Ντέρμπι από τον βορρά μέχρι τον νότο…

Ντέρμπι από τον βορρά μέχρι τον νότο...

Προγνωστικά Ligue 1: Οδηγός το «πέρυσι» για Λιόν

Η αγωνιστική των ντέρμπι ολοκληρώνεται σήμερα για την Ligue 1, καθώς μετά το χθεσινό ντέρμπι του βορρά (Λανς – Λιλ) σειρά παίρνουν τα Νις – Μονακό (ντέρμπι της Κυανής ακτής), Ανζέ – Ναντ (ντέρμπι της Δύσης) αλλά και το βραδινό Παρί – Λιόν. Λεπτές ισορροπίες λοιπόν στα κυριακάτικα προγνωστικά Ligue 1 ενώ ακολουθεί και η εμβόλιμη 7η αγωνιστική. Για πάμε…

Συνέχεια στο απόλυτο έδωσε η Παρί με το εντός 4-0 απέναντι στην Κλερμόν. Πέντε νίκες (οι τέσσερεις και με οver), κορυφή στην Ligue 1 με 15 βαθμούς αλλά και κορυφαία επίθεση με 16 τέρματα. Δεν είναι βέβαια είδηση όλα τα παραπάνω, αν αναλογιστούμε την διαφορά ποιότητας σε σχέση με την υπόλοιπη λίγκα. Είδηση ωστόσο ήταν η «γκέλα» στο μεσοβδόμαδο ματς στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ (1-1), στο ντεμπούτο της τριάδας «MNM» στην βασική 11άδα των Παριζιάνων. Προβληματική η εμφάνιση της ομάδας του Ποκετίνο, ενώ εμφάνισε αρκετά κενά στην άμυνα, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με την Κλερμόν. Τραυματίστηκε και θα λείψει ο Μπαπέ.

Πήρε μπρος η Λιόν. Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Ναντ (0-1) και Στρασβούργο (3-1), ακολούθησε το «διπλό» στην έδρα της Ρέιντζερς (0-2) για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Γενικά οι «Λιονέ» φαίνεται να έχουν λύσει αισίως τα αμυντικά θέματα που εμφάνισαν στις πρώτες στροφές της Ligue 1 (ένα γκολ παθητικό στα τρία τελευταία) ενώ και επιθετικά έχει αρχίσει να λειτουργεί ορθότερα (η έλευση του Σακίρι έχει βοηθήσει σ’ αυτό). Εκτός αποστολής έμεινε ο Ντεμπελέ.

Το περσινό 0-1 της Λιόν στο Παρίσι ήταν το πρώτο διπλό μετά από το 2007 σε επίπεδο Ligue 1 (12-4-3). Ωστόσο η Ολυμπίκ έχει φύγει νικήτρια άλλες δύο φορές από το «Παρκ ντε Πρενς», σε αγώνες κυπέλλου (1-3 το ’12 και 0-3 το ’16).

Κοινή παράμετρος των πρόσφατων θετικών αποτελεσμάτων της Λιόν απέναντι στην Παρί τόσο εκτός αλλά και εντός, είναι ο διαιτητής Κλεμάν Τουρπάν. Συγκεκριμένα o 39χρονος διεθνής ρέφερι έχει διευθύνει εννέα φορές ντέρμπι μεταξύ των δύο την τελευταία 10ετία, με την Λιόν να επικρατεί στις πέντε (3-1-5 σε όλες τις διοργανώσεις).

Αδιαμφισβήτο φαβορί η Παρί αλλά αν κάποια ομάδα μπορεί να την αντιμετωπίσει την δεδομένη στιγμή (εκτός ίσως της Νις), είναι η Λιόν. Θα επιλέξουμε για μια πιο ασφαλή προσέγγιση το anytime score 1-1 που κυκλοφορεί σε καλή τιμή ενώ αξίζει και η επιλογή του να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Πακετά.

Προγνωστικά Ligue 1: Ακάθεκτη η Νις

Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Πέρασε και από την έδρα της Ναντ (0-2) και έφτασε τους 10 βαθμούς (4η θέση και με παιχνίδι λιγότερο). Παράλληλα είναι η μοναδική ομάδα στην Ligue 1 που δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ (10-0) αν και στη Νάντη ήταν αρκετά τυχερή (15 τελικές και δοκάρι είχε η Ναντ). Όπως και να ‘χει, η καλή αμυντική λειτουργία είναι από τις προτεραιότητες του τεχνικού Γκαλτιέ, είναι άλλωστε η παράμετρος που του χάρισε πέρυσι το πρωτάθλημα. Στο παραγωγικό κομμάτι σηκώνει βελτίωση πάντως, την σώζει η αποτελεσματικότητα των ποιοτικών επιθετικών της (Ντόλμπεργκ και Γκουιρί).

Συνεχίζει να απογοητεύει εντός συνόρων η Μονακό. Ήττα και από την Μαρσέιγ στο Πριγκιπάτο (0-2) και μάλιστα με κακή εμφάνιση. Εμφανίστηκε και πάλι ευάλωτη αμυντικά, βασικό μειονέκτημα η έλλειψη ταχύτητας στα μετόπισθεν. Ακόμα πιο προβληματικά είναι τα δείγματα στον μεσοεπιθετικό τομέα, όπου δείχνει «βαριά» και προβλέψιμη (μόλις 3 γκολ υπέρ σε πέντε ματς). Την Πέμπτη επικράτησε εντός έδρας της Στουρμ Γκρατς για το Europa League, αποτέλεσμα που ενδεχομένως να της δώσει το «σκούντημα» που αναμφίβολα χρειάζεται.

Μόλις δύο οι ισοπαλίες μεταξύ των δύο σε 17 αναμετρήσεις πρωταθλήματος με γηπεδούχο τη Νις (8-2-9). Πιο πρόσφατο «Χ» αυτό στις 7 Μαρτίου του ’08 (0-0). Το απόλυτο έχει ο Νίκο Κόβατς απέναντι στην Νις (3/3), καθώς πέρυσι πανηγύρισε δυό διπλά στο «Αλλιάνζ Ριβιέρα», ένα για το πρωτάθλημα (1-2) και ένα για το κύπελλο (0-2) ενώ με 2-1 επικράτησε και εντός Πριγκιπάτου.

Ψυχολογία, φόρμα, φυσική κατάσταση (χωρίς υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα η Νις), ακόμα και τύχη αν θέλετε, δείχνουν Νις. Ωστόσο η Μονακό δεν έγινε ξαφνικά…Μετς. Κάπου θα βγάλει αντίδραση και ένα ντέρμπι προσφέρεται για αυτό. Έχει καθυστερήσει αρκετά το «Χ» στη Νίκαια, ενώ κάποια στιγμή θα δεχθεί και το πρώτο γκολ η Νις. Θα ρισκάρουμε στην ισοπαλία σε συνδυασμό με goal/goal.

Προγνωστικά Ligue 1: Έξτρα σκέψεις

  • Ανζέ και Ναντ συγκρούονται στο λεγόμενο «ντέρμπι της δύσης». Αήττητη παραμένει η Ανζέ, «ψάχνεται» ακόμα η Ναντ που όμως είναι αρκετά άτυχη έως τώρα. Το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι ήταν το ντεμπούτο του Αντουάν Κομπουαρέ στον πάγκο των «καναρινιών» και είχε συνδυαστεί τότε με ένα σημαντικό «διπλό» (1-3). Δεν αποκλείω και φέτος να φύγει με βαθμό ή βαθμούς η Ναντ. Διπλό με κάλυψη.
  • Καλό ξεκίνημα στη σεζόν για την Κλερμόν που παίζει επιθετικά και χωρίς φόβο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Χωρίς νίκη ακόμη η Μπρεστ που οφείλει να «χτυπήσει» το ματς. Βγάζουν γκολ τα τελευταία μεταξύ τους, ωστόσο ανασταλτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι θα λείψουν κατά πάσα πιθανότητα οι κορυφαίοι επιθετικοί τους (Μπάγιο και Μουνιέ). Θα πάμε επομένως με τα κόρνερ, τα οποία τόσο φέτος αλλά και παραδοσιακά μεταξύ τους έχουν την τιμητική τους (διψήφιο μέσο όρο κόρνερ).
  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά.
Μονό
14:00
Νις - Μονακό
Χ & goal/goal
4.75
BET: 5 units
Μονό
16:00
Ανζέ - Ναντ
2 dnb
2.50
BET: 10 units
Κόρνερ
16:00
Κλερμόν - Μπρεστ
Over 10 AH κόρνερ
1.93
BET: 25 units
Ειδικό
21:45
Παρί Σεν Ζερμέν - Λιόν
Anytime score: 1-1
2.52
BET: 10 units
Σκόρερ
21:45
Παρί Σεν Ζερμέν - Λιόν
Γκολ Πακετά
6.50
BET: 2 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις