Η Bundesliga στο παζάρι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο εξωτερικό

Μακροχρόνια προγνωστικά, Bundesliga. Η αξία στην 4άδα

Η κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου της Γερμανίας συνέταξε μια μικρή λίστα με εταιρίες επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης της KKR και της Bridgepoint, για την αγορά μεριδίου 25% στα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της στο εξωτερικό, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές κοντά στο θέμα.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία μετοχών και επενδύσεων CVC έχει επίσης περάσει στον δεύτερο γύρο της «δημοπρασίας», με την αξία των δικαιωμάτων μετάδοσης της Bundesliga στο εξωτερικό να εκτιμάται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανέφεραν οι εν λόγω πηγές.

Οι σύλλογοι του πρωταθλήματος θα συναντηθούν στις 19 Μαΐου για να ψηφίσουν τα σχέδια, με την πλειοψηφία των δύο τρίτων να απαιτείται για να προχωρήσουν στην τελική φάση.

Οι πηγές προσθέτουν ότι οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ η συμφωνία προβλέπεται τον Ιούλιο.

H γερμανική ποδοσφαιρική λίγκα (DFL), η οποία διοργανώνει τα δύο μεγαλύτερα πρωταθλήματα της χώρας, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Η πώληση μεριδίου, η αξία της οποίας θα μπορούσε να φτάσει έως και 500 εκατομμύρια ευρώ, θα έφερνε επενδυτές από το εξωτερικό σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, σε μια στιγμή που παρατηρείται πτώση των εσόδων, εξαιτίας του ότι οι αγώνες διεξάγονται σε άδεια από φιλάθλους γήπεδα, λόγω της πανδημίας της COVID-19.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις