Super League: Preview 1ης αγωνιστικής

Super League

Super League: Preview 1ης αγωνιστικής

Μετά κόπων και βασάνων η πολύπαθη Super League ανοίγει αυλαία για τη σεζόν 2021-22. Και όπως περιμένεις να ακούσεις το “καλό Χειμώνα” τη 1η Σεπτεμβρίου, φυσικά το ίδιο αναμενόμενο ήταν να μην αρχίσει στην ώρα της και η Super League. Στο ρεζουμέ λοιπόν τα κεφάλια μέσα όπως οι μαθητές τέτοιο καιρό και πάμε λίγο να δούμε τι έχουμε να περιμένουμε αυτή τη πρώτη αγωνιστική.

Σάββατο (18:15): Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης

Οριακά παρέμεινε πέρυσι στη κατηγορία ο Παναιτωλικός, κερδίζοντας στα μπαράζ παραμονής τη Ξάνθη. Επιτακτική η ανάγκη αναδόμησης, ήρθε ο Γιάννης Αναστασίου στο τιμόνι και έγιναν 13 προσθήκες με αρκετούς να θεωρούνται “εντεκαδάτοι”. Ο Αστέρας μετά από μια σίγουρα πετυχημένη χρονιά πράττει το λογικό, με το Ράσταβατς να παραμένει στο τιμόνι και το βασικό κορμό κατά μεγάλο ποσοστό παρών. Πέντε προσθήκες μονάχα και αυτές με Ισπανική χροιά όπως μας έχει συνηθίσει.

Στο δια ταύτα στοιχηματικά, από τον Αστέρα ξέρουμε τι περιμένουμε και θεωρούμε πως μπορεί να σηκώσει ποντάρισμα (2.55). Ποιο safe επιλογή αυτή του εύρος τερμάτων σε 2-3 γκολ (1.95).

Σάββατο (20:30): Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης

Κακή χρονιά η περυσινή για τους πράσινους, μένοντας μακριά από τις Ευρωπαϊκές θέσεις. Ανέλαβε ο Γιοβάνοβιτς για ένα χρόνο, ουσιαστικά κάνοντας προετοιμασία με τη περυσινή ομάδα. Ποιοτικές προσθήκες στο φινάλε αυτές των Λούντκβιστ, Βιτάλ, Παλάσιος. Ο Απόλλων αφού έσωσε μάλλον εύκολα τη περυσινή χρονιά μπαίνει με τον ίδιο στόχο και φέτος. Σημαντική κίνηση η πρόσληψη Πετράκη, όπως καθώς και ο ερχομός των πολύπειρων Μπρούνο Άλβες και Βαν Λα Πάρα.

Στοιχηματικά ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί και οφείλει να το αποδείξει, αν και προβλημάτισε στα φιλικά. Ο Απόλλων δεν έδειξε κάτι σημαντικό στα φιλικά, οπότε αναμενόμενα ένα combo 1 με under 3,5 (1.98) μπαίνει στην  εξίσωση.

Κυριακή (18:15): Βόλος – Λαμία

Πετυχημένη η περυσινή σεζόν για τους Βολιώτες, ανάλογα θέλουν να κινηθούν και φέτος. Ανέλαβε ο μάλλον άπειρος Γκίγιε Αμπασκάλ και έγιναν συνολικά 13 προσθήκες. Απώλειες που γέμισαν τα ταμεία, οι Δουβίκας(Ουτρέχτη) και Μήτογλου(ΑΕΚ).  Η Λαμία με πορεία πρωταθλητισμού μετά την έλευση Γρηγορίου έσωσε άνετα τη κατηγορία. Στα ίδια νερά κινείται και φέτος με διατήρηση προπονητικού τιμ και ρόστερ. Σημαντικές οι προσθήκες των έμπειρων Μανούσου, Ελευθεριάδη, Γκέντσογλου.

Στοιχηματικά φαβορί παρουσιάζονται οι Βολιώτες, αλλά το παιχνίδι είναι αρκετά πιο ισορροπημένο. Πολλή ισοπαλία παίζει γενικά μεταξύ τους, δε νομίζω να τους χαλάσει για πρεμιέρα (2.90).

Κυριακή (19:00): ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Η κατάκτηση του κυπέλου πέρυσι έσωσε τη παρτίδα για τον ΠΑΟΚ. Φυσικά είδηση του καλοκαιριού η επιστροφή του Ράζβαν Λουτσέσκου. Θετικό το καλοκαίρι με την είσοδο στο Κόνφερενς Λιγκ και τον απολογισμό στα φιλικά (4-0-1). Έξι οι νεώφερτοι με τον Ολιβέιρα πάντως νοκ άουτ μέχρι Φλεβάρη. Στον ΠΑΣ έφυγε ο πετυχημένος Γιαννίκης, ήρθε ο Γερμανοαναθρεμμένος Ηρακλής Μεταξάς. Άλλη αγωνιστική νοοτροπία αναμένεται να έχουν φέτος οι Ηπειρώτες. Αποχώρησαν οι βασικοί πέρυσι Κάστρο, Ελευθεριάδης, Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν. Αρκετές αλλαγές μεσοεπιθετικά στην ομάδα.

Στο δια ταύτα γκραν φαβορί ο δικέφαλος του Βορρά. Δεν έπεισε σε καμία περίπτωση στα φιλικά ο ΠΑΣ, οπότε λίγο πολύ ο άσσος δείχνει αναπόφευκτος, όπως μαρτυρούν οι αποδόσεις. Σε combo με under 3,5 τέρματα(1.78) ή σε μια νίκη από ημίχρονο (1.75) ίσως έχουμε στήριγμα.

Κυριακή (20:30): ΑΕΚ – Ιωνικός

Τραγική σεζόν για τα δεδομένα της η περυσινή για την ΑΕΚ. Κερασάκι στη τούρτα ο σοκαριστικός αποκλεισμός από το Κόνφερενς Λιγκ (Βελέζ). Νέος τεχνικός ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, 13 προσθήκες, με αναμεσά τους δυνατά ονόματα όπως οι Τσούμπερ, Αμραμπάτ σε λογική ριζικής αναδόμησης. Ο Ιωνικός επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια μετά από 14 χρόνια, αφού πανηγύρισε στο buzzer τη πρωτιά, αφήνοντας δεύτερο τον Εργοτέλη. Παρέμεινε ο Σπανός στο τιμόνι και έγιναν 20 μεταγραφές, με αρκετούς να θεωρούνται “εντεκαδάτοι” αναμεσά τους οι Τουράμ και Ρομαό.

Στοιχηματικά δεν κοντράρεται ο φαβορητισμός του δικέφαλου. Έδωσε πολλά δικαιώματα στα φιλικά, αλλά η διαφορά στη δυναμική των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Θέμα ομοιογένειας παίζει και για τους δύο, αλλά η ΑΕΚ οφείλει να δείξει τις διαθέσεις της. Ο άσσος συνδυαστικά μεover 2,5 γκολ (1.88), όπως και η νίκη από ημίχρονο (1.73) έχουν  αξία.

Κυριακή (20:30): Ολυμπιακός – Ατρόμητος 

Δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες, με το Μάρτινς να παραμένει, όπως και ο βασικός κορμός. Αρκετές προσθήκες και φέτος με τους Ονεκιούρου, Βάτσλικ να ξεχωρίζουν. Ο Ατρόμητος σε μια κακή σεζόν τερμάτισε εν τέλει 8ος (κολακευτικό). Ήρθε ο Άνχελ Λόπεθ στο τιμόνι και έγιναν και αρκετές προσθήκες, αλλά η εικόνα στα φιλικά ήταν απογοητευτική.

Στο δια ταύτα ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί. Μουδιασμένος έδειξε πάντως μέχρι τώρα αν και ο Μάρτινς δήλωσε πως θα η ομάδα θα είναι έτοιμη για τη πρεμιέρα. Λίγα πράγματα αξίζουν στοιχηματικά, αξία βρίσκουμε στο να ανοίξει το σκορ μετά το 28´ (2.17).

Δευτέρα (19:30): Άρης – ΌΦΗ 

Τρομερή σεζόν η περυσινή για τον Άρη, τερματίζοντας 3ος στη Super League 2020-21, στο -3 από το δεύτερο ΠΑΟΚ.  Έμεινε ο Μάντζιος στο τιμόνι, κακή αρχή πάντως ο αποκλεισμός από το Κόνφερενς Λιγκ(Αστάνα). Φοβερό ρόστερ το φετινό με σημαντικές προσθήκες, μένει να το δούμε στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ έσωσε τη παρτίδα πέρυσι αν και μπήκε προ τελευταίος στα πλέι άουτ. Ο Νιόπλιας παρέμεινε και έγιναν αρκετές προσθαφαιρέσεις μεσοοεπθετικά. Καλή η εικόνα των Κριτικών πάντως στα φιλικά.

Στοιχηματικά οι Θεσσαλονικείς είναι το μεγάλο φαβορί και πρέπει να το δείξουν στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ δείχνει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής, οπότε το να δούμε ένα καλό παιχνίδι είναι αρκετά πιθανό. Combo νίκης του Άρη με over 1,5 γκολ είναι μια καλή επιλογή (1.85).

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις