Αλλάζει Εθνική ο Λαπόρτ

Αλλάζει Εθνική ο Λαπόρτ

Διάλεξε Ισπανία τελικά ο Λαπόρτ. Το αίτημα του 26χρονου αμυντικού να πάρει την ισπανική υπηκοότητα ώστε να αγωνιστεί με την Εθνική Ισπανίας στο επερχόμενο Euro 2020, εγκρίθηκε από το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο. Ο γεννημένος στην Γαλλία αλλά με βασκικές ρίζες στόπερ της Μάντσεστερ Σίτυ, αν και έχει μπει τρεις φορές στην αποστολή, δεν έχει παίξει ακόμη με την φανέλα των “τρικολόρ”. Γνωρίζοντας πως δεν ανήκει στις πρώτες επιλογές του Ντιντιέ Ντεσάμπ (μοιάζει ακίνητη η τετράδα των Βαράν, Λούκας Ερνάντεζ, Κιμπέμπε και Λενγκλέ), πήρε την απόφαση να πολιτογραφηθεί ως Ισπανός, και να σε αγωνιστεί σε μια ομάδα όπου πιθανότατα θα υπολογίζεται ως βασικός.

Ασφαλώς μεγάλο ρόλο διαδραμάτισε και ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος αφού επικοινώνησε με τον Λαπόρτ και αντελήφθη τις προθέσεις του, ζήτησε από την ισπανική ομοσπονδία να “τρέξει” τις απαραίτητες διαδικασίες, για να επικυρωθεί η πολιτογράφηση του Βάσκου αμυντικού. Πιθανόν στα μάτια του Ισπανού τεχνικού, ο Λαπόρτ να είναι ο ιδανικός παρτενέρ (καθότι και αριστεροπόδαρος) του Σέρχιο Ράμος. Μια θέση στην οποία -μετά την απόσυρση του Πικέ το 2018- έχει πειραματιστεί κατά καιρούς με τους Έρικ Γκαρσία (Μάντσεστερ Σίτυ), Ινίγκο Μαρτίνεζ (Μπιμπάο) και Πάου Τόρρες (Βιγιαρεάλ).

Ο Λαπόρτ, μετά και τον τραυματισμό του στο γόνατο το 2019, έχει υποβαθμιστεί στην ιεραρχία του Γκουαρντιόλα. Φέτος, ως τρίτη επιλογή πίσω από Ντίαζ και Στόουνς, έχει καταγράψει 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις