκνίνγκ στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Ο δεύτερος γύρος θα έχει αρχίσει νωρίτερα (12:ο0). Το πλήρες πρόγραμμα της ημέρας, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις