Στοίχημα, φαβορί και αουτσάιντερ στο Copa America 2021

Copa America

Με ένα χρόνο καθυστέρηση είναι έτοιμο να ξεκινήσει το Copa America του 2021, το οποίο εντέλει θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας από τις 14 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου. Τα μύρια όσα πέρασε η διοργάνωση, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί σε Αργεντινή και Κολομβία, αλλά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή εκείνες ενημέρωσαν πως αδυνατούν να υποδεχθούν τον θεσμό.

Στο Copa America 2021 θα λάβουν μέρος 10 ομάδες: οι Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Ισημερινός, Παραγουάη, Περού, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα.

Το Κατάρ και η Αυστραλία ήταν οι φετινές προσκεκλημένες από την CONMEBOL, όπως είχε γίνει και με την Ιαπωνία το 2019, αλλά εντέλει δεν θα ταξιδέψουν στην Αργεντινή, καθώς δεν κατάφεραν να ρυθμίσουν το πρόγραμμά τους.

Πού θα διεξαχθεί;

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για Αργεντινή και Κολομβία. Βέβαια, η πρώτη ενημέρωσε πως λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού δεν μπορεί να φιλοξενήσει την διοργάνωση, ενώ η δεύτερη «έχασε» την ευκαιρία να είναι και τυπικά γηπεδούχος, λόγω των συνεχόμενων πολιτικών ταραχών.

Εντέλει και έπειτα από αρκετές διαβουλεύσεις και αναταραχές, το Copa America 2021 κατέληξε στην Βραζιλία, η οποία η οποία θα φιλοξενήσει τους αγώνες σε τέσσερις πόλεις (Ρίο Ντε Τζανέιρο, Μπραζίλ, Κουιάμπα και Γκοϊανία) και πέντε γήπεδα (Estádio do Maracanã, Estádio Nilton Santos, Estádio Nacional Mané Garrincha, Arena Pantanal, Estádio Olímpico).

Copa America 2021 – Μετάδοση 

Στην Ελλάδα, οι φίλαθλοι θα το απολαύσουν ζωντανά και αποκλειστικά από τη συχνότητα του ΟPEN, αρχής γενομένης από το εναρκτήριο ματς, Βραζιλία-Βενεζουέλα την προσεχή Δευτέρα τα μεσάνυχτα και μέχρι τον τελικό στις 11 Ιουλίου! Αλέξης Σπυρόπουλος, Πάνος Βόγλης, Μανώλης Σφακάκης, Γιώργος Τσαντάκης, Μιχάλης Τσίγκρης και όλη η ομάδα του αθλητικού τμήματος του ΟPEN θα περιγράφει καθημερινά τη δράση από τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Οι δύο όμιλοι:

Οι 10 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Αμέρικα 2021, θα χωριστούν σε δύο ομίλους των πέντε ομάδων. Από τον κάθε όμιλο, προκρίνονται στα προημιτελικά οι τέσσερις πρώτοι και στη συνέχεια, με νοκ άουτ αγώνες φτάνουμε στον τελικό που θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου. Αναλυτικά οι δύο όμιλοι:

  • 1ος όμιλος:  Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Βολιβία
  • 2ος όμιλος: Βραζιλία, Κολομβία, Ισημερινός, Περού, Βενεζουέλα

Copa America 2021 – Στοίχημα

Όπως σε κάθε διοργάνωση παγκοσμίως, έτσι και στο Copa America 2021 υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Μέχρι πριν λίγο καιρό, το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας ήταν η οικοδέσποινα Αργεντινή, αλλά η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο. Από τη στιγμή που ο θεσμός «έφυγε» από τους Αργεντινούς και δόθηκε στα χέρια των Βραζιλιάνων, οι αποδόσεις άλλαξαν.

Η Βραζιλία δίνεται ως πρώτο φαβορί πλέον, καθώς ήταν και η νικήτρια της τελευταίας διοργάνωσης το 2019. Η «Σελεσάο» προσφέρεται σε απόδοση 2.25 να σηκώσει εκ νέου την κούπα. Οι «Αλμπισελέστε» δίνονται ως δεύτερο φαβορί σε απόδοση 4.00, παρότι έχουν να κατακτήσουν το τρόπαιο από το 1993.

Το αουτσάιντερ της διοργάνωσης, η οποία τυγχάνει να είναι και η πολυνίκης του θεσμού, δίνεται σε απόδοση 9.00 να φτάσει στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής. Ο λόγος φυσικά για την Ουρουγουάη, η οποία έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν θα πρέπει να θεωρείται ξεγραμμένη.

Η Κολομβία είναι η πρώτη ομάδα που δίνεται σε διψήφια απόδοση, καθώς προσφέρεται στο 10.00. Διαθέτει ποιότητα, αλλά δεν θα είναι εύκολο να κατακτήσει την διοργάνωση, έχοντας ως αντιπάλους ομάδες όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Ουρουγουάη.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 14 Ιουνίου έως και τις 13 Ιουλίου, το Copa America θα «παίζει» επί καθημερινής βάσεως. Η φάση των ομίλων θα διαρκέσει από τις 14 Ιουνίου έως και τις 29 Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν τα προημιτελικά το διήμερο 3-4 Ιουλίου και τα ημιτελικά το διήμερο 6-7 Ιουλίου. Τέλος, ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου, με τον μεγάλο τελικό να διεξάγεται στις 11 Ιουλίου.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις