Τελικός Europa League με ευκαιρίες

Προγνωστικά

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της χρονιάς ψάχνει κάτοχο, με τις Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κοντράρονται στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Για τους Ισπανούς είναι ίσως η κορυφαία στιγμή της ιστορίας τους, καθώς ποτέ άλλοτε δεν έχουν φτάσει να διεκδικούν… σοβαρή ευρωπαϊκή κούπα (οι δύο κατακτήσεις του άσημου Intertoto, δε μετράνε). «Ψωμοτύρι» οι τελικοί για τους Άγγλους. Ποδοσφαιρικά αλλά και στοιχηματικά είναι το φαβορί και η συνάντησή τους, βγάζει προγνωστικά.

Πως έφτασαν ως εδώ

Αήττητο το «κίτρινο υποβρύχιο» στη φετινή του παρουσία στο Europa League, με τον μετρ της διοργάνωσης Ουνάι Έμερι, να διαχειρίζεται άψογα τα ματς Πέμπτη – Κυριακή. Υπέρ το δέον σοβαρή σε κάθε ματς, με εξαίρεση ίσως το τρελό 5-3 της πρεμιέρας με τη Σίβασπορ, δεν επέτρεψε ποτέ να της ξεφύγει ο ρυθμός ενώ στα νοκ άουτ οι νίκες στα πρώτα παιχνίδια (Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Κιέβου, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άρσεναλ) απλοποίησαν το έργο της ενόψει επαναληπτικών.

Απ’ την άλλη, οι «κόκκινοι διάβολοι», μετά την αποτυχία στους ομίλους του Champions League όπου τερμάτισαν τρίτοι κι «έπεσαν» στο Europa, έδειξαν κυρίαρχοι. Αυτή που τη δυσκόλεψε περισσότερο στην πορεία της μέχρι εδώ, ήταν η Μίλαν, ενώ στα υπόλοιπα (Σοσιεδάδ, Γρανάδα, Ρόμα) καθάρισε απ’ το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Κλίμα

Λίγο έλειψε το Σάββατο, η Βιγιαρεάλ να αποδράσει με ένα μεγάλο διπλό απ’ τη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ, το οποίο όμως δε θα είχε αντίκρισμα, καθώς πάλι έβδομη θα τελείωνε στο πρωτάθλημα. Έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία στο νεοσύστατο Conference League, όμως αν κατακτήσει απόψε το τρόπαιο, πηγαίνει στο Champions League! Διπλό το κέρδος, και περί τα €40.000.000 -τουλάχιστον- παραπάνω στα ταμεία της. Μεγάλο, ψυχολογικό, πλεονέκτημα η παράδοση του Ουνάι Έμερι στη διοργάνωση, αφού την έχει κατακτήσει τρεις φορές με τη Σεβίλλη, ενώ έχει κι έναν χαμένο τελικό με την Άρσεναλ.

Η Γιουνάιτεντ, έχοντας εξασφαλίσει προ πολλού τη θέση της στην τετράδα της Premier League και βλέποντας πως δεν μπορούσε να κοντράρει την Σίτι, πήγαινε στον αυτόματο, και η σκέψη της ήταν στο να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, στο Γκντανσκ. Τη βαραίνουν ψυχολογικά οι τέσσερις χαμένοι ημιτελικοί του Σόλσκιερ (πέρσι στο Europa, δύο στο League Cup, ένας στο FA Cup), ενώ «για ομάδα που τρέφεται απ’ τις τους τίτλους, τα τέσσερα χρόνια μακριά απ’ αυτούς είναι πολλά» όπως δήλωσε ο Νορβηγός τεχνικός. Τελευταία κούπα, το 2017, το Europa κόντρα στον Άγιαξ.

Αγωνιστικά νέα

Δίχως μεγάλα προβλήματα ο Έμερι, μόνος πονοκέφαλος η παρουσία ή όχι του εξτρέμ Τσουκουέζε. Κατά τ’ άλλα, δεν περιμένω εκπλήξεις στο 4-3-3 του Ισπανού τεχνικού: Ασένχο ή Ρούγι κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα των Γκασπάρ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες και Πεδράθα μπροστά του. Στον άξονα, η τριάδα των Καπουέ, Τριγέρος και Παρέχο δεν αλλάζει, ενώ στην επίθεση σίγουρος είναι μόνο ο σούπερ σταρ Ζεράρ Μορένο. Αριστερά μάλλον θα πάει στη λύση του Μόι Γκόμεθ, ενώ Μπάκα και Αλκάθερ έχουν τις ίδιες πιθανότητες για την κορυφή.

Πολύ σημαντική η απουσία, όπως φαίνεται, του αρχηγού Χάρι Μαγκουάιρ για τον Σόλσκιερ, παρά την προσπάθεια που έκανε για να προλάβει. 4-2-3-1 με τον Ντε Χέα να έχει προβάδισμα έναντι του Χέντερσον για τα γκολπόστ, με τον Μπαϊγί σε ρόλο αντι-Μαγκουάιρ και τους Σο και Βαν-Μπισάκα στα άκρα. Καθότι τελικός, μάλλον θα υιοθετήσει πιο προσεκτική τακτική και θα στείλει τον Πογκμπά στο αριστερό άκρο της επίθεσης, κάνοντας έτσι χώρο για την είσοδο του Φρεντ δίπλα στον ΜακΤόμινεϊ. Μπρούνο Φερνάντες σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ’ τον Καβάνι, ενώ ο Ράσφορντ θα βρίσκεται δεξιά.

Στατιστικά και παράδοση

Πριν περάσουμε στην αμιγώς στοιχηματική κουβέντα και τα προγνωστικά, μπορούμε να σταθούμε σε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά βγαλμένα απ’ την ιστορία:

  • Πρόκειται για τον 12ο τελικό του Europa League, με τη νέα του μορφή, και συνάμα τρίτος με αγγλο-ισπανική κόντρα. Στους δύο προηγούμενους, οι Ισπανοί σήκωσαν την κούπα.
  • Οκτώ οι παρουσίες των Ισπανών σε τελικούς, με επτά κατακτήσεις (τέσσερις η Σεβίλλη, τρεις η Ατλέτικο). Μόνη που δεν τα κατάφερε, η Μπιλμπάο.
  • Τέσσερις οι συναντήσεις των Βιγιαρεάλ και Γιουνάιτεντ. Όλες στο 0-0 κι όλες για ματς σε ομίλους του Champions League (2005 και 2008).
  • Πρώτη συμμετοχή σε τελικό για τη Βιγιαρεάλ, όγδοη για τους Άγγλους, χωρίς να υπολογίζονται αυτές σε Super Cup.

Στοίχημα

Περνώντας στο στοιχηματικό κομμάτι, το σετ είναι της τάξης του 4.50 – 3.40 – 1.85. Μεγάλο φαβορί λοιπόν η Γιουνάιτεντ, με πιθανότητες άνω του 50% για κατάκτηση στο ενενηντάλεπτο. Δίψα σαφώς υπάρχει σε αμφότερες, καθώς για τους μεν Ισπανούς θα πρόκειται για τον παρθενικό τίτλο της ιστορίας τους, ενώ για τους «μπέμπηδες», όπως προαναφέρθηκε, τα τέσσερα χρόνια μακριά από τις επιτυχίες είναι πολλά. Συμφωνώ με το φαβοριτισμό της ομάδας του Σόσλκιερ, όμως θα το πάω ένα βήμα παραπέρα.

Προσφέροντας ψηλά, λανθασμένα κατά την άποψή μου, την αγορά των γκολ, συμπαρασύρονται τα combos. Με δεδομένη την επιθετική ποιότητα των τυπικά φιλοξενούμενων, αλλά και την παρουσία του κορυφαίου κατ’ εμέ, Ισπανού φορ, Ζεράρδ Μορένο δεν μπορείς να κοστολογείς το over στο 2.05. Συνδυάζοντας λοιπόν, διπλό με over 1,5 βγαίνει αξία στο 2.40 και μπαίνει στα προγνωστικά. Είναι, αλήθεια, τόσο πιο πιθανό το 0-1 από το 0-2 ή το 1-2, όσο λένε οι αποδόσεις; Δε νομίζω…

Από ‘κει και πέρα, καθώς βλέπω κατάκτηση απ’ τους Άγγλους αλλά και γκολ, δεν μπορώ παρά να τα συνδυάσω. Στο 2.75 η κατάκτηση με οποιοδήποτε τρόπο (90’, παράταση, πέναλντι, δε με απασχολεί) από τη Μάντσεστερ μαζί με το αμφίτερμα.

Ως κερασάκι στην τούρτα, τέλος, κρατώ για τα προγνωστικά την επίτευξη ενός τέρματος απ’ τον Μπρούνο Φερνάντες. Ο ηγέτης των «κόκκινων διαβόλων», μπορεί να έχει τρομερά δημιουργικά χαρακτηριστικά, κάτι που το αποδεικνύουν οι 17 ασίστ φέτος, όμως εξίσου εξαιρετική είναι η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα. Στα 18 σταμάτησε το κοντέρ στο πρωτάθλημα, 9 έχει στην Ευρώπη, ακόμη ένα για το double – double! Μεγάλο το 2.62 για τον πρώτο σκόρερ αλλά κι αυτόν που εκτελεί όλα τα στημένα, συνεπώς κυκλώνεται για τα προγνωστικά.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
22:00
Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2 & οver 1,5
2.40
Μονό
22:00
Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κατάκτηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ & goal/goal
2.75
Fun bet
22:00
Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Anytime σκόρερ Μ. Φερνάντες
2.62
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις