Σνούκερ: Παίκτης της χρονιάς ο Τραμπ

Σνούκερ: Παίκτης της χρονιάς ο Τραμπ

Παρότι δεν διακρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Τζαντ Τραμπ κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της περιόδου 2020-21 στο σνούκερ.

Τα πέντε βαθμολογούμενα τουρνουά που κατέκτησε ο Τραμπ (English Open, Northern Ireland Open, World Grand Prix, German Masters, Gibraltar Open) και τον διατήρησαν στο Νο 1 της κατάταξης, υπερίσχυσαν στη σούμα.

Ο 31χρονος άσος από το Μπρίστολ κέρδισε και το έπαθλο του κοινού για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, αλλά και την είσοδο στο Hall of Fame του αθλήματος. Και δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τις τιμές που έλαβε, με ανάρτησή του στο Twitter.

 

Αντίστοιχα, ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Σέλμπι, κέρδισε το έπαθλο των δημοσιογράφων για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς. Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι άξιζε και το πρώτο βραβείο, μια και πέρα από την κατάκτηση του πιο σημαντικού τροπαίου, σήκωσε άλλα δύο νωρίτερα: το European Masters και το Scottish Open.

Η αξία του Σέλμπι, πάντως, αναγνωρίστηκε και με το έπαθλο της κορυφαίας έμφάνισης της σεζόν, για την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όπως ήταν φυσιολογικό, επίσης, ο Νιλ Ρόμπερτσον τιμήθηκε με το έπαθλο της «Μαγικής Στιγμής της Χρονιάς», για την κατάκτηση του UK Championship στον δραματικό τελικό.

Αναλυτικά, όλα τα έπαθλα:

Κορυφαίος παίκτης: Τζαντ Τραμπ

Κορυφαίος παίκτης για τον κόσμο: Τζαντ Τραμπ

Κορυφαίος παίκτης για τους δημοσιογράφους: Μαρκ Σέλμπι

Κορυφαία εμφάνιση: Μαρκ Σέλμπι

Κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης: Πανγκ Τζουνζού

Μαγική στιγμή της σεζόν: Νιλ Ρόμπερτσον

Θέση στο Hall of Fame κέρδισε μετά θάνατον και ο Μπράντον Πάρκερ, ως ελάχιστη αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του στο οργανωτικό κομμάτι του σνούκερ τις τελευταίες δεκαετίες.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις