Γκολ σε Eliteserien και Euro 2020

γκολ

Οι απουσίες φέρνουν αποσταθεροποίηση

Καλημέρα σε όλη την Κουβανοπαρέα, με έμφαση στα γκολ και η σημερινή μας στήλη. Θα μπορούσα να γράψω για μια καλή μέρα στοιχηματικά χθες, αλλά το σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν πραγματικά με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσα θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος. 2/3 με τις προβλέψεις μου στην Eliteserien να περνάνε σχετικά εύκολα και χαμένο το over στη Δανία. Πάμε να αναλύσουμε τις σημερινές μας επιλογές.

Η Μποντό Γκλιμτ γνώρισε την πρώτη της ήττα για φέτος στην έδρα της Οντς με 1-0. Και αυτή τη φορά τα προβλήματα είναι ορατά στην περσινή πρωταθλήτρια Νορβηγίας παρόλο που βρίσκεται 2η με 13 βαθμούς και σύνολο τερμάτων 11-4. Οι Σολμπάκεν και Σόρλι έχουν φροντίσει να κάνουν ορατές τις απουσίες των Ζινκερνάγκελ και Χάουγκε αφού δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Ο Μπότχαιμ δίνει τη δική του μάχη μπροστά με 5 γκολ σε 6 αγώνες και θεωρείται η μόνη αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα. Στους 5 τελευταίους αγώνες η ομάδα του του Κγιέτιλ Κνούτσεν έχει απολογισμό 3-1-1 με 2/5 goal/goal & over 2,5. Εντός έδρας είναι αρκετά σκληροί οι κιτρινόμαυροι αλλά η απουσία στο δίδυμο των στόπερ των Μόε και Λόντε πιστεύω θα δημιουργήσει πρόβλημα. Απόντες οι Μπονιφασέ, Μόε και Λόντε.

Η Μιοντάλεν έρχεται από την εντός έδρας λευκή ισοπαλία με την Μόλντε και βρίσκεται στην 7η θέση με 5 βαθμούς. Καλά δείγματα μέχρι στιγμής από την ομάδα του Χάνσεν Βέγκαρντ με γρήγορο ποδόσφαιρο και αντεπιθέσεις. Στις 5 τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Μποντό έχει 2 ισοπαλίες και 3 ήττες και μόλις σε 1/5 σημειώθηκε goal/goal & over 2,5. Μοναδικός απών ο Σκίσταντ.

Εκτίμηση : Η γηπεδούχος παρά τα επιθετικά της προβλήματα έχει μεγαλύτερη ποιότητα από την φιλοξενούμενη. Αλλά λόγω των απουσιών της στην άμυνα αμφιβάλω για το αν θα κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Γι’ αυτό θα πάω στο αμφίτερμα με γκολ σε απόδοση διπλασιασμού.

Πολύ σκληρή να λυγίσει

Η Στρόμσγκοντσετ έδωσε το φιλί της ζωής στην Μπραν αφού έχασε με 3-0 εκτός έδρας μετά από 6 σερί ήττες. Η ήττα αυτή την έφερε στην 13η θέση με 4 βαθμούς και σύνολο τερμάτων 4-6. Αρνητικό φέτος για την ομάδα του Χένρικ Πέτερσεν ότι δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της. Έχοντας αρκετά προβλήματα από ομάδες που επιτίθενται από τα άκρα. Στις 5 τελευταίες φορές που υποδέχθηκε την Ρόζενμποργκ έχει απολογισμό 1-2-2 με 2/5 goal/goal & over 2,5. Απόντες οι Ιπαλίμπο Παρ και Σάλβεσεν.

Αν και βρέθηκε να χάνει η Ρόζενμποργκ στο ημίχρονο από την Στάμπαεκ με 0-1 γύρισε φουριόζα στο 2ο. Και πήρε το παιχνίδι με 4-2 τελικό σκορ μένοντας 1η με 14 βαθμούς και σύνολο τερμάτων 19-11 με έναν αγώνα περισσότερο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του Άγκε Χαρέϊντ έχει ανατρέψει σκορ. Το έκανε και στα παιχνίδια με Σάντεφιόρντ, Μπραν και Μποντό Γκλιμτ. Δείχνοντας έτσι στοιχεία ομάδας που δεν χαρίζεται στον αντίπαλο και κυνηγάει τα ματς μέχρι το τέλος. Ο πρώτος της σκόρερ μέχρι στιγμής Ζαχαρίασεν αναδείχθηκε καλύτερος παίχτης του μήνα με 7 γκολ σε 7 αγώνες. Στα 5 τελευταία της παιχνίδια η Ρόζενμποργκ έχει πετύχει γκολ και στα δύο ημίχρονα 4/5. Απόντες οι Χένριξεν, Βέκια και Εγιολφσον.

Εκτίμηση: Η γηπεδούχος κινείται στη μετριότητα σε όλα της τα ματς ως τώρα. Δεν νομίζω πως θα έχει καμία τύχη ενάντια στην φορμαρισμένη Ρόζενμποργκ. Θα προτιμήσω ένα ειδικό παρά το σημείο με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν και στα 2 ημίχρονα.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά

Κόντρα στην παράδοση

Η Λίλεστρομ πήρε σημαντική νίκη και πρώτη της πριν τη διακοπή με 1-0 επί της Οντς. Βρίσκεται 14η με 3 βαθμούς και σύνολο τερμάτων 3-7. Μέχρι στιγμής η ομάδα του Γκέϊρ Μπάκε δείχνει ότι με δυσκολία βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Σημαντική τόνωση στη ψυχολογία της πιστεύω θα δώσει το φιλικό που έδωσε πριν μερικές μέρες όπου κέρδισε με 5-0 την Χαμ-Καμ. Στις 5 τελευταίες φορές που υποδέχθηκε την Χάουγκεσουντ έχει απολογισμό 2-2-1 με 5/5 under 2,5.

Η Χάουγκεσουντ προέρχεται αμφότερη από νίκη, με 4-2 επί της Βίκινγκ παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Ανέβηκε στην 10η θέση με 5 βαθμούς και σύνολο τερμάτων 4-4. Οι παίχτες του Γιόσταϊν Γκρίντχαουγκ αν και μπήκαν πολύ νωθρά με την έναρξη του πρωταθλήματος δείχνουν συνεχώς ανοδική απόδοση και βρίσκουν τα πατήματα τους. Πολύ καλός ο 21χρονος Βέλντε ανοίγοντας λογαριασμό με τα 2 γκολ που πέτυχε στο ματς με τη Βίκινγκ. Μοναδικός απών ο Νίλσεν.

Εκτίμηση: Βάση στατιστικής και παράδοσης  το ματς πάει για under ξεκάθαρα. Αλλά δεν είναι όλα αριθμοί, αμφότερες οι ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο.  Αλλά από ένστικτο θα πάω κόντρα στην παράδοση και θα πάρω το απλό line στο over που διπλασιάζει.

Αξία στα γκολ

Η Αυστρία έφτασε στη τελική φάση του Euro 2020 έχοντας προκριθεί ως 2η με 19 βαθμούς. Στα προκριματικά ήταν πίσω από την Πολωνία σε έναν δύσκολο όμιλο με Β. Μακεδονία, Σλοβενία, Ισραήλ και Λετονία. Οι Αυστριακοί έχουν αρκετά ταλαντούχα και έμπειρη ομάδα με παίχτες όπως οι Σάμπιτζερ, Αλάμπα, Μπάουμγκατνερ και Λαζάρο. Στα 3 πρόσφατα παιχνίδια που έδωσε για τα προκριματικά του μουντιάλ έχει απολογισμό 1-1-1 με 3/3 over 3,5.

Η Β. Μακεδονία προκρίθηκε από τον ίδιο όμιλο με την σημερινή της αντίπαλο ως 3η μέσω των μπαράζ. Και με καλή πορεία μάζεψε 14 βαθμούς και είχε σύνολο τερμάτων 12-13. Στα προκριματικά του μουντιάλ έκανε 2 νίκες και 1 ήττα ως τώρα. Αλλά και οι 2 νίκες ήταν εντυπωσιακές, η πρώτη με 5-0 το Λιχτενστάιν και η δεύτερη με 2-1 την ισχυρή Γερμανία. Σημαία της ο έμπειρος Πάντεφ και ακολουθούν ταλαντούχοι παίχτες όπως οι Ελμάς, Τραϊκόφσκι, Αντέμι και Αλιόσκι.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στα προκριματικά της διοργάνωσης αυτής δις. Με την Αυστρία να κερδίζει και τα δύο ματς και να σημειώνεται goal/goal και over 2,5 αντίστοιχα. Στοιχεία που με ωθούν να επιλέξω το over που είναι και σε εξαιρετική απόδοση.

ΥΓ. Κανονικά δεν θα ανέβαζα στήλη για αύριο μετά το σοκ του Κρίστιαν Έριξεν αλλά την είχα γράψει ήδη νωρίς γι’αυτό και θα ανέβει κανονικά. Υγεία και τίποτα άλλο στο παιχταρά Κρίστιαν!!

Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
ΑφιέρωμαΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro news 
Stories 1960-2016Μεταδόσεις

 

Μονό
19:00
Μποντό Γκλιμτ - Μιοντάλεν
Goal/goal & over 2,5
2.00
BET: 10 units
Μονό
19:00
Στρόμσγκοντσετ - Ρόζενμποργκ
Ρόζενμποργκ να σκοράρει και στα 2 ημίχρονα
2.55
BET: 20 units
Μονό
19:00
Λίλεστρομ - Χάουγκεσουντ
Over 2,5
2.05
BET: 10 units
Μονό
19:00
Αυστρία - Βόρεια Μακεδονία
Over 2,5
2.37
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις