Μπλακτζάκ και μαλακά χέρια

Live καζίνο

Το μπλακτζάκ, είναι ένα παιχνίδι που πέρα απ’ τον απαραίτητο παράγοντα της τύχης, βασίζεται και στις ικανότητες του παίκτη. Διάφοροι συνδυασμοί χαρτιών απαιτούν και διαφορετική προσέγγιση, κοινώς στρατηγική. Καλό θα ήταν πριν παίξει με πραγματικά χρήματα κανείς, να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους του παιχνιδιού και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος.

Κάποιες από τις πιο σημαντικές ορολογίες που κάθε παίκτης του μπλακτζάκ πρέπει να γνωρίζει, αφορούν σε συγκεκριμένους τύπους «χεριών». Μία απ’ αυτές είναι τα «μαλακά χέρια». Πολλοί παίκτες δεν τους δίνουν την απαραίτητη σημασία, με συνέπεια να τα παίζουν λάθος. Όμως ένα σωστό παίξιμο, ενός διαβασμένου παίκτη, μπορεί να αποβεί καθοριστικό.

Η ορολογία

Ως μαλακά χέρια, ορίζουμε αυτά που έχουν έναν άσο. Ο άσος ως γνωστόν, αποτελεί το ισχυρότερο φύλλο της τράπουλας, αλλά είναι και ευέλικτο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως «ένα» είτε ως «έντεκα» ανάλογα τις ανάγκες. Αν για παράδειγμα έχεις ένα μαλακό 15 που αποτελείται από έναν άσο και ένα τεσσάρι και τραβήξεις οκτώ, δεν έχεις το άγχος του «καψίματος», γιατί ο άσος σου προσμετράτε ως μονάδα. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεις την ήττα, καθώς το σύνολό σου μετατρέπεται σε 13.

Η στρατηγική

Όταν έχουμε μαλακό χέρι, έχουμε τρεις επιλογές. Η πρώτη, να ζητήσεις φύλλο. Η δεύτερη να σταματήσεις. Η τρίτη να διπλασιάσεις το ποντάρισμά σου. Αλλά πως ξέρεις ποια απόφαση είναι η σωστή; Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Στο μαλακό 13 (άσος και δυάρι), συστήνεται να ζητήσεις φύλλο εκτός κι αν το ανοιχτό φύλλο του ντίλερ είναι πεντάρι ή εξάρι. Σε αυτή την περίπτωση αξίζει περισσότερο ο διπλασιασμός αφού ο ντίλερ έχει αυξημένες πιθανότητες να «καεί». Αν σου μοιραστεί ένα μαλακό 14άρι, 15άρι ή 16άρι και ο ντίλερ έχει ανοιχτό φύλλο ένα τεσσάρι, πεντάρι ή εξάρι, η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις είναι ο διπλασιασμός. Αν το ανοιχτό φύλλο του ντίλερ είναι οποιοδήποτε άλλο, τότε θα πρέπει να ζητήσεις φύλλο. Η ίδια στρατηγική εφαρμόζεται στις περιπτώσεις όπου έχεις ένα μαλακό 17άρι, με τη διαφορά ότι αν ο ντίλερ έχει ένα τριάρι, θα πρέπει να διπλασιάσεις αντί να ζητήσεις φύλλο.

Διαφορετική είναι η προσέγγιση του μαλακού 18αριού. Αν το ανοιχτό φύλλο του ντίλερ είναι ή δυάρι ή εφτάρι ή οκτάρι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μείνεις στα χαρτιά σου, καθώς το χέρι σου έχει τις περισσότερες πιθανότητες νίκης. Αν το ανοιχτό του φύλλο είναι από το τρία έως το έξι, θα πρέπει να σκεφτείς τον διπλασιασμό, καθώς θεωρητικά έχεις πολύ αυξημένες πιθανότητες νίκης.

Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, όποτε ο ντίλερ έχει εννιάρι, δεκάρι ή άσο, συστήνεται απλά να τραβήξεις φύλλο. Μπορεί να ακούγεται τρελό να τραβάς από 18, ωστόσο το μέσο σκορ νίκης στο μπλακτζάκ είναι το 18.5. Άρα οι πιθανότητές σου εναντίον του ντίλερ, είναι περισσότερες. Παρόλο που οι πιθανότητες να σου έρθει ένας άσος, ένα δυάρι ή ένα τριάρι είναι μειωμένες, παραμένει η καλύτερη δυνατή επιλογή που έχεις να κάνεις. Το μαλακό 18άρι είναι ένας περίεργος συνδυασμός που χαρακτηρίζεται από τους πιο επικίνδυνους του παιχνιδιού.

Όσον αφορά το μαλακό 19άρι και το μαλακό 20άρι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μείνεις στα χαρτιά σου. Πρόκειται για τους καλύτερους συνδυασμούς φύλλων στο παιχνίδι.

Συμπερασματικά, τα μαλακά χέρια είναι πολύ σημαντικοί συνδυασμοί στο μπλακτζάκ και άπαντες πρέπει να τους γνωρίζουν πριν κάτσουν σε ένα τραπέζι. Άλλωστε, μιλάμε για ένα απ’ τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του παίκτη στο παιχνίδι. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να εξοικειωθεί κανείς, αλλά είναι προς όφελός του.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις