Εθνική Γυναικών, για μεγάλη υπέρβαση…

Εθνική Γυναικών, για μεγάλη υπέρβαση...

Aγαπητοί φίλοι η Εθνική ομάδα volley Γυναικών, αναχωρεί αυτές τις μέρες για τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, όπου θα συμμετάσχει στο Eurovolley 2021. Πρώτος αντίπαλος η Βουλγαρία, την Τετάρτη 18/8 στις 20:30. Όλα τα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ. Έχω την αίσθηση ότι πέραν από τα πέντε, που θα δώσει σίγουρα στον Β’ όμιλο, θα δούμε κι άλλα τουλάχιστον δύο. Θα προκριθούμε δηλαδή οπωσδήποτε στους 16, άλλα θα μπούμε και στα προημιτελικά, κάνοντας έτσι ένα βήμα παραπάνω από το Eurovolley 2019.

Ειλικρινά δεν βλέπω ταβάνι για αυτή την Εθνική και θα εξηγήσω γιατί. Kαταρχήν διαθέτει στις τάξεις της, παίκτριες πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Η Ανθή Βασιλαντωνάκη είναι μια από της καλύτερες διαγώνιες του πλανήτη. Μπορεί να επιτεθεί από όλες τις θέσεις και τις ζώνες του γηπέδου, και να περάσει ακόμα και over, από οποιοδήποτε μπλοκ. Το έχει αποδείξει επανειλημμένως, στη μεγάλη διεθνή, και σταθερά ανοδική καριέρα που διαγράφει. Η Όλγα Στράτζαλη, φέτος στέφτηκε με την ομάδα της νταμπλούχος Πολωνίας, και αυτά δεν είναι τα μόνα τρόπαια που έχει στη συλλογή της.

Εθνική Γυναικών, για μεγάλη υπέρβαση...

Η Στέλλα Χριστοδούλου κατά την άποψη μου, είναι μια από τις πέντε καλύτερες πασαδόρους στην Ευρώπη. Η Κατερίνα Γιώτα αναδείχτηκε κορυφαία μπλοκέρ στο CEV CUP του 2018. Έχουν δε, αναπτύξει φοβερή χημεία με την air Tζίνα Λαμπρούση, αφού αγωνίζονται χρόνια μαζί στον Ολυμπιακό, όπου μας έδωσαν μεγάλες στιγμές στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή καταξίωση.

Αυτό όμως είναι και το μεγαλύτερο μυστικό αυτής της ομάδας. Το δέσιμο και η χημεία που υπάρχει μεταξύ αυτών των θαυματουργών κοριτσιών. Έφτιαξαν ένα ισχυρό πυρήνα τα τελευταία 4-5 χρόνια και πλέον είναι τόσο δεμένες, σε σημείο που να χτυπά η μία και να πονάει και η άλλη. Σε μεγάλα τουρνουά όπως το Eurovolley, αυτό παίζει πάντα μεγάλο ρόλο.

Tέλος, η Εθνική ομάδα διαθέτει το κυριότερο στοιχείο στο άθλημα του volley. Βρίσκει στα παιχνίδια της πολύ καλό ρυθμό. Μέσα από αυτόν τα κερδίζει, και έφτασε αήττητη σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση. Το βάθος στις επιλογές του προπονητή είναι πλέον μεγάλο, αν σκεφτεί κανείς ότι στον πάγκο βρίσκονται καταξιωμένες αθλήτριες όπως η Εύα Χαντάβα, που έχει 130 διεθνείς συμμετοχές και έχει παίξει σε μερικά από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του πλανήτη. Στην θέση της όμως πλέον, υπάρχουν και άλλες πολλές καλές παίκτριες, όπως π.χ. η φορμαρισμένη Κωνσταντίνα Βλαχάκη.

Εθνική Γυναικών, για μεγάλη υπέρβαση...

Δεν θα εκπλαγώ αν η Εθνική ομάδα volley Γυναικών κάνει φέτος μια μεγάλη υπέρβαση και μπει στην 4άδα του τουρνουά, ή ακόμα και αν κατακτήσει το τρόπαιο. Η πολύ έξυπνη κίνηση του κόουτς Ναράτχο, να βάλει την Μάρθα Ανθούλη διαγώνιο και να περάσει την Ανθή Βασιλαντωνάκη ακραία, έδωσε στην ομάδα δύο στοιχεία που της έλειπαν, για να μπορεί να αποκλείσει μεγαθήρια όπως π.χ. η Ολλανδία. Ύψος και επιθετικότητα. Με το νέο σχήμα τα διαθέτει κι αυτά. Αν η υποδοχή της Εθνικής κυμανθεί σε καλά επίπεδα, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Οπότε όσον αφορά τα προγνωστικά στοιχήματος, θεωρώ ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι μέσα στα 8 με 10 πρώτα φαβορί, με απόδοση για κατάκτηση, κάπου στο 20 με 25. Προσφέρεται όμως σε απόδοση 125, κάτι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάποια στιγμή με καλό cashout. O B’ Όμιλος είναι δύσκολος, άλλα δεν έχει κανένα μεγαθήριο, άρα είναι ανοιχτός για όλους.

Καλή αρχή, καλή επιτυχία και πάνω από όλα υγεία εύχομαι στις Ελληνίδες αθλήτριες και το επιτελείο.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Mακροχρόνιο Eurovolley 2021
Eλλάδα να προκριθεί από τον όμιλο
Ναι
1.75
Μακροχρόνιο Eurovolley 2021
Ελλάδα 1η θέση στον Β' Όμιλο
Ναι
50.00
Μακροχρόνιο Eurovolley 2021
Νικητής
Eλλάδα
125.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις