Στοίχημα Σνούκερ: Με τριάδα στα… μπαρμπάδια

Στοίχημα Σνούκερ: Με τριάδα στα... μπαρμπάδια

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ τελείωσε, όμως είμαστε «αρρωστάκια» με σύνδρομο στέρησης. Και από τη στιγμή που αρχίζει σήμερα η αντίστοιχη διοργάνωση των βετεράνων, δεν μπορούμε να μην ρίξουμε ματιές!

Το τουρνουά, άλλωστε, φιλοξενείται στο Crucible, όπως το κανονικό Παγκόσμιο. Και οι συμμετέχοντες το παίρνουν πολύ στα σοβαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κεν Ντόχερτι δήλωσε προχθές ότι η ήττα από τον Τζίμι Γουάιτ στον περσινό τελικό (4-5 από 4-0), τον πόνεσε όσο λίγες στην πλούσια καριέρα του!

Ο Στίβεν Χέντρι είχε τόσο καλή παρουσία, που λίγες ημέρες αργότερα αποδέχθηκε την πρόταση για επιστροφή στο επαγγελματικό Tour. Αλλά και οι νεότεροι ενεργοί παίκτες που συμμετέχουν, καλοβλέπουν τον τίτλο των Seniors. Δεν έχουν και γεμάτες τροπαιοθήκες, για να τον σνομπάρουν…

Χωρίς περαιτέρω προλόγους, λοιπόν, πάμε στις επιλογές μας για σήμερα (Πέμπτη 6/5), μαζί με μία πρώτη σκέψη για μακροχρόνιο ποντάρισμα. Επειδή υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, η βασική μας επιλογή θα είναι μία τριάδα με τις εξής χαμηλές αποδόσεις:

  • Ο Στίβεν Χέντρι δεν πλησίασε καν το όνειρο της επιστροφής στο Crucible για το κανονικό Παγκόσμιο. Στο Seniors, όμως, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Και, οπωσδήποτε, δεν θα έχει πρόβλημα στο πρώτο του ματς απέναντι στον 70χρονο Ιρλανδό, άλλοτε νικητή του UK Championship, Πάτσι Φέιγκαν. Το 3-0 υπέρ του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή φαίνεται στανταράκι.
  • Ο Λι Γουόκερ παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης πρόσφατα. Ο 45χρονος Ουαλός δεν ταλαιπωρείται τόσο πολύ από τη μέση του και νίκησε τον Κεν Ντόχερτι στα προκριματικά του Παγκοσμίου. Κατεβαίνει με βλέψεις στο Seniors και είναι το φαβορί κόντρα στον συμπατριώτη του, Ντάρεν Μόργκαν. Πρόσθετο ενδιαφέρον στον αγώνα, δίνει το γεγονός ότι ο Μόργκαν είναι δηλωμένος εχθρός του Μαρκ Γουίλιαμς, με τον οποίο ο Γουόκερ είναι «κολλητός»… Δύσκολα θα «σπάσει» ο «άσος», πάντως.
  • Ο Μάικλ Τζατζ δεν έπαιξε σε άλλο επαγγελματικό τουρνουά μετά την παρ’ ολίγον πρόκρισή του στο κανονικό Παγκόσμιο το 2019. Θα τον στηρίξουμε, όμως, κόντρα στον Πάτρικ Γουόλας, κυρίως λόγω ηλικίας. Ο Ιρλανδός είναι 46 ετών και ο Σκωτσέζος, ο οποίος ήταν φιναλίστ του World Seniors to 2018, οδεύει προς τα 52.

Για την κατάκτηση του τίτλου, πολλοί θα σκεφτούν τον περσινό νικητή, Τζίμι Γουάιτ. Άλλοι τον Χέντρι, λόγω της συστηματικής εξάσκησης που έριξε τους τελευταίους μήνες. Οι στοιχηματικές εταιρίες, πάλι, φαβοριτίζουν τον Ντόχερτι, παρότι προέρχεται από κακή χρονιά στο επαγγελματικό Tour.

Η λογική, ωστόσο, λέει ότι το τρόπαιο θα καταλήξει στα χέρια κάποιου από τους νεότερους επαγγελματίες. Ο Βραζιλιάνος, Ίγκορ Φιγκεϊρέντο, έφτασε κοντά στην πρόκριση στο Crucible και φαντάζει ως φαβορί. Είναι και ο εν ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής βετεράνων της World Snooker Federation. Ωστόσο, πληρώνει λίγο, γι’ αυτό θα επιλέξουμε τον Ντέιβιντ Λίλι.

Ο 45χρονος Άγγλος δεν κατάφερε να κρατηθεί στο Tour με το πέρας της πρώτης του διετίας και θα αναζητήσει εξιλέωση στο World Seniors. Το τουρνουά θα αποτελέσει μία δυνατή πρόβα και ενόψει του Q-School και με απόδοση 7.00 αξίζει τη στήριξη.

Ο Λίλι αγωνίζεται σήμερα για τον 1ο γύρο απέναντι στον Φίλιπ Γουίλιαμς. Έναν Ουαλό παίκτη με σποραδικές παρουσίες στο επαγγελματικό Tour μέχρι τις αρχές των 2000s. Το 2.00 για το 3-0 υπέρ του Άγγλου μας πονηρεύει. Ίσως ο Γουίλιαμς να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, γι’ αυτό θα προτιμήσουμε ένα fun bet με το 3-1 ως ακριβές σκορ.

Τριάδα (συνολικής απόδοσης 3.35)
14:00
Λι Γουόκερ - Ντάρεν Μόργκαν
1
1.57
21:00
Στίβεν Χέντρι - Πάτσι Φέιγκαν
3-0 ακριβές σκορ
1.36
23:00
Μάικλ Τζατζ - Πάτρικ Γουόλας
1
1.57
Fun Bet
16:00
Ντέιβιντ Λίλι - Φίλιπ Γουίλιαμς
3-1 ακριβές σκορ
2.75
Μακροχρόνιο
Νικητής World Seniors Championship
Ντέιβιντ Λίλι
7.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις