Τα φώτα σε Νορβηγία, Σουηδία και F1

Προγνωστικά στοιχήματος

Το καρπούζι στη «μέση» στο Στάμπαεκ

Νορβηγία Σουηδία αλλά και Φόρμουλα 1 φροντίζουν να «γεμίζουν» τα κενά που αφήνει το Euro στο κουπόνι. Προγνωστικά στοιχήματος λοιπόν με Eliteserien, Allsvenskan αλλά και το Γκραν Πρι της Αυστρίας για την κυριακάτικη στήλη. Για πάμε…

Έβγαλε αντίδραση στην Βίκινγκ η Στάμπαεκ και πήρε βαθμό σε μια ισχυρή έδρα όπως το «ΣΡ Μπανκ Αρένα». Η ισοπαλία αυτή έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί 5 ηττών που την έφερε στην προτελευταία θέση της Eliteserien. Βέβαια έβγαλε και δύσκολο πρόγραμμα καθώς τα τέσσερα από τα έξι τελευταία ματς ήταν απέναντι σε Ρόζενμποργκ, Μόλντε, Μπόντο και Βαλερένγκα. Σημαντικό για την ομάδα του Γιαν Γιόνσον είναι το γεγονός ότι σκόραρε τρεις φορές στο τελευταίο με τον 16χρονο! Νούσα να πετυχαίνει δύο τέρματα, μόλις τρεις μέρες μετά το πρώτο του γκολ στην έδρα της Μπόντο Γκλιμτ (ήττα 2-1). Τελευταία νίκη για την Στάμπαεκ το εντός 2-0 απέναντι στην Μπραν στις 27 Μαΐου.

Από σπουδαία εντός έδρας νίκη προέρχεται η Σάντεφιορντ απέναντι στην Μπόντο Γκλιμτ (1-0). Άφησε την μπάλα στους πρωταθλητές, αμύνθηκε σωστά και με το γκολ του Τβέτερ στο 51’ πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Δεύτερο σερί εντός έδρας τρίποντο για την Σάντεφιορντ μετά το 3-0 με την Βίκινγκ, μεσολάβησε η βαριά ήττα στην έδρα της Στρόμγκοντσετ (4-0). Παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς ισοπαλία στο πρωτάθλημα (3-0-5).

Συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων η παράδοση μεταξύ τους, μόλις 3 φορές έχει επικρατήσει η Σάντεφιορντ σε 23 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις από το 2005 έως σήμερα (11-7-3). Σε 10 συναντήσεις με γηπεδούχο την Στάμπαεκ έχουν σημειωθεί 6 άσσοι και μόλις ένα «διπλό» το 2018 (6-3-1).

Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί και πήρε ψυχολογία η Στάμπαεκ, σε καλή κατάσταση και η Σάντεφιορντ μετά την νίκη απέναντι στους πρωταθλητές. Αμφίρροπο ματς, δεν αποκλείεται να δούμε την πρώτη ισοπαλία της Σάντεφιορντ στο πρωτάθλημα.

Προγνωστικά Eliteserien: Το βελάκι δείχνει Λίλεστρομ

Τέλος στο νικηφόρο σερί των τριών νικών της Λίλεστρομ έβαλε η ισοπαλία στην έδρα της Μπραν (1-1). Η ομάδα του Γκέιρ Μπάκε παρουσιάζεται εξαιρετική μετά την επανέναρξη (3-1-0), με την μετάβαση στο 3-4-3 να μοιάζει ως το «κλειδί» της βελτιωμένης εικόνας της. Σημείο αναφοράς για τους «κιτρινόμαυρους» ο φορμαρισμένος Λένε Όλσεν, ο οποίος έχει σημείωσει 5 τέρματα σε 4 ματς μετά την διακοπή (6 συνολικά)! Εκτός παραμένει ο έμπειρος Χέλαντ.

Εξακολουθεί να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι η Μιοντάλεν, η οποία αγνοεί την νίκη από το παιχνίδι της πρεμιέρας στην έδρα της Σάντεφιορντ (0-3, 0-4-3 έκτοτε). Παρ’ όλα αυτά είναι ανταγωνιστική, παλεύει όλα τα παιχνίδια της ενώ βρίσκει δίχτυα με συνέπεια (6/8, δεν σκόραρε μόνο στο 0-0 εντός με Μόλντε και στην ήττα με 2-0 στην έδρα της Μπόντο). Σημαντικό στοιχείο για την Μιοντάλεν ο πλουραλισμός στην επίθεση, καθώς τα 8 συνολικά γκολ της έχουν σημειωθεί από 7 διαφορετικούς παίκτες!

Έξι φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας με την Λίλεστρομ να έχει 4 νίκες ανεξαρτήτου έδρας (4-1-1). Στα δύο τελευταία με γηπεδούχο την Λίλεστρομ οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 3-2 (2019) και 3-0 (2015).

Δικαιολογημένα φαβορί η Λίλεστρομ που έχει και το μομέντουμ για να πάρει το τρίποντο. Οριακά αποδεκτός ο απλός «άσσος», θα τον συνδυάσουμε με το γκολ του Όλσεν για να ανεβάσουμε την απόδοση.

Προγνωστικά στοιχήματος: Ντέρμπι στο «Μπραβίντα Αρένα»

Μάλλον σε κακό σημείο ήρθε η διακοπή για την Χάκεν καθώς στο τελευταίο με την Βάρμπεργκς σημείωσε την πρώτη φετινή νίκη της στην Allsvenskan (1-3-4)! Παρ’ όλα αυτά αρνητική κρίνεται η πορεία της Χάκεν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 6 βαθμούς συγκομιδής σε 8 παιχνίδια. Άλυτος γρίφος μοιάζει η κακή αμυντική λειτουργία, καθώς έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς. Αντιθέτως, μεσοεπιθετικά παίρνει καλό βαθμό, βγάζει πολλές φάσεις ενώ έχει σκοράρει σε όλα πλην της ήττας στην έδρα της Χάλμσταντ για την 1η αγωνιστική (7 σερί goal/goal, 4 από αυτά και Over). Ξεχωρίζει στην επίθεση ο Γερεμέγιεφ με πέντε γκολ και μία ασσίστ σε οκτώ ματς, o οποίος όμως θα λείψει λόγω τιμωρίας.

Καλή πορεία πραγματοποίησε η ΑΙΚ μέχρι και την διακοπή που την βρήκε στην 5άδα και σε κοντινή απόσταση από την κορυφή (παραμένει στο -6 μετά την χθεσινή ήττα της Μάλμε από την Νόρκεπινγκ και με δύο ματς λιγότερα). Τέσσερα διαφορετικά συστήματα έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ο τεχνικός Γκρζέλακ (4-3-3, 3-4-3, 4-4-1-1 και 4-4-2), γεγονός που όχι μόνο δεν έχει στοιχίσει στους «πρωτευουσιάνους», αλλά ενδεχομένως τους καθιστά και απρόβλεπτους. Έχει βρει γκολ σε όλα τα ματς εκτός από τις ήττες σε Γκέτεμποργκ και Νόρκεπινγκ (αμφότερες με 2-0), όπου και πάλι (ιδίως με Νόρκεπινγκ) έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες. 

Ευνοϊκή για την ΑΙΚ η παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων από το 2010 έως σήμερα με μόλις 4 ήττες σε 23 παιχνίδια μέσα-έξω (13-6-4). Μάλιστα στα 5 τελευταία για το πρωτάθλημα στην έδρα της, η Χάκεν έχει επικρατήσει μόνο στο περσινό (4-0, 1-1-3).

Σε τιμές αουτσάιντερ η ΑΙΚ, η οποία έως τώρα έχει δώσει καλύτερα δείγματα, έχει την παράδοση με το μέρος της ενώ το κενό του Γερεμέγιεφ είναι δυσαναπλήρωτο για την Χάκεν. Θα πάμε με το «διπλό», σηκώνει και κάλυψη με το draw no bet.

Προγνωστικά στοιχήματος: Γκραν Πρι Αυστρίας

Δεύτερος συνεχόμενος αγώνας στην Αυστρία και ένατος συνολικά στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ανίκητη μοιάζει η Ρεντ Μπουλ με τον Μαξ Φερστάπεν να σημειώνει την τρίτη σερί pole position για τους “ταύρους” (από το 2013 είχε να συμβεί). Μοιάζει δύσκολο έως απίθανο να μην κερδίσει και τον αγώνα ο Ολλανδός που προηγείται στην βαθμολογία των οδηγών.

Εξίσου δυνατή δείχνει και η Άλφα Τάουρι με τους Γκασλί και Τσουνόντα να εκκινούν από την 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Ο Γάλλος ήταν άτυχος την προηγούμενη εβδομάδα καθώς ενεπλάκη σε ατύχημα στον 1ο γύρο και εγκατέλειψε τον αγώνα. Ωστόσο τώρα θα μπει στις επιλογές μας να τερματίσει στην εξάδα, σημείο που κυκλοφορεί σε ικανοποιητικές τιμές. Επιπλέον, θα πάμε και σε μια επιλογή ενστίκτου, ποντάροντας στο να μην καταταχθούν και τα δύο μονοθέσια της Άλφα Ρομέο (τελευταία εγκατάλειψη στον 3ο αγώνα στην Πορτογαλία, στις 2 Μαΐου), ενώ θα ρισκάρουμε ο οδηγός που θα εγκαταλείψει να είναι ο Κίμι Ράικοννεν, όπως συνέβη και στο περσινό Γκραν Πρι στην ίδια πίστα.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
16:00
Στάμπαεκ - Σάντεφιορντ
Χ
3.60
BET: 5 units
Μονό
16:00
Χάκεν - ΑΙΚ
2
3.10
BET: 5 units
Combo
19:00
Λίλεστρομ - Μιοντάλεν
1 & να σκοράρει ο Λ. Όλσεν (Λίλεστρομ)
3.50
BET: 10 units
Γκραν Πρι Αυστρίας
16:00
Πιέρ Γκασλί - Να τερματίσει στην 6άδα
Ναι
1.90
BET: 5 units
Γκραν Πρι Αυστρίας
16:00
Άλφα Ρομέο - Κατάταξη και τα δύο μονοθέσια
Όχι
3.25
BET: 5 units
Ρίσκο
16:00
Κίμι Ράικοννεν - Να πάρει κατάταξη
Όχι
4.50
BET: 3 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις