Θα αντιδράσει ο Χίγκινς, ευκαιρία ο Γιαν

Θα αντιδράσει ο Χίγκινς, ευκαιρία ο Γιαν

Παρά τον αποκλεισμό του Ρόνι Ο’Σάλιβαν, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ συνεχίζεται. Κι εμείς θα προσπαθήσουμε να μαντέψουμε ή να… διορθώσουμε ό,τι μπορούμε, στο πλούσιο πρόγραμμα του Σαββάτου.

Οι ευκαιρίες είναι πολλές, τώρα που οι «σπαστοί» αγώνες μας επιτρέπουν να έχουμε εικόνα της κατάστασης των παικτών και να διορθώσουμε λάθη. Όπως κάναμε στο Ο’Σάλιβαν-ΜακΓκιλ, όπου το over 22,5 frames «πέρασε» από νωρίς το βράδυ.

Ωστόσο, δεν έχουν καλή εξέλιξη για τις αρχικές μας προβλέψεις δύο από τους τρεις αγώνες που θα ολοκληρωθούν σήμερα. Γι’ αυτό θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να σας οδηγήσουμε σε εύστοχες επιλογές. Κυρίως με τα στοιχεία που θα παραθέσουμε για κάθε αναμέτρηση, ανεξάρτητα αν θα πειστείτε να ακολουθήσετε τα σημεία που θα δώσουμε.

Τζον Χίγκινς (5) – Μαρκ Γουίλιαμς (12)

Σάββατο 24/4 (12:00 και 21:00). Συνέχεια από 3-5.

Ο Μαρκ Γουίλιαμς κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο σκέλος του μεγάλου αγώνα του με τον Τζον Χίγκινς. Το 5-3 αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, μια και ο Ουαλός σκόραρε με συνέπεια (δύο century breaks, ένα 91 κι ένα 70) και ήταν υπέρτερος και στο τακτικό κομμάτι.

Ο Χίγκινς φάνηκε πιο δυνατός μέχρι το διάλειμμα, οπότε και προηγήθηκε με 3-1 σκοράροντας ικανοποιητικά (58, 90, 75). Στη συνέχεια, όμως, φάνηκε ανήμπορος να αντιδράσει στην αντεπίθεση του αντιπάλου του. Γι’ αυτό και η λήξη του σκέλους τον βρήκε ανακουφισμένο.

Ίσως το μυαλό του Σκωτσέζου να «χάλασε» από το αμυντικογενές σπάσιμο που επέλεξε να κάνει και χθες ο Γουίλιαμς. Στη συνέχεια, μάλιστα, το αντέγραψε κι ο ίδιος, κάνοντας τον αντίπαλό του να νιώσει δικαιωμένος (μια και έχει δεχθεί πολλή κριτική τους τελευταίους μήνες). Ο Χίγκινς, πάντως, δεν επωφελήθηκε από αυτό ώστε να βγει από το αδιέξοδο.

Η ριψοκίνδυνη αρχική πρόβλεψη μας για over 23,5 frames παραμένει ζωντανή. Υπάρχουν ελπίδες να δούμε θρίλερ. O Willo εμφανίζεται πλέον ως φαβορί για τη νίκη, χωρίς όμως οι αποδόσεις να εμπνέουν για στοιχηματισμό. Θα κυνηγήσουμε το κέρδος με τα century breaks του Χίγκινς, ο οποίος αναμένεται να αντιδράσει.

Νιλ Ρόμπερτσον (3) – Τζακ Λισάουσκι (14)

Σάββατο 24/4 (12:00). Συνέχεια από 9-7.

Ο Τζακ Λισάουσκι έδειξε χαρακτήρα στο δεύτερο σκέλος του αγώνα του με τον Νιλ Ρόμπερτσον. Και παρότι δεν κατάφερε να μειώσει το προβάδισμα που είχε πάρει από προχθές ο Αυστραλός, διατηρεί ελπίδες ανατροπής σήμερα.

Ο χαρισματικός Άγγλος άσος κέρδισε τα δύο πρώτα frames του δεύτερου σκέλους με όμορφα break (91, 80) και άσκησε μεγάλη πίεση στον Ρόμπερτσον, ο οποίος άργησε και χθες να βρει ρυθμό. Όταν το έκανε, βέβαια, άνοιξε τη διαφορά (9-6 με δύο century breaks), δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό.

Ο Λισάουσκι απάντησε κι αυτός με century για να μειώσει σε 9-7. Για να νικήσει, θα πρέπει να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει κάτι τέτοιο; Ίσως η νίκη του ΜακΓκιλ επί του Ο’Σάλιβαν, να αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον 29χρονο άσο.

Δύσκολα θα περάσει το «1» με χάντικαπ 5,5 frames, μια και ο Ρόμπερτσον θα πρέπει να μη χάσει άλλο frame και να επικρατήσει 13-7. Δεν ξέρουμε, όμως, αν αξίζει το ρίσκο με νέα πρόβλεψη, που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη χασούρα.

Μαρκ Άλεν (13) – Μαρκ Σέλμπι (4)

Σάββατο 24/4 (16:30), Κυριακή 25/4 (16:30), Δευτέρα 26/4 (21:00)

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Τόσο ο Μαρκ Άλεν όσο και ο Μαρκ Σέλμπι πέτυχαν άνετες νίκες στον 1ο γύρο, σκοράροντας ακατάπαυστα. Είναι αλήθεια, όμως, ότι οι αντίπαλοί τους (ο Λιου Χαοτιάν και ο Κερτ Μάφλιν αντίστοιχα) δεν τους πίεσαν σχεδόν καθόλου.

Ο μεταξύ τους αγώνας θα κριθεί σε πολλά άλλα πράγματα. Είναι σαφής, π.χ. η ανώτερη δυναμική του Σέλμπι, αλλά και η πείρα του στο long format: Έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια, τη στιγμή που ο Άλεν έχει φτάσει μόνο μία φορά στα ημιτελικά (κι αυτή πριν δώδεκα χρόνια).

Ο Βορειοϊρλανδός, ωστόσο, έχει καλή παράδοση απέναντί του. Τον συνέτριψε στην πιο πρόσφατη μεταξύ τους αναμέτρηση (9-2 για το περσινό Tour Championship), τα έχει βγάλει πολλές φορές πέρα σε deciders μεγάλων τουρνουά και, γενικά, δεν τον φοβάται.

Από τη μια σκέφτεσαι ότι ένα καλό Παγκόσμιο το έχει μέσα του ο Άλεν. Από την άλλη, θυμάσαι στραβοπατήματά του στο Crucible και τη μέτρια χρονιά του, σε σχέση με την πολύ καλή του Σέλμπι, και η λογική σε οδηγεί αλλού. Ξεκινάμε ποντάροντας σε νίκη του Άγγλου με μικρό χάντικαπ και (φοβόμαστε ότι) θα επανέλθουμε.

Μπάρι Χόκινς (11) – Κάιρεν Γουίλσον (6)

Σάββατο 24/4, 16:30. Συνέχεια από 7-9.

Ο ελαφρώς καλύτερος το πρωί, Μπάρι Χόκινς, δεν μπόρεσε να πάρει προβάδισμα στο πρώτο σκέλος (4-4) και το βράδυ… είδε αστεράκια. Αν και έπαιρνε πρώτος τραπέζι, κάπου «κολλούσε» και ο Κάιρεν Γουίλσον του άρπαζε τα frames.

Αποκορύφωμα ήταν το 13ο, όταν ο εορτάζων χθες Χόκινς προηγήθηκε 69-14, πριν αστοχήσει σε βατή μπάλα, με 59 πόντους να απομένουν. Και ο Warrior έκανε το 70-69 με ένα μαεστρικό break, διαμορφώνοντας το 9-4!

Η μείωση του σκορ σε 9-7 δίνει ελπίδες να βγει η αρχική μας πρόβλεψη (Χόκινς με χάντικαπ 1,5 frame). Πόσο εύκολο, όμως, είναι να συνεχιστεί η αντεπίθεση του φιναλίστ του 2013; Δεν θα αντιδράσει ο Γουίλσον, που δεν έχει λείψει ποτέ από τα προημιτελικά Παγκοσμίου από το 2016 και μετά;

Το ποντάρισμα στον Χόκινς με αβάντζο 2,5 frames μπορεί να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας. Αν και με την εξέλιξη που έχει έως τώρα ο αγώνας, φαίνεται πιο πιθανό να νικήσει ο Γουίλσον πιο άνετα από 13-11.

Σον Μέρφι (7) – Γιαν Μπινγκτάο (10)

Σάββατο 25/4 (21:00), Κυριακή 25/4 (16:30), Δευτέρα 26/4 (21:00)

Ο Γιαν Μπινγκτάο έπεισε και τους πιο δύσπιστους ότι έχει ανέβει επίπεδο, με όσα σκάρωσε στον Μάρτιν Γκουλντ στο δεύτερο σκέλος του μεταξύ τους αγώνα. Πέτυχε century breaks, κέρδισε frames ενώ αναζητούσε σνούκερ και το παιχνίδι του είχε όλα τα στοιχεία που τον έχουν καθιερώσει ανάμεσα στους κορυφαίους από τα 21 του χρόνια.

Ο Σον Μέρφι, πάλι, τα βρήκε σκούρα από τον Μαρκ Ντέιβις μόνο στο ξεκίνημα. Ο βετεράνος άσος δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα και κατέρρευσε, την ίδια στιγμή που ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2005 βρήκε το χέρι του.

Αν ο Μέρφι βρισκόταν σε φόρμα όλη τη χρονιά, θα ήταν το φαβορί. Προφανώς και είναι τόσο ποιοτικός και έμπειρος παίκτης, που μπορεί να νικήσει ακόμα κι αν δεν πιάσει το A Game του. Όμως, ο Κινέζος είναι φορτσάτος και θα του βάλει δύσκολα. Δεν θα του αφήσει εύκολες ευκαιρίες για να σκοράρει, όπως ο Ντέιβις.

Η παράδοση είναι μοιρασμένη. Ο Μέρφι νίκησε στη μοναδική multi-session αναμέρηση, για το Παγκόσμιο του 2017, όμως τότε ο Γιαν έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 17 ετών. Τώρα είναι εντελώς διαφορετικός (και πολύ πιο ώριμος) παίκτης.

Η καλή απόδοση στη νίκη του Γιαν με χάντικαπ 2,5 φαντάζει ως ευκαιρία πριν από την έναρξη του ματς. Σήμερα θα διεξαχθεί μόνο το πρώτο σκέλος, οπότε υπάρχουν περιθώρια να αναθεωρήσουμε, ανάλογα με το τι θα δούμε στο τραπέζι.

Μονό
12:00
Τζον Χίγκινς - Μαρκ Γουίλιαμς
Χίγκινς over 1,5 century break
2.20
Μονό
16:30
Μαρκ Άλεν - Μαρκ Σέλμπι
2 (-2,5)
2.00
Μονό
16:30
Μπάρι Χόκινς - Κάιρεν Γουίλσον
1 (+2,5)
2.00
Μονό
21:00
Σον Μέρφι - Γιαν Μπινγκτάο
2 (-2,5)
2.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις