Σνούκερ: Αντιμέτωπο το πρώην ζεύγος

Σνούκερ: Αντιμέτωπο το πρώην ζεύγος

Είχε, δεν είχε, το World Snooker Tour κατάφερε να ιντριγκάρει το κοινό του με την κλήρωση του British Open.

Ο Μαρκ Άλεν και η Ριάν Έβανς, οι οποίοι υπήρξαν ζευγάρι στα μέσα της προπερασμένης δεκαετίας κληρώθηκαν να αναμετρηθούν στον 1ο γύρο του τουρνουά, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 22 Αυγούστου!

Το πρώην ζεύγος δεν διάγει τις καλύτερες σχέσεις μετά τον χωρισμό, μια και βρίσκονται σε διαμάχη για την επιμέλεια του καρπού του σύντομου έρωτα τους, της 15χρονης σήμερα Λορέν.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όταν ο Άλεν απαίτησε την απομάκρυνση της Έβανς από τον χώρο της προπόνησης (βρισκόταν εκεί ως σχολιάστρια για το BBC).

Λίγες ημέρες νωρίτερα, μάλιστα, ο Βορειοϊρλανδός άσος είχε εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή του με τη χορήγηση wild card στις δύο κορυφαίες παίκτριες του Tour των γυναικών (μία εκ των οποίων ήταν, φυσικά, η 12 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Έβανς), γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από το κοινό.

Το βέβαιο είναι ότι το αποτέλεσμα της κλήρωσης έδωσε «τροφή» για κουτσομπολιό στο φίλαθλο κοινό του σνούκερ στη Βρετανία, επισκιάζοντας ακόμα και το άλλο μεγάλο ζευγάρι που προέκυψε. Αυτό του Μαρκ Σέλμπι με τον Σον Μέρφι!

Οι δύο φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, θα αναμετρηθούν ξανά σε έναν… best of 5 frames αγώνα. Μάλιστα ο Σέλμπι, ο οποίος είχε νικήσει 18-15 τον Μάιο στο Crucible, θα είναι… γηπεδούχος, μια και το British Open θα φιλοξενηθεί στο Λέστερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κλήρωση δεν υπήρχαν περιορισμοί, γι’ αυτό και προέκυψε ένα τόσο δυνατό ζευγάρι από τον 1ο γύρο. Πειραματικά, μάλιστα, θα ακολουθηθεί το σύστημα της τυχαίας κλήρωσης πριν από κάθε γύρο, κάτι που θα κάνει το British Open (σε συνδυασμό με τα μικρής διάρκειας παιχνίδια) να μοιάζει πολύ με το Shoot-Out.

Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες να αποσύρει τη συμμετοχή του.

Αντίθετα, συμμετέχει κανονικά ο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Τζαντ Τραμπ (ο οποίος αυτές τις μέρες κάνει διακοπές στη Μύκονο μαζί με τον «κολλητό» του, Τζακ Λισάουσκι). Αντίπαλός του στον 1ο γύρο θα είναι ο Μίτσελ Μαν.

Λεπτομέρειες για το τουρνουά, το οποίο θα είναι το πρώτο της φετινής σεζόν με νοκ άουτ αγώνες (μετά το Championship League, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες), μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις