Preview. Πολωνία – Σλοβακία

Πολωνία - Σλοβακία

Το παιχνίδι Πολωνία – Σλοβακία ανοίγει το πρόγραμμα του πέμπτου ομίλου του Euro 2020, με τους τυπικά γηπεδούχους να αποτελούν το φαβορί της αναμέτρησης, θέλοντας να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στις νοκ – άουτ αναμετρήσεις του θεσμού.

📅 Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 ⌚ 19:00

🏟️ Γήπεδο: «Σεντ Πέτερσμπουργκ Στέιντιουμ», Αγία Πετρούπολη

🚹 Προσέλευση: Ως 44% (χωρητικότητα: 68.000)

🇪🇺 Όμιλος: 5ος. Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Πολωνία – Σλοβακία 

🤷‍♂️ Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)

💰 Αποδόσεις: 1.80 – 3.35 – 5.10

📺 Μετάδοση: ANT1

🇵🇱 Την πιο συνηθισμένη παράταξη της Εθνικής Πολωνίας επί Πάουλο Σόουζα αναμένεται να δούμε, δηλαδή με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Κι αυτό διότι στον Πορτογάλο κόουτς δεν βγήκαν οι δοκιμές στα φιλικά. Στο τελευταίο τεστ μάλιστα των Πολωνών, όχι μόνο το σκορ έμεινε στο 2-2 με την Ισλανδία, αλλά ο Λεβαντόφσκι ήταν τελείως αποκομμένος από το υπόλοιπο σύνολο και ζήτησε ο ίδιος να βγει αλλαγή, με αποτέλεσμα να περάσει ο Σφιντέρσκι στον αγωνιστικό χώρο και να σκοράρει στο 88′. Δεν θα έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση εάν δεν εκμεταλλευτεί το μεγάλο της όπλο, δηλαδή τον αστέρα της Μπάγερν Μονάχου.

Πιθανή ενδεκάδα (5-4-1): Σέζνι – Γλικ, Ρίμπους, Μπερεζίνσκι, Μπεντνάρεκ, Χέλικ – Κριχόβιακ, Κλιχ, Ζιελίνσκι, Μόντερ – Λεβαντόφσκι.

🇸🇰 Ξεκινάει τη δεύτερη σερί συμμετοχής της σε τελική φάση Euro με δύο  ισοπαλίες σε ισάριθμα φιλικά. Αρχικά, έμεινε στο 1-1 με τη Βουλγαρία, ενώ στη συνέχει απέσπασε λευκή ισοπαλία από την Αυστρία, με τον τερματοφύλακά της, Ντουμπράβκα να την κρατάει όρθια σε αρκετές περιπτώσεις. Η συμμετοχή του Χάμσικ (δεκάρι) είναι αμφίβολη, καθώς ο πολύπειρος μέσος δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων του και σίγουρα δεν θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Η Εθνική Σλοβακίας έχει καλή ψυχολογία, καθώς μετά το τελευταίο φιλικό της ομάδας ακολούθησε πάρτι με τις οικογένειες των παικτών. Δεν είναι εύκολος ο όμιλός της κόντρα στην Πολωνία, την Ισπανία και την Σουηδία και μοιραία αποτελεί το αουτσάιντερ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ντουμπρβάκα – Σκρίνιαρ, Σάτκα, Χούμποτσαν, Πέκαρικ – Κούτσκα, Χρομάντα – Χαράσλιν, Ντούντα, Μακ – Ντούρις.

Ήξερες ότι…

  • Αλλα τέσσερα ματς έχουν δώσει, και τα τέσσερα για προκριματικά, 3-0-1 μπροστά οι Σλοβάκοι στο… σκορ. Ενόψει Euro 1996 η Πολωνία νίκησε 5-0 στο Ζάμπρζε (με τον γνωστό μας Αντρέι Γιουσκόβιακ να σκοράρει δις) και στην Μπρατισλάβα οι Σλοβάκοι επικράτησαν με 4-1 (ξανά είχε βάλει γκολ ο Γιουσκόβιακ που το 1995-96 είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού).
  • Και στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 η Σλοβακία νίκησε 1-0 στο Χορζόφ και 2-1 στην Μπρατισλάβα.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24  ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις