Ολυμπιακός. Διπλό ρεκόρ αήττητου σερί κόντρα στην ΑΕΚ

Ολυμπιακός. Διπλό ρεκόρ αήττητου σερί κόντρα στην ΑΕΚ

Η υπεροχή του Ολυμπιακού έναντι της ΑΕΚ την τελευταία τριετία δεν επιβεβαιώνεται μόνο με τους τίτλους, αλλά και με τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ντέρμπι. Και το διπλό ρεκόρ αήττητου σερί που κατέγραψε με το χθεσινό 2-0 χάρη στα δύο γκολ του Αρμίντο Μπρούμα, λέει πολλά.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν 11 διαδοχικούς αγώνες χωρίς ήττα από την ΑΕΚ και στις δύο έδρες σε όλες τις διοργανώσεις! Κατέρριψαν έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 10 σερί αγώνων χωρίς από την τετραετία 2004-08 (7 νίκες, 3 ισοπαλίες), το οποίο είχε σπάσει με το ιστορικό 4-0 στο ΟΑΚΑ, με πρωταγωνιστή τον Ριβάλντο. Ο Ολυμπιακός μετράει πλέον 8 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 11 τελευταία ντέρμπι με την ΑΕΚ, ύστερα από την εκτός έδρας ήττα με 2-1 για το Κύπελλο, στις 7 Φεβρουαρίου 2018 στο Μαρούσι.

Από τα ‘70s!

Αν αφήσουμε έξω τον περσινό τελικό Κυπέλλου στον Βόλο (1-0), ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε χθες 10 σερί αγώνες χωρίς ήττα από την «Ενωσης» μόνο σε επίπεδο πρωταθλήματος (και πλέι οφ). Κι αυτό είναι ρεκόρ και στέλνει στο… χρονοντούλαπο το ρεκόρ των 9 αήττητων ντέρμπι (5 νίκες, 4 ισοπαλίες) από την πενταετία 1970-75! Τότε που μεσουρανούσε ο Γιώργος Δεληκάρης και ο Νίκος Γιούτσος, οι οποίοι επίσης είχαν στο ενεργητικό τους εκτός έδρας νίκη με 5-1 (το 1972-73).

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ, είναι το 2-1 στο Καραϊσκάκη στις 4 Φεβρουαρίου 2018, που αποδείχθηκε καθοριστικό για τον τίτλο. Εκτοτε, όμως, ο Ολυμπιακός την έχει νικήσει 7 φορές και παραχώρησε μόλις 3 ισοπαλίες (όλες στο ΟΑΚΑ, δεχόμενος στις δύο το γκολ της ισοφάρισης μετά το 80’), με συνολική διαφορά τερμάτων 23-5!

Δεύτερη καλύτερη επίδοση

Ο Ολυμπιακός μετρά πλέον τρεις σερί νίκες επί της ΑΕΚ και πέντε στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις τους στο πρωτάθλημα (εξαίρεση το 1-1 του φετινού α’ γύρου της κανονικής διάρκειας). Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία των αγώνων του με την «Ενωση», μετά τις πέντε σερί νίκες της τριετίας 2000-02.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις