Preview. Αγγλία – Σκωτία

Αγγλία - Σκωτία

Κατηφορίζει νότια η Εθνική ομάδα της Σκωτίας για το μεγάλο παιχνίδι Αγγλία – Σκωτία. Σήμερα, πιο σημαντικό είναι το γόητρο, λόγω της γνωστής αντιπαλότητας των δύο εθνών, παρά οι βαθμοί για τον όμιλο. Περιμένουμε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος, ειδικά από τη μεριά των Σκωτσέζων.

📅 Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 ⌚ 22:00

🏟️ Γήπεδο: «Γουέμπλεϊ», Λονδίνο

🚹 Προσέλευση: Ως 25% (χωρητικότητα: 90.000)

🇪🇺 Όμιλος: 4ος. Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Αγγλία – Σκωτία 

🤷‍♂️ Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

💰 Αποδόσεις: 1.30 – 5.50 – 10.00

📺 Μετάδοση: ANT1

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Με το οριακό 1-0 κέρδισαν οι Άγγλοι την Κροατία στην πρώτη αγωνιστική. Πολύ καλοί αμυντικά αλλά δυσκολεύονταν στα τελειώματα. Εντυπωσιακό παιχνίδι έκανε ο Φίλιπς, ο οποίος όχι μόνο έδωσε την ασίστ για το γκολ αλλά ήταν και ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας. Με νίκη σήμερα σχεδόν αδύνατο να μείνουν εκτός της επόμενης φάσης ενώ πιθανότατα θα τερματίσουν και πρώτοι στον όμιλο. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν εναντίων των Κροατών και το ίδιο σύστημα και παίκτες περιμένουμε και σήμερα. Αμφίβολος ακόμα ο Γκρίλις.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ – Φίλιπς, Ράις – Στέρλινγκ, Μάουντ, Φοντέν – Κέιν

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 25 χρόνια περίμεναν οι Σκωτσέζοι να δούνε την ομάδα τους να συμμετέχει πάλι σε Euro, αλλά η εικόνα τους ήταν απογοητευτική στον αγώνα με την Τσεχία. Αμυντικά κενά και λάθη, ενώ, παράλληλα, η απουσία ενός ποιοτικού στράικερ είναι εμφανής. Άτυχος ο Κλαρκ καθώς ο Τιέρνι τελευταία στιγμή τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού και παραμένει αμφίβολος για σήμερα. Ακόμα, ο Άνταμς, ο οποίος ήταν και αυτός τραυματίας και δεν μπόρεσε να ξεκινήσει αλλά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, στη θέση του Κρίστι, βελτιώνοντας την εικόνα της ομάδας. Πρέπει να τονιστεί, πάντως, ότι εξέθεσαν την άμυνα της Τσεχίας σε αρκετές φάσεις και πως το 0-2 δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα. Με 3-5-2 αγωνίστηκαν στο προηγούμενο ματς και πιθανώς να το κάνουν και σήμερα, αν και ο προπονητής είναι γνωστός ότι αλλάζει συχνά συστήματα. Η κατάσταση των Τιέρνι και Άνταμς τους καθιστά αμφίβολους να ξεκινήσουν.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Μάρσαλ – Χάνλει, Κούπερ, Χέντρι – Ο’ Ντόνελ, Άρμστρονγκ, ΜακΓκιν, ΜακΤόμινεϊ – Ρόμπερτσον – Ντάικς, Κρίστι.

Ήξερες ότι…

  • Ούτε λίγο ούτε πολύ, Αγγλία και Σκωτία θα ανταμώσουν για 117η φορά στην ιστορία τους. Βέβαια 21 εξ αυτών ήταν φιλικά και άλλα 86 στο πλαίσιο του βρετανικού Home Championship.
  • Από 4 ματς έδωσαν σε προκριματικά Μουντιάλ και προκριματικά Euro και η μόνη τους άλλη συνάντηση σε τελική φάση ήταν στο Euro του 1996, ξανά επί αγγλικού εδάφους και ξανά σε όμιλο: 2-0 Αγγλία ξανά στο «Γουέμπλεϊ» (53’ Σίρερ, 79’ Γκασκόιν). Αναλυτικά εδώ.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις