Σνούκερ: Νίκησε ο Χέντρι!

Σνούκερ: Νίκησε ο Χέντρι!

Ο Στίβεν Χέντρι στραβομουτσούνιασε αρκετές φορές με τις επιδόσεις του, όμως στο τέλος νίκησε 3-2 τον Κρις Γουέικλιν και προκρίθηκε στους «64» του British Open!

Η νίκη επί ενός νέου παίκτη που έχει εδραιωθεί στο Tour και ήταν παρών στην τελική φάση του τελευταίου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δεν είναι μικρό πράγμα για τον 52χρονο σούπερ σταρ του σνούκερ. Γι’ αυτό το χαμόγελο θα πρέπει να υπερισχύσει της γκρίνιας κι ας απείχε η απόδοσή του από το να χαρακτηριστεί αντικειμενικά καλή.

Καλώς ή κακώς, τον Χέντρι των 1990s και των 2000s δεν πρόκειται να τον ξαναδούμε. Κι αυτό πρέπει να το αποδεχθεί πρώτος απ’ όλους ο ίδιος ο Σκωτσέζος, όσο κι αν ονειρεύεται να βγάλει και στους αγώνες όσα (προφανώς) κάνει στις προπονήσεις.

Είναι κέρδος, πάντως, για τον Χέντρι ότι ανάγκασε τον αντίπαλό του να παίξει με τους δικούς του όρους. Από την πρώτη κιόλας στεκιά έδειξε ότι όχι μόνο θα επιτίθεται σε κάθε ευκαιρία, αλλά ότι είναι ικανός κιόλας να βάζει δύσκολες μπάλες. Γεγονός το οποίο αποσυντόνισε τον Γουέικλιν, ο οποίος σίγουρα θα είχε και άγχος λόγω της περίστασης, με αποτέλεσμα να κάνει ένα πολύ κακό παιχνίδι.

Βέβαια, επειδή η ηλικία είναι προχωρημένη, όσο κυλούσε το ματς ο βετεράνος σταρ έπαψε να έχει σταθερότητα. Γι’ αυτό σε δύο περιπτώσεις έμοιαζε να συμβιβάζεται με την ήττα, που οπωσδήποτε θα άφηνε πολύ πικρή γεύση.

Πρώτα στο τέταρτο frame, το οποίο έχασε στην τελευταία μαύρη, αφού προηγουμένως είχε «κλωτσήσει» αρκετές ευκαιρίες. Και κατόπιν στο decider, όταν αστόχησε σε κόκκινη που έπαιξε με overball από βατό σημείο όντας 39-34 μπροστά.

Ωστόσο, ο Γουέικλιν έχασε πολύ γρήγορα μια εύκολη μαύρη στην προσπάθειά του να πάρει θέση στην τελευταία κόκκινη και ο Σκωτσέζος «καθάρισε» το τραπέζι μέχρι και το ροζ. Η νίκη στον πρώτο αγώνα που έδωσε με κόσμο στην κερκίδα ύστερα από εννέα χρόνια (οι τρεις περσινοί ήταν «κεκλεισμένων των θυρών»), επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη του και την ελπίδα για ακόμα καλύτερη συνέχεια στο τουρνουά!

Νίκησε ξανά ο Σέλμπι

Σε σύγκριση με τον μεταξύ τους τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο χθεσινός αγώνας του Μαρκ Σέλμπι με τον Σον Μέρφι έμοιαζε… με το πρώτο mini session του πρώτου σκέλους. Νικητής, πάντως, αναδείχθηκε και πάλι ο Σέλμπι, με σκορ 3-2.

Το ματς θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, μια και αμφότεροι οι παίκτες παρουσιάστηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Ο Σέλμπι απέδωσε καλύτερα επιθετικά, με δύο breaks 78 και 54 πόντων στο δεύτερο και το τέταρτο frame (αν και το τελευταίο το έχασε), όμως στο τέλος έμεινε η αίσθηση ότι ο Μέρφι θα μπορούσε να είχε νικήσει στο τέλος, αν ήταν ελάχιστα πιο προσεκτικός.

Με τη νίκη αυτή ο Σέλμπι διατηρεί τις ελπίδες του να επιστρέψει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος της εβδομάδας, μια και η διαφορά του από τον Τζαντ Τραμπ έχει μειωθεί αισθητά.

Σάρωσαν οι βετεράνοι

Χαρά των βετεράνων μπορεί να χαρακτηριστεί το British Open, μια και εκτός από τους Στίβεν Χέντρι και Τζίμι Γουάιτ, την πρόκριση στον 2ο γύρο πανηγύρισαν κι άλλοι παίκτες που έχουν πατήσει τα πρώτα «ήντα» ή βρίσκονται στο κατώφλι τους.

Πιο εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα που πέτυχε ο Μπάρι Πίντσις, νικώντας 3-2 τον Τζακ Λισάουσκι με ένα break 59 πόντων στο decider. Στις λεπτομέρειες επικράτησε και ο Άντονι Χάμιλτον του 15χρονου Ουκρανού, Ιούλιαν Μπόικο, όπως και ο Μαρκ Ντέιβις επί του Μάικλ Χολτ. Πιο άνετα, αντίθετα, νίκησε ο Ντόμινικ Ντέιλ τον Σιάο Γκουοντόνγκ (3-0).

Η μεγάλη έκπληξη της Τρίτης σημειώθηκε από τον Άσλι Χιούγκιλ, ο οποίος έβγαλε… νοκ άουτ τον Κάιρεν Γουίλσον ύστερα από ένα δραματικό παιχνίδι (3-2).

Όσο για την κορυφαία εμφάνιση της ημέρας; Ανήκε αναμφίβολα στον Ντέιβιντ Γκίλμπερτ, ο οποίος συνέχισε με φόρα από την κατάκτηση του Championship League συντρίβοντας 3-0 τον Μάθιου Στίβενς σημειώνοντας breaks 56, 135 και 68 πόντων!

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις