Ανατροπές στο δρόμο για τα αστέρια

κουπόνι

Μετριότατο – και ολίγον τι άτυχο – ήταν το Σαββατοκύριακο στην Αγγλία για εμάς, αφού από την μία η Λιντς έβγαλε άγχος και από την άλλη τα δοκάρια έσπασαν στο «Σέλχαρστ Παρκ». Η ζωή όμως συνεχίζεται και η μπάλα κυλάει ξανά (και) σήμερα. Αυτό που ξεχωρίζει από το σημερινό κουπόνι είναι η βραδιά αστεριών που περιμένει 6 ομάδες στα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ελπίδα για εκείνες πως θα εξασφαλίσουν μία θέση στους ομίλους και για εμάς πως θα παρακολουθήσουμε ανάλογο θέαμα με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο πιο ενδιαφέρον – όσον αφορά το μέγεθος τον ομάδων – ματς αυτής της φάσης, Αϊντχόφεν και Μπενφίκα προσπαθήσουν να κλειδώσουν την επιστροφή τους στους ομίλους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Το πρώτο ματς στη Πορτογαλία βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 2-1, σε ένα αρκετά ανοιχτό παιχνίδι, κάτι που φανερώνουν οι 10 τελικές προσπάθειες εκατέρωθεν. Οι Ολλανδοί στάθηκαν καλά στο Ντα Λουζ και επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, αφού έχουν το 2/2 σε προκρίσεις στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στις ισχυρές Γαλατασαράι και Μίντιλαντ, έχουν ξεκινήσει με 2 νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησαν και το Σούπερ Καπ της χώρας κατατροπώνοντας τον Άγιαξ με 4-0. Από την άλλη, η Μπενφίκα έχει κάνει εξίσου δυνατό ξεκίνημα με το 3/3 στη Πορτογαλία, ενώ πέρασε εύκολα την Σπαρτάκ στο προηγούμενο γύρο με δύο νίκες. Σε αντίθεση με την Αιντχόφεν, δεν εντυπωσιάζει με την εικόνα της, όμως είναι άκρως αποτελεσματική. Ενδεικτικό αυτού είναι πως στα 6 παιχνίδια που έχει παίξει φέτος μετράει 6 νίκες, έχοντας ανά μέσο όρο περίπου 2 γκολ ανά 4.5 τελικές στον στόχο!

Η Μπενφίκα θα είναι λίγο πιο προσεκτική, σε αντίθεση με την Αϊντχόφεν που όσο θα περνάει η ώρα θα ψάχνει περισσότερα ρίσκα. Η λογική λέει πως το ματς θα πάει κοντά στο όβερ από τη στιγμή που και οι δύο σκοράρουν εύκολα, είναι δύσκολο να προβλέψουμε όμως αν θα το ξεπεράσει. Την λύση λοιπόν δίνει το 2-3 γκολ σε απόδοση 2.00.

Συνέχεια με τον αγώνα που φαίνεται να έχει το πιο ξεκάθαρο φαβορί για σήμερα, την αναμέτρηση ανάμεσα σε Λουντογκόρετς και Μάλμε. Οι Σουηδοί έφτασαν στη Βουλγαρία με δύο γκολ υπέρ τους στις αποσκευές και η εικόνα του πρώτου παιχνιδιού δεν δίνει πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση της υπεροχής τους. Η χρονιά τους μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή, καθώς στρογγυλοκάθονται στη δεύτερη θέση της Άλσβενσκαν, στην ισοβαθμία με την Τζουργκάρντεν (έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο), ενώ έχει και δύο προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην… γειτονική της Ελσίνκι και την δυνατή Ρείντζερς του Στίβεν Τζέρραρντ. Από την άλλη η Λουντογκόρετς έχει το 3/3 στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας, ενώ πέρασε τα εμπόδιο της Σλοβένικης Μούρα και του δικού μας Ολυμπιακού για να φτάσει ως εδώ.

Η Μάλμε είναι σαφέστατα το φαβορί και αυτή που θα καθορίσει τον ρυθμό του αγώνα λόγω του αγωνιστικού της ρυθμού. Όμως με το σκορ του πρώτου αγώνα να της δίνει μαξιλαράκι ασφαλείας, δύσκολα θα φορτσάρει. Πιθανότατα θα κοιτάξει να καλύψει τα νώτα της και να απορροφήσει την αρχική πίεση που σίγουρα θα την φέρουν οι Βούλγαροι. Οποιαδήποτε προσφορά που φέρνει την Μάλμε νικήτρια έρχεται και με χαμηλή απόδοση, όμως το γεγονός ότι το ματς μάλλον δεν θα ανοίξει κάνει το άντερ στο 1.91 ελκυστικό και για αυτό θα το προτιμήσουμε.

Για επιδόρπιο έχουμε το καλύτερο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας ανάμεσα σε Φερεντσβάρος και Γιούνγκ Μπόις. Οι γηπεδούχοι που κουβαλάνε την περσινή τους συμμετοχή στους ομίλους, κατά την οποία κοίταξαν κατάματα Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-2 σκορ με το οποίο ηττήθηκαν στην Βέρνη. Έχουν περάσει κατά σειρά τις Πριστίνα, Ζαλγκίρις και Σλάβια Πράγας για να φτάσουν ως εδώ, ενώ έχουν μία ήττα και μία νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Ελβετοί, από την άλλη, έρχονται από δύο ζόρικες προκρίσεις με Σλόβαν και Κλούζ, ενώ έχουν αστάθεια στο πρωτάθλημα έχοντας από μία νίκη, ήττα και ισοπαλία σε τρεις αγώνες. Στο πρώτο παιχνίδι η Γιουνγκ Μπόις στάθηκε σχετικά τυχερή, καθώς παρά το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα του Χέφτι στο 25, ο Ουζούνι αστόχησε από την λευκή βούλα ενώ το γκολ του Λαιντουνί στην επαναφορά ακυρώθηκε για φάουλ. Οι Ελβετοί βρήκαν δύο γκολ στην αντεπίθεση από μακρινά σουτ, όμως θα μπορούσαν εύκολα να μην έχουν αυτό το προβάδισμα τώρα.

Η απόδοση του 4.40 στον άσο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και υπερβολική, καθώς η εικόνα του πρώτου παιχνιδιού δεν δείχνει τόσο μεγάλη κατωτερότητα για την Φερεντσβάρος. Το ματς θα μπορούσε να οδηγηθεί στη παράταση, κάτι που προσφέρεται σε απόδοση 8.00, όμως εμείς θα πάμε με το ρίσκο της επικράτησης των Ούγγρων.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
22:00
Αϊντχόφεν - Μπενφίκα
2-3 γκολ
2.00
Μονό
22:00
Λουντογκόρετς - Μάλμε
Under 2,5
1.91
Μονό
22:00
Φερεντσβάρος - Γιούνγκ Μπόις
1
4.40
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις