Οι 38 κλήσεις και ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Μαντσίνι

Οι 38 κλήσεις και ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Μαντσίνι

Ο Ζακάνι, ο Ρίτσι και οι υπόλοιποι ηγέτες των μικρομεσαίων ομάδων μαζί με τα ταλέντα των «μεγάλων» έχουν φέρει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στην Εθνική Ιταλίας

Έτοιμος να δώσει πολλές ευκαιρίες φαίνεται να είναι ο Μαντσίνι. Η Εθνική Ιταλίας ανέκαθεν στηριζόταν σε παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται μιας και όποιος παίκτης κάνει την διαφορά στο Ιταλικό πρωτάθλημα κερδίζει και μία ευκαιρία στην Εθνική.

Στους αγώνες του Μαρτίου ο Μαντσίνι κάλεσε 38 παίκτες. Ίσως να είναι κάποιου είδους ρεκόρ, όμως ο Ιταλός τεχνικός θέλει να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σύνολο. Οι πάρα πολλές επιλογές σε κάθε θέση έχουν φέρει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον προπονητή της ομάδας.

Θέλω να σταθώ στο γεγονός πως οι παίκτες των μικρομεσαίων ομάδων που κάνουν την διαφορά κερδίζουν μία θέση στην Εθνική. Έτσι όταν ο Ζακάνι ξεχώρισε με την φανέλα της Ελλάς Βερόνα κέρδισε αμέσως την κλήση στην Εθνική. Την ίδια περίοδο ο νεαρός Πεσίνα έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με την Αταλάντα και βρέθηκε και αυτός στις κλήσεις του Μαντσίνι. Στην συνέχεια ο Ματέο Ρίτσι ήταν εξαιρετικός με την φανέλα της Σπέτσια και κέρδισε και αυτός την κλήση στην Εθνική. Ο Μαντσίνι δείχνει πως θα υπολογίζει όποιον είναι σε φόρμα ανεξάρτητα από την ομάδα που αγωνίζεται.

Αν λοιπόν ψάξουμε τους παίκτες με τον υψηλότερο μέσο όρο απόδοσης στο Ιταλικό πρωτάθλημα, θα βρούμε πολύ ψηλά τον Φαραόνι και τον Ντιμάρκο. Η άμυνα της Βερόνα φέτος ήταν εξαιρετική και σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, όμως θεωρώ πως διστάζει να τους καλέσει επειδή η Ελλάς αγωνίζεται με τριάδα στην άμυνα και φουλ – μπακ, ενώ στην Εθνική υπάρχει τετράδα στην άμυνα.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις