Αήττητοι σε τελικές φάσεις από την Αγγλία οι «ατζούρι»!

Αήττητοι σε τελικές φάσεις από την Αγγλία οι «ατζούρι»!

Αγγλία εναντίον Ιταλίας στον τελικό του Euro 2020 που διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Ελαφρά η υπεροχή στην παράδοση των μεταξύ τους αγώνων για την Ιταλία: 10-9-8 σε όλα και, επιμέρους, 5-2-1 σε επίσημα.

Αγγλοι και Ιταλοί έχουν ανταμώσει άλλες τέσσερις φορές σε τελική φάση, ποτέ σε τελικό (φυσικά), με απολογισμό 3-1-0 υπέρ των «ατζούρι» και μια πρόκρισή τους στα πέναλτι.

Αήττητοι σε τελικές φάσεις από την Αγγλία οι «ατζούρι»!

Το 1980, σε Euro οκτώ ομάδων, Ιταλία και Αγγλία αντάμωσαν στο Τορίνο για τη 2η αγωνιστική ομίλου που μετείχαν επίσης το Βέλγιο και η Ισπανία. Οι «ατζούρι» νίκησαν 1-0 με γκολ του Μάρκο Ταρντέλι αλλά δεν κατόρθωσαν να περάσουν στον τελικό, μένοντας στο 0-0 με τους Βέλγους στο τελευταίο ματς.

Το 1990, ξανά στην Ιταλία, έπαιξαν στον μικρό τελικό του Μουντιάλ που διοργάνωσαν οι Ιταλοί, μάλιστα αμφότερες αποκλείστηκαν στα ημιτελικά στα πέναλτι. Οι «ατζούρι» από την Αργεντινή του Μαραντόνα στη Νάπολη με… μοιραίο τον Ντοναντόνι και τα «τρία λιοντάρια» από τη Δυτική Γερμανία με άστοχο τον Κρις Γουόντλ. Ο μικρός τελικός έλαβε χώρα στο «Σαν Νίκολα» του Μπάρι, με πολλές αλλαγές και νικήτρια την Ιταλία με 2-1.

Αήττητοι σε τελικές φάσεις από την Αγγλία οι «ατζούρι»!

Η τελευταία φορά που αντάμωσαν σε Euro ήταν το 2012 στην Ουκρανία, με την Ιταλία να προκρίνεται στα πέναλτι μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ και σε ματς με… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από Μπαλοτέλι και Ντε Ρόσι αλλά και σπουδαίες αποκρούσεις του Μπουφόν. Οι δύο… Ασλι, Γιανγκ και Κόουλ, αστόχησαν όμως στα πέναλτι.

Εσχατο ραντεβού τους σε τελική φάση ήταν το 2014 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τότε που η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι επικράτησε μεν με 2-1 στην πρεμιέρα του γκρουπ αλλά… έμειναν πρόωρα εκτός συνέχειας από Κόστα Ρίκα και Ουρουγουάη!

Αγγλία VS Ιταλίας σε τελικές φάσεις

  • Euro 1980, Τορίνο (όμιλοι): Ιταλία – Αγγλία 1-0 (79’ Ταρντέλι)
  • Μουντιάλ 1990, Μπάρι (μικρός τελικός): Ιταλία – Αγγλία 2-1 (71’ Ρ. Μπάτζιο, 86’ πέν. Σκιλάτσι / 81’ Πλατ)
  • Euro 2012, Κίεβο (προημιτελικά): Ιταλία – Αγγλία 0-0 και 4-2 πέν.
  • Μουντιάλ 2014, Μανάους (όμιλοι): Ιταλία – Αγγλία 2-1 (35’ Μαρκίζιο, 50’ Μπαλοτέλι / 37’ Στάριτζ)

 

 

 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις