Η παράδοση, το κίνητρο και η κούραση

προγνωστικά

Λίγες στροφές απομένουν, σε όλα τα πρωταθλήματα και σε όλες τις κατηγορίες (εξαιρουμένων των… καλοκαιρινών Σκανδιναβών) και το κίνητρο έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του. Ειδικά σε μια τόσο εξοντωτική σεζόν, όπως η φετινή, όπου συνέβησαν -και- στο ποδόσφαιρο πρωτόγνωρα πράγματα και οι περισσότερες αδιάφορες ομάδες σκέφτονται ήδη τις διακοπές. Τέσσερα προγνωστικά, ξεχώρισα, από το σημερινό πρόγραμμα, στην καθιερωμένη ευρωπαϊκή βόλτα μας.

Είκοσι χρόνια… φαγούρα

Αρχή από τη Serie A, και τη συνάντηση της Αταλάντα με τη Γιουβέντους. Στα… βράχια η φετινή πορεία των «μπιανκονέρι», εκτός τίτλου, εκτός Ευρώπης, μόνο το κύπελλο μπορεί να κατακτήσει όπου στον τελικό, θα ξαναπαίξει με την Αταλάντα. Στη λίγκα, μοναδικός στόχος η εξασφάλιση του Champions League, κάτι που λογικά θα καταφέρει, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει βελτιώσει την απόδοσή της, ωστόσο ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα.

Οι «μπεργκαμάσκι», βαδίζουν πάνω στο γνωστό τους μοτίβο. Επίθεση, επίθεση κι επίθεση. Αμυντικά συνεχίζει να κάνει πολλά νερά, στα δύο πιο πρόσφατα, δέχθηκε τέσσερα γκολ από Ουντινέζε και Φιορεντίνα. Θα δοθεί μεγάλη μάχη για την εξασφάλιση της τετράδας, καθώς η Νάπολι πιέζει. Σημαντικές οι απουσίες των Ρομέρο και Πεσίνα, πάγια εκτός ο Χάτεμπουρ.

Τραγική η παράδοση της Αταλάντα κόντρα στη Γιουβέντους, την κέρδισε τελευταία φορά το 2001. Είκοσι χρόνια πριν! Έκτοτε, σε 34 ματς, η «μεγάλη κυρία» μετρά 26 νίκες και 8 ισοπαλίες.

Περνώντας στα προγνωστικά, ναι, οκ, η παράδοση δεν παίζει μπάλα, αλλά δε γίνεται να αγνοηθεί αυτό το… απόκοσμο σερί. Επίσης, η Γιουβέντους, τέτοια ματς ξέρει να τα παίρνει, είναι στο dna της. Στο 2.10 το διπλό με κάλυψη στην ισοπαλία.

Πανηγύρια και κούραση

Αργότερα, πάντα για τη Serie A, η Τορίνο υποδέχεται τη Ρόμα. Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι «τζιαλορόσι» μετά τη μεγάλη πρόκριση επί του Άγιαξ στο Europa League, όπου τους έφερε στα ημιτελικά, εκεί που θα βρουν απέναντί τους τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι ένα θέμα, η «προσγείωση» σε ένα ταπεινό ματς όπως αυτό με την Τορίνο, ειδικά απ’ τη στιγμή που έχει μείνει αρκετά πίσω στη μάχη της τετράδας ενώ έχει και σημαντικές απουσίες.

Απ’ την άλλη, η «γκρανάτα»,  έβγαλε μεγάλο διπλό στο Ούντινε, και με επτά βαθμούς απ’ τα τέσσερα τελευταία, αύξησε τη διαφορά της στους πέντε βαθμούς απ’ την Κάλιαρι, ενώ έχει και ματς στο χέρι. Φυσικά τίποτα δεν τελείωσε στην κούρσα της παραμονής, ωστόσο μπορεί να δει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Μεγαλύτερο το κίνητρο των γηπεδούχων, το μυαλό των Ρωμαίων ήδη ταξιδεύει στη Γιουνάιτεντ. Στο 1.82 το να μη χάσουν, κυκλώνεται για τα προγνωστικά.

Μεγάλη εβδομάδα

Κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεγάλη εβδομάδα, αυτή που πέρασε για τη Ρεάλ. Μεγάλη εμφάνιση και νίκη στο 3-1 επί της Λίβερπουλ, νίκη στο κομβικό classico με την Μπαρτσελόνα, και επικύρωση του εισιτηρίου για τα ημιτελικά του Champions League, με το 0-0 στο «Άνφιλντ».

Η νίκη κόντρα στους Καταλανούς, την ξαναέβαλε για τα καλά στη μάχη του τίτλου, βρίσκεται μόλις στον πόντο μακριά απ’ τη συμπολίτισσα Ατλέτικο, ενώ ακολουθεί η Μπάρτσα. Κούρσα για τρεις, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον ως το φινάλε.

Θα μπορούσε κανείς να πει, πως μετά από μια τέτοια εβδομάδα, θα ήταν λογικό ένα ψυχολογικό άδειασμα. Ωστόσο, η παρουσία του Ζιντάν, αποκλείει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς εδώ που έφτασε, δεν την παίρνει για πισωγυρίσματα. Σημαντική η απουσία του Κασεμίρο κόντρα στη Χετάφε.

Μια Χετάφε που συνεχίζει να παραπαίει, και βγάζει τεράστιο επιθετικό πρόβλημα. Φυσικά μπλεγμένη στην ουρά της βαθμολογίας, δε θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των περασμένων ετών. Στα μείον, για αυτή, η πολύ κακή παράδοση κόντρα στη «βασίλισσα».

Νίκη της Ρεάλ, με επαγγελματική εμφάνιση, κάτι σε 0-1, 0-2. Στο 1.83 ο συνδυασμός διπλού και under 4,5.

Ένα ακόμη βήμα

Η τελευταία στάση, έρχεται από τη γερμανική Zweite Liga, και την αναμέτρηση της Μπόχουμ με το Αννόβερο. Βαρύ το 3-0 από την Πάντερμπορν για τους γηπεδούχους, εμφάνιση παρωδία. Δε θύμιζε την ομάδα που έχουμε δει όλη τη σεζόν, φάνηκε να επηρεάζεται πολύ απ’ την απουσία του ηγέτη Ζουλ. O Αυστριακός παιχταράς, εξέτισε και επιστρέφει.

Το Αννόβερο, στη μέση της βαθμολογίας, ουσιαστικά αδιάφορο και δείχνει να βρίσκεται ήδη σε διακοπές. Τρέχει σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη, με άμυνα παιδική χαρά, και με τον Κοτσάκ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόλυση. Δε δείχνει να μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση ο Τούρκος τεχνικός.

Βγάζει πάντα αντίδραση μετά από ήττα η Μπόχουμ, μια τέτοια περιμένω και σήμερα. Για τα προγνωστικά θα κρατήσω, τον -υψηλό κατά τη γνώμη μου- άσο, στο 1.93.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
14:30
Μπόχουμ – Αννόβερο
1
1.93
Δυάδα απόδοσης 3.54
14:30
Μπόχουμ – Αννόβερο
1
1.93
22:00
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης
2 & under 4,5
1.83
Δυάδα απόδοσης 3.82
16:00
Αταλάντα – Γιουβέντους
2 dnb
2.10
19:00
Τορίνο – Ρόμα
1.82
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις